6 6
Leic

Ugradnja RCD 510

Recommended Posts

odlucio sam nakon nekog vremena opet ugradnju rcd510 i ovaj put neodustajem, mozete mi reci kada uzmem radio, i gateway odgovarajuci jeli dovoljno sve samo pulg&play ili opet treba nesto programirati? i slucajno ako netko ima gateway koji neprazni bateriju kupujem...

Odspoji minus na akumulatoru za svaki slučaj, inače je manje više plug'n'play... Potraži po netu gdje ti je točno gateway, na nekim peticama je iznad pedale kuplunga, na nekima moraš maknuti mehanizam brisača i onda je ispod plastike ispod vjetrobranskog stakla...

Ova druga opcija je čak i lakša, sve gotovo u 15-ak min. Ako imaš komande na volanu, morat ćeš ih iskodirati sa VCDS-om da šljakaju sa RCD-om, ali to imaš sve detaljno raspisano na netu.

Naravno, trebat ćeš i onu blendu koja ide oko radija, pun ih je ebay, a ima ih i Zubak, samo napomeni da ti treba za RCD/RNS blenda, a ne za 2DIN uređaje.

I na kraju, vjerojatno znaš, ali nije naodmet napomenuti, Delphi model nema RDS-a, dok Bosch ima, pa imaj i to na umu ako ti je jako bitno vidjeti imena stanica...

Edited by Juicy

hvala ti juicy, gateway mi je iznad pedale kuplunga, komande nemam tako da je taj dio rijesen :) Nekuzim te zasto je potrebna blenda sto nije to orginal i kad se poskidaju one plastike radio se zasarafi i plastike orginalne one zatvaraju sve :-/ .

Rds mi neigra neku ulogu, jer pisalo ime stanice ili brojevi stanica isti bog. Onaj prikaz za ventilaciju ce raditi normalno na njemu ili? Najvaznije mi je da netrebam nista programirati jer nisam na zgodnom mjestu pa neznam tko bi mi to odradio. btw ima prijedloga koji gateway da uzmem??

Za gateway ili malo proguglaj ili se javi MariuIV, on je upoznat sa problematikom. Kaj se tiče blende, usporedi radio koji sad imaš RCD200, 300 ili koji već i RCD 510, ako imaju iste konture, možda nećeš trebati ništa mijenjati, iako čisto sumnjam.

Ali nije ni ta blenda kraj svijeta, u Zubaku je mene za Leona izašla manje od 200kn, pretpostavljam da nije skuplja ni za Golfa. Trebat ćeš i one limiće sa rupom i navojem, kroz koje možeš zavrnuti šeraf, jer oni drže uređaj na mjestu, ali oni su fakat kikiriki i trebaš ih 4 komada, vjerojatno ih ima i tvoja lokalna željezarija. Što se ventilacije tiče, pretpostavljam da pitaš za climatronic, i originalni sa petice nema mogućnost prikaza na RCD-u koliko znam, već se mora zamijeniti sa onim sa šestice, a to je onda posebna jebada u koju ni ja nisam skroz upoznat.

Sve u svemu, pošto ne moraš provlačiti GPS antenu niti kodirati komande na volanu i, koliko znam, ne moraš ništa piliti (na Leonu ne stane, već se mora otpilit komad plastike u otvoru radija), ugradnja je prilično jednostavna i nemaš razloga za brigu :)

Za golfa netreba nikakve plastike ni kopce ni serafe. Stari radio van novi unutra

Pa eto, tim bolje, vozači ovih kmetovskih VAG brandova moraju sve ovo kaj sam napisao :D

Da ne otvaram novu temu.. znaci imam problem sa rcd 510.. sve uredno radi ali mi ne hvata signal radia.. u pitanju je delphi model.. znaci di god sam probao ne lovi mi niti jednu stanicu.. dali je netko imao takav problem? Provjerio sam konektor zica nije u prekidu, ne vjerujem da ne lovi ni jednu stanicu jer mi krovna antena nije spojena jer sa starim rcd300 je lovio sve stanice..

Stari normalno lovi.. malo slabije zbog toga sta krovna nije spojena..

Bok svima,

novi sam na forumu i imam pitanje vezano za ovu temu.

htio bih si ugraditi RCD510 bez ugradnje novog can bus-a. imam Golf V 2004 god.

kada se pogleda ona shema pinova na RCD510 ima jedan pod imenom +UB. pretpostavljam da je to U baterije(akumulatora).

dali bi se na konektoru mogla precvikati ta žica i staniti najobicniji prekidač (on/off) koji se može provesti do mjenjača i staviti kod

onog ASR prekidača ili negdje drugo te na taj način odvojiti radio od akumulatora da ne vuče napon.

ili ovi pinovi od can bus-a (can+ i can-) moraju također biti odvojeni. odnosno dali i oni daju napon potreban za rad?

u tom slučaju instalirati dupli prekidač.

hvala unaprijed na pomoći.

u6DaaG.jpg

Vjerovatno mislis na gateway, a ne can bus.

Ne znam koliko ti se isplati drkat i rezat zice, i ugradivat prekidace kad gateway kupis za 250kn.

Sigurno si i za rcd dao barem 200-250€, pa sad ic rezat zice i kemijat..

Ja sam sebi stavio gateway nakraju. Al isto mi mi je bilo zeznuto jer nije stvar 250kn nego treba izprogramirati a to u nekim manjim mjestima nema pa moras ici negdje u vece gradove i traziti tko ce to odraditi.

Daj mi reci da se salis molim te?

Cvikat zice i radit brike i gluposti i riskirat da nekaj skuris po mogucnosti...

U Zagrebu nas bar ima puno sa VCDS koji ti mozemo novi gateway iskodirat

Edited by Luka_DSG

Ni ja ne vidim smisao sa zicama kemijat. Kupis gateway promines i iskodiras 15min posla

I to na prekidac i prekidanje struje svaki put trazi ponovno ukucavnje koda. Gateway najjednostavnije rjesenje.

Edited by Leic

da naravno da je najbolje ugraditi gateway. ali zanima me dali bi ova moja ideja funkcionirala?

radio ću nabavljati iz Kine .

Luka_DSG slobodno ti se javim za kodiranje kad nabavim radio i gateway? :)

bude fukcionirala ,svaki put upisujes pin i to je to

tak je jedan decko u gti-u imao slozeno

Nije neka komplikacija kodirati, uslikaj kod prije mijenjanja i nakon toga prepiši kad ugradiš novi.

Ja na to skroz zaboravio, stavio novi gateway, popizdila mi kazaljka od rezervoara i još neke sitinice.

Na kraju odvojio sat vremena i čisto logički pikao kvačicu po kvačicu što mi auto zaista ima, i na kraju posložio.

Ugl, gateway je bio od nekog Audija (??), popaljeno pola stvari kaj moja sirotinja nije imala, ali ništa strašno.

Gateway za golf 5 je 3 puta jeftiniji nego za passata b6. Govorim za ebay. I ja sam ga mjenjao na golfu, ako znas sta radis bukvalno ti treba 15 min i da ga zamjenis i kodiras.

da to sam vidio po netu da kod kodiranja moraš iskopirati točno ono što imaš.

a što se dogodi kada staviš/uključiš vise kvačica odnosno opcija nego što tvoje vozilo ima?

dali to stvara probleme?

pozdrav svima,

evo naručio sam RCD 510 i gateway i dolazi mi idući tjedan.

kada stigne dali bi mi netko mogao pomoći i iskodirati gateway pošto nemam ni alat ni iskustva.

hvala unaprijed!

6 6