0
*Doktor

drift sa VW vozilom

Recommended Posts

jel se može presložit neka duja,vento itd.(sincro pogon) na samo na zadnji pogon tj. sincro pogon za drift....Šta treba i jeli uopće moguće presložit ga sam na zadnji...

Edited by *Doktor

*Doktor said:
jel se može presložit neka duja,vento itd.(sincro pogon) na samo na zadnji pogon tj. sincro pogon za drift....Šta treba i jeli uopće moguće presložit ga sam na zadnji...

Moguce, nabavis syncro i skines prednje poluosovine, tad ce ti syncro stalno raditi i imas pogon na zadnjim kotacima, jedino ne vjerujem da je dobro za syncro lamelu da non stop radi pod punim opterecenjem

Edited by Denis_TDI

Denis_TDI said:
Moguce, nabavis syncro i skines prednje poluosovine, tad ce ti syncro stalno raditi i imas pogon na zadnjim kotacima, jedino ne vjerujem da je dobro za syncro lamelu da non stop radi pod punim opterecenjem

ne moze to tako.

Denis_TDI said:

to tako nebu igralo....

*Doktor said:
to tako nebu igralo....

A kad bi se umjesto syncro stavio neki adapter ko distanca da povezuje kardan i zadnji diff, onda bi trebalo sljakati jel??

Edited by Denis_TDI

ivo gti 16v said:
ne moze to tako.

Može , probao ja kada sam pogodio trotoar pa tamo promijenio vilicu i skinuo savijenu poluosovinu i došao doma na zadnji poogon :D

Samo mislim da bi skupljao zadnji diff po cesti da sam dvaput napucao gas...

stavi quattro ili se mani gluposti i kupi kockicu

Edited by audicabrio

vrvoje_sb said:
a i motor je poprečke postavljen...

Kakve to sad veze ima sto je poprecni motor, kad je getriba slozena tak da ima osovinu za kardan prema iza

audicabrio said:
stavi quattro ili se mani gluposti i kupi kockicu

Za quattro triba minjat položaj motora. Ako to ide slagati, onda je još bolje uzet kardan i mjenjač od bmw-a.

Ali to traži puno para i znanja.

Edited by antoniyx

Ko sto je audicabrio reko, uzmi BMW kockicu i deri, ako ti je tolko stalo do VW-a, stavi znak od dvojke na BMW i to je to da ti dusa bude mirna

Kupi kockicu, ako hočeš drljat, pazi i najskuplja će ti ispast jeftinija od bilo koje kemije VW-a na zadnji pogon!

...nemadugo ja prodo jednu spremnu za drift za siću, gazdu ispala 500€, (323i 150ks, gevinde weitec napred, odozada kemija ovjes, zavaren diff, školjka sjedalo, uređene kočnice i limarija odozdo)...

peko_gti said:
dovoljno dobro za drifft

Nije, fali mu glavna stvar da bi auto bio driftabilan, a to je LSD, viš da bogec vrti sam jedan kotač!

Inaće ovakve prerade i inaće vozila koja imaju motor odozada su takozvani "čekič" za drift, kod prebacivana se znaju zavrtit, zato su 911-tice koma, ali brzi prolazi bokom su jako interesantni, no za to moraš biti "majstor" jer ako krene po zlu, nemaš nikakve rezerve, drugim riječima auto radi što on hoće, a to opet nije drift, jer kod drifta je sve u kontroli, kako i sama definicija drifta kaže, drift je KONTROLIRANO proklizavanje pogonskih kotača prilikom prolaska kroz zavoj po idealnoj putanji (apeksu).....

peko_gti said:
dovoljno dobro za drifft

Ovo je jedna od nekoliko jedinica V8, nekakva limitirana verzija, bilo vec razgovora o njoj, uglavnom nije to nikakav "home made" :D

ak bas oces driftat, najednostavniji ti je tzv tacna drift, odes u mcdonalds i 2 tacne stavis pod zadnje kotace, dignes rucnu i voila, driftas!

Vidjeli smo na worthersee da je moguć drift na syncro pogonu, na bbs poligoni onaj kec kabrio..nije se baš rasipao.. :rolleyes:

Mješate kruške i jabuke, DRIFT nije kurenje guma bezveze i crtanje krafni po parkingu...

Moguče je quatrro složit za drift, upravo jedna rumunjka (dobraaaa :) ) drlja sa starom 80-tkom quatrro, syncro se isto da složit, ali nije baš pouzdano, zbog sistema kako je izveden pogon iz getribe za zadnje kotače.

Uzmete preuređen golf, dođite s njim na karting stazu Belica, napravite dva-tri kruga, pa vam ja dam svoju kocku i napravite dva tri kruga, ili još bolje E36, koji je bolje balansiran, pa ćete shvatit (valjda) u čemu je razlika...

markinjo said:
Mješate kruške i jabuke, DRIFT nije kurenje guma bezveze i crtanje krafni po parkingu...

Moguče je quatrro složit za drift, upravo jedna rumunjka (dobraaaa :) ) drlja sa starom 80-tkom quatrro, syncro se isto da složit, ali nije baš pouzdano, zbog sistema kako je izveden pogon iz getribe za zadnje kotače.

Uzmete preuređen golf, dođite s njim na karting stazu Belica, napravite dva-tri kruga, pa vam ja dam svoju kocku i napravite dva tri kruga, ili još bolje E36, koji je bolje balansiran, pa ćete shvatit (valjda) u čemu je razlika...

Ok, nebi izdržao utrku ili nekoliko utrka..ali hoću reći da se može složit da izdrži "dva tri dodavanja gasa"

0