malihamo 0 Posted September 8, 2011 Pozdrav društvo, Imam problem sa Golf 4 tdi 74 kW pd u trećoj se na 3000 obr. gasi turbina. Vuče normalno do 3000 obrtaja onda se samo ugasi turbina. U prvoj i drugo se ne osjeti, i turbina radi i preko 3000 obr. Čak je vidljiviji problem u 4. brzini. Čim dosegne 3000 obrataja, samo osjetiš cak. Kad ugasim auto opet sve radi do iste situacije. Molim pomoć. p.s majstor mi je jedan rekao da možda treba skinuti i očistiti turbinu Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted September 8, 2011 bilo več puno o tome,prolistaj malo provjeri MAF senzor za početak Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted September 8, 2011 To "gašenje turbine" je u biti SAFE mod jer ti je turbina pri velikom opterečenju dala prevelik tlak pa komp štiti motor. Uzroci raznorazni od MAF-a, blokiranja turbine čađom, selenoida vakuma, premalog vakuma itd. Share this post Link to post Share on other sites
jura_TDI 0 Posted September 8, 2011 koristi search. bilo je dosta o tome na forumu. dobro ti majstor govori probaj očistit turbinu vjerovatno je začađena pa ti baca u safe mode. dijagnostika bi trebala pokazati grešku Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted September 17, 2011 Pozdrav društvo, Imam problem sa Golf 4 tdi 74 kW pd u trećoj se na 3000 obr. gasi turbina. Vuče normalno do 3000 obrtaja onda se samo ugasi turbina. U prvoj i drugo se ne osjeti, i turbina radi i preko 3000 obr. Čak je vidljiviji problem u 4. brzini. Čim dosegne 3000 obrataja, samo osjetiš cak. Kad ugasim auto opet sve radi do iste situacije. Molim pomoć. p.s majstor mi je jedan rekao da možda treba skinuti i očistiti turbinu Ocisti turbinu i sve uz nju za pocetak Share this post Link to post Share on other sites
malihamo 0 Posted December 6, 2011 Pozdrav društvo, Očiščena turbina, izduvna i sve ostalo što se može očistiti. Auto sada ne baca u safe mode. Vidjet ćemo kad se dočepam auto puta. Kako se ponaša za sad je ok. Share this post Link to post Share on other sites