Pačo 0 Posted September 7, 2011 Dobio sam lovu od kaska, tako da kupujem drugi auto, ali od druge ruke. Možete li reći dobre i loše osobine ova dva auta, pošto su im cijene skoro iste. Koji su česti problemi, negdje sam pročitao da za passat treba imat 2-3000 eura za razne probleme koji mogu nastati. Ajde mala pomoć, tnx. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted September 7, 2011 Napiši neke info,koja linija passata,godište,ne postoji samo jedan model. Ja sam npr. imao passat međuliniju 1.9tdi 110,i u svakom slučaju odličan auto,probleme je stvarala samo kontakt brava i lijevi el podizač. Za model 3b je kao mana prednji ovjes,od redizajna navodno poboljšani,al to će ti bolje netko reći tko ima više iskustva s tim modelima Share this post Link to post Share on other sites
Pačo 0 Posted September 7, 2011 Nisam baš upućen u linije pošto sam do sada vozio Renaulta. Evo primjera Golfa, vlasnik je i kolega s foruma, tako da je u užem izboru http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-4-tdi-oglas-2445147 i passata, sada mene zanima jeli 74kw premalo za njega? http://www.njuskalo.hr/auti/vw-passat-vari...i-oglas-3328711 Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted September 7, 2011 (edited) Golf i Passat su 2 razlicite klase tako da je ovdje dvouma po meni da procjenis koji je u boljem stanju. Meni se osobno ovako ne svidja ni jedan od ova 2 cijene necu ni komentirati... Opaska: Kako to da ovaj passat ima oznaku TDI kao moj 130 ks Edited September 7, 2011 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted September 7, 2011 Ja mislim da se za oko 8000 eura može kupiti već i neki golf5 Jedan primjer napamet http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-1.9-tdi-oglas-3425667 Share this post Link to post Share on other sites
Pačo 0 Posted September 7, 2011 to su bili primjeri... golf ima dosta dodatne opreme, felge, gewinde, gume, servis... najradije bi kupio autu tu s foruma jer se zna šta je rađeno na njemu a i ljudi se poznaju... Cijene su realne ili.... sve se kreću tako nekako Share this post Link to post Share on other sites
Pačo 0 Posted September 7, 2011 Ja mislim da se za oko 8000 eura može kupiti već i neki golf5 Jedan primjer napamet http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-1.9-tdi-oglas-3425667 ovo je jedini na njuškalu sa cijenom od 7100eu.. plafon mi je do 55000 kn. Share this post Link to post Share on other sites
thezero 0 Posted September 7, 2011 imam passata s motorom koji si napisao-znaci 74kw tdi. auto kao auto je stedljiv i dovoljno brz-za mene... no razlika izmedu passata i golfa je prvotno u cijeni dijelova-kupujes za klasu veci auto i dijelovi su skuplji(poznato je da je prednji ovjes slaba tocka na passatu). ali passat i golf se nemogu mjeriti-osobno mi je passat udobniji,manje buke u njemu ima, i to dosta,prostraniji za obitelj ako imas... na mom dosad nista nije otislo iako je rabljen(osim sto mi je egr prdnuo al i bez njega se vozi),s tankom jednim u mjesovitoj voznji izvucem 1000km... ja bih osobno opet uzeo passata... ali to sam samo ja... Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted September 7, 2011 Golf i Passat su 2 razlicite klase tako da je ovdje dvouma po meni da procjenis koji je u boljem stanju. Meni se osobno ovako ne svidja ni jedan od ova 2 cijene necu ni komentirati... Opaska: Kako to da ovaj passat ima oznaku TDI kao moj 130 ks svi PD motori imaju TDI crveno, osim 150ks on ima sve! Share this post Link to post Share on other sites
dino_mk1_gti 0 Posted September 7, 2011 svi PD motori imaju TDI crveno, osim 150ks on ima sve! a-a... Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted September 8, 2011 Opaska: Kako to da ovaj passat ima oznaku TDI kao moj 130 ks Passat B5.5 sa PD motorom i 5 brzina ima "DI" crveno kao i model sa 130 KS. Autoru teme: Imao sam četvorku tdi i sad vozim passata B5 tdi. Odluči što želiš od automobila, jer nisu iste klase. Sa četvorkom nisam imao problema jer sam ju kupio sa stvarno sitnom kilometražom od prvog vlasnika, tdi sa 130KS stvarno brutalno čupa u niskim okretajima kad se uzme u obzir da se radi o dizelu koji troši 5-7 litara. A s druge strane, sadašnji karavan sa starijim tipom motora, AFN 110 KS sasvim solidno povuče mrcinu, a auto troši 1 litru manje nego PD. Komotno bih rekao da je PD 100 KS tu negdje po performansama sa starijim 110, možda čak i malo življi uzbrdo. Ramena i nisu tako velika investicija jer možeš kupiti komplet za cca 2000 kuna i ona najjeftinija iz velasa će držati barem 70-80 000 km, čujem da se mogu kupiti i pojedinačno. Passat je klasu udobniji, ali nije tako "napet" za bržu vožnju i manevre, ali kad uzmeš u obzir da dječja kolica ne moraš sklapati nego ih samo uvezeš u gepek to ti i nije toliko bitno. Dal bi ti bio preslab ili ne ovisi, ali sigurno je da nijedan PD ne odaje dojam lijenog motora jer imaju momenta u niskim okretajima i auto sasvim lijepo poskoči od 1800-2500 rpm. Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted September 8, 2011 (edited) Passat B5.5 sa PD motorom i 5 brzina ima "DI" crveno kao i model sa 130 KS. Aludirao sam na ovaj Passat iz linka a on je redizajn pa ne vrijede ta pravila kao kod starije generacije Passata pa je nelogicno da ima DI a 100 ks je motor no nema veze jer ljudi svasta ljepe po autu a to ne znaci da je to i ispod haube. Autoru predlazem da potegne barem do petice s manje godina i kilometri a ne da kupuje auto 10+ godina star Edited September 8, 2011 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted September 8, 2011 (edited) Na redizajn sam i mislio, 2001 nadalje. Konkretno kod mene u firmi imaju 2 komada, oba 2001 godište, slabiji PD motor 101 KS 5 brzina i oba imaju "DI" crveno. Isti model sa istim motorom i 6 brzina ima samo "I" crveno. Stariji model ima "DI" crveno i PD 115 motor. Čak sam vidio i 2003 godište 130 KS 6 brzina koji ima samo crveno "I" i to od prvog vlasnika koji 100% nije mijenjao oznaku. Očito da na passatima to pravilo ne vrijedi. Edited September 8, 2011 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted September 8, 2011 ma pustite oznake,moj frend je namjerno na na golfu 4 pd 101ks promjenio D u crveno tak da ono... meni su oba auta super,i za te novce bi trebali biti uredni i održavani,dok kod Golfa petice za 8000€ ako smo realni netreba očekivati neko bajno stanje bez ulaganja i da ima hrpu opreme... tak da bi se ja držao Golfa 4 ili passata za 7000-7500€,sad ti ovisi koji je u kakvom stanju i koja klasa ti je više potrebna Share this post Link to post Share on other sites
toniBW 0 Posted September 9, 2011 Na redizajn sam i mislio, 2001 nadalje. Konkretno kod mene u firmi imaju 2 komada, oba 2001 godište, slabiji PD motor 101 KS 5 brzina i oba imaju "DI" crveno. Isti model sa istim motorom i 6 brzina ima samo "I" crveno. Stariji model ima "DI" crveno i PD 115 motor. Čak sam vidio i 2003 godište 130 KS 6 brzina koji ima samo crveno "I" i to od prvog vlasnika koji 100% nije mijenjao oznaku. Očito da na passatima to pravilo ne vrijedi. cak sam negdje cuo/procitao da boja tih slova na 3bg-u ovisi o opremi auta a ne o samom motoru...sad koliko u tome ima istine... Share this post Link to post Share on other sites
thezero 0 Posted September 9, 2011 ja cuo da oznaku mos narucit koju hoces... ili neces u slucaju da bude bez ijedne... Share this post Link to post Share on other sites
Luky 0 Posted September 11, 2011 http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.9-tdi-oglas-3506623 ovo je moj golf.. pa ako si zainteresiran javi se.. napravljen je veliki servis + novo kvačilo, zamašnjak.. mehanika je ispravna 100%.. branik sam stavio od r32, ali ako tko hoće mogu vratit serijala.. Share this post Link to post Share on other sites
Pačo 0 Posted September 11, 2011 e da...pošto sam mladi vozač u obzir dolaze samo verzije do 74, ili 81 kw. One od 66kw nebi baš uzimao... Vidim da se za 500e više dobije 130ks i 6 brzina,,, ali jebo zakon takav. Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted September 13, 2011 Nemoj se ljutiti ali bas su Vas zajebali stim zakonom do 110 ks Share this post Link to post Share on other sites
Pačo 0 Posted September 14, 2011 A znam...a dobro, imam 22, još 2 godine cu se strpit. Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted September 14, 2011 A znam...a dobro, imam 22, još 2 godine cu se strpit. Ma daj ne budi lud, nemoj da te zakon ograničava u kupnji auta, bit će ti žao kasnije. Si položio po starom ili po novom zakonu? Ako si položio po starom kao i ja, ne mogu ti ništa. Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted September 14, 2011 Passat i Golf su dva razlicita svijeta. Ako ti se ne svidi auto, lakse ces dalje prodat Golfa. Plus sto je Passat visa klasa, sto znaci da ce te dijelovi vise kostati. E sad, za istu kolicinu novaca, u vecini slucajeva, mozes dobiti Golfa sa boljim, jacim motorom i vise opreme. Ja na tvom mjestu nebi opce razmisljao. Dali ti treba Passat zbog familije, posla itd ili ti treba manji auto za svaki dan? I ne puši ove bedastoce o snazi jer ako se odmah u startu ogranicis na slabiji motor, a imas mogucnosti za bolji, kasnije ce ti biti zao. Share this post Link to post Share on other sites
Pačo 0 Posted September 14, 2011 Ja sam položio 3 mjeseca poslije zakona, tako da u većini slučajeva ni žalba nebi pomogla, kao što pomaže onima koji su položili prije promjene. Čini mi se sve više da će biti golf, passat sam otpisao jer je to stv velik auto, a za mene i curu to još ne treba. Radije kojeg Golfa 1.9, pa ak mi bude malo neki čip, ali vozio sam se u njemu i sa 74 kw šiba ko lud. Share this post Link to post Share on other sites