0
Flax

Bušenje diskova

Recommended Posts

Ovak, nije da bi to radio al čisto me interesira.

Neki dan sam si kupio nove diskove (radi se o 280mm G60 Zimmerman) i sedim s frendom u birtiji i veli on da kaj ne odfuram obližnjem tokaru da mi ih izbuši.

E sad kaj me zanima, dal se kaj može dogodit sa diskovima ak ih se buši? Dal oslabe? Možda gube svojstva?

minja se struktura materijala i postaju slabiji..naravno ovisi koliko ces ih izbusit,al mislin da nije pametno

prednost je da prljavstina lakse odlazi

evo da ne shebeš nove ja ti dam diskove pa ih buši,ruba skoro da i nemaju.

javiš se na pm.ak očeš.

Radje uzmi diskove s crtama nego s rupama..ili na taj nacin napravi kod tokara..samo nemoj busit

imam ja te diskove na svom autu, sranje zivo od diskova, ja sam ih vec 2 puta morao tokariti jer pocnu tresti. A sada od cega se iskrive nemam pojma, zato bolje nemoj ih busiti jer ce i ovako imati sa njima problema, i da napomenem moji su isto kod tokica kupiti.

isto sa tom markom diskova imao sranje, nemaju ni 6000km a već sam ih jednom tokario, sad opet tresu i to hebeno :/

Ja imam 280mm na polu

i bušeni su na cnc

i nema nikakvih problema ;) ne tresu ni ne pucaju , jedino kod kočenja jačeg bruje jer imaju rupe ...

Diskovi su bili malo rabljeni prije nego su bušeni

evo slika

21560_1242986803843_1504556929_30660224_4866240_n.jpg

Kompić je bušio i vozi vec neko vrijeme bez problema,samo treba diskove "skenirat"(znao sam i naziv al zaboravih) dakle pazit da se ne pogode pregrade,treba ih redovno čistit.

A i za trešnju kad stavite nove diskove,prvo ih razradit,kod ganjanja kočit laganije al znaci ne stiskat bremzu ko lud nego duže lagano kočenje.Ja sam tokić šrot diskove skoro pa nove pošteno zagrijao i onda ih išao polit hladnom vodom da vidim oce protrest,osim puno dima sve ostalo po starom :lol2

Tako je Igore zabroavio sam napisat

Treba pazit da se ne pogodi ni jedan ovaj poprečni nosač kak bi reko ;)

ako ides na 36 rupa ko sto ja imam ti je najbolje

jer ti ide 8 rupa pa jedna prazna pa opet 8 rupa i neces pogodit.

Vidiš na slici da je tocno između ;) samo treba dobro krenut i raspodijelit rupe tocno 360° /9 rupa svakih 40° se busi

Radili smo to za dva bmw-a i nije se baš dobro pokazalo. Naravno rupe su se bušile tako ne idu kroz "pregradu" u disku. U početku je bilo izvrsno ali nakon što su se malo potrošili počeli su pucati sve dok nisu počeli ispadati komadi diska kroz felnu van. Možda se to nebi dogodilo da su diskovi bili original bmw nego brembo upitnog porijekla.

Ako možeš prodaj te diskove i kupi bušene i miran si.

na autu imam original busene diskove i mogu reci da nisam primjetio nikakvu razliku u kocenju od obicnih diskova. Jedino vizualnu kad netko gleda kroz felgu i kaze ''vidi trkaće kocnice LOL) bolje se pobrini da uz te diskove imas i neke kvalitetne plocice tipa EBC ili nesto slicno pa da vidis kako auto koci.. EBC yelow izbjegavaj ako su neke felge koje su nezgodne za ciscenje praše za popizdit Red stuff su po meni najbolji izbor

imam neke diskove (puni) s duje koji su nekad izgleda bušeni... nit trese nit puca... malo su čujni zbog rupica al ništa spešl... A otkad sam metnuo usmjerivač zraka od golfa 3 otad mi više prljaju felge... (riječ je o kecu)

Edited by AUTOFREAK

Daj ljudi malo čitajte. Napisal sam NIJE DA BI TO RADIO AL ČISTO ME INTERESIRA.

Znači nisam znao jel s tim napraviš više sranja ili dobroga i hvala ljudima koji su dali kvalitetan odgovor.

Naprijed imam G60, a iza trenutačno slažem sa mk2 gti i kad su kočnice ravnomjerne auto koči ko kuga sa normalnim serijskim diskovima. Da sam htio nekaj bušeno il tog tipa kupio bi si ATE Power ili sl., al opet, koji će mi kurac. Pa ne vozimo brdski...

Tako je Igore zabroavio sam napisat

Treba pazit da se ne pogodi ni jedan ovaj poprečni nosač kak bi reko ;)

ako ides na 36 rupa ko sto ja imam ti je najbolje

jer ti ide 8 rupa pa jedna prazna pa opet 8 rupa i neces pogodit.

Vidiš na slici da je tocno između ;) samo treba dobro krenut i raspodijelit rupe tocno 360° /9 rupa svakih 40° se busi

Pa naravno, tokar to moze odraditi, tj. svaki ozbiljniji bi to trebao znati, inace ako raspored rupa nije savrsen i ravnomjerno rasporedjen brzo pocnu tresti diskovi

0