GTi_G60 0 Posted September 27, 2011 znaci zanimaju me provjerene informacije ili nekakav link di mogu vidit sve razlike izmedu ta 2 motora. ukratko jesu li iste klipnjace, radilica i glava na ta 2 motora, da ne moram puno toga mjeriti. TNX Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted September 27, 2011 Lakše mi je napisat šat je različito: klipovi bregaste usisna grana klapna gasa ECU Ostalo je isto Share this post Link to post Share on other sites
GTi_G60 0 Posted September 27, 2011 Lakše mi je napisat šat je različito: klipovi bregaste usisna grana klapna gasa ECU Ostalo je isto tenk ju... za te razlike sam i ja zna, samo mi nekeko draze pitat nego uzeti subler u ruke sad iman puno dijelova viska za kombinirati Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted September 28, 2011 aj sad da ja pitam nesto (da ne otvaram novi topic) bregaste sa 2.9 na 2.8 ima kakve razlike? Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted September 28, 2011 Htio sam ih ja stavit na taj motor šta je sad kod tebe... al po svemu sudeći i one su iste Doduše nisam mjerio... ali ako neko ima 2.8 bregaste za premjerit ja mogu uzet mjere s 2.9 bregastih Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted September 28, 2011 Bilo bi zgodno vidjet ima li razlike. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted September 28, 2011 Htio sam ih ja stavit na taj motor šta je sad kod tebe... al po svemu sudeći i one su iste Doduše nisam mjerio... ali ako neko ima 2.8 bregaste za premjerit ja mogu uzet mjere s 2.9 bregastih Po kat broju nisu iste Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted September 28, 2011 Sad ce bit fora kad netok iscupa neke istrosene bregaste sa pola milijuna km i usporedi pa ispadne da su iste Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted September 28, 2011 Sad ce bit fora kad netok iscupa neke istrosene bregaste sa pola milijuna km i usporedi pa ispadne da su iste pa dobro nije to fiat.. Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted September 28, 2011 neznam zasto bi se na veeru potrosile bregaste, ako se nisu potrosile na mom 16v-u iz 86'... :/ Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted September 28, 2011 Po kat broju nisu iste Ako se ne varam čak je broj isti razlika je u slovu na kraju Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted September 28, 2011 Ako se ne varam čak je broj isti razlika je u slovu na kraju Zadnje slovo ti može značiti da imaš jedan dio npr. zadnji brisač , a isti broj i različito slovo ti je šaraf na klapni od gasa. Ako me kužiš Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted September 28, 2011 kužim ja tebe.al nije razlika u broju neg u slovima :D Share this post Link to post Share on other sites
Mica MNE 0 Posted September 28, 2011 Pitao bih i ja nesto da ne otvaram novu temu moze li na vr6 (AAA , ABV) da se stavi druga glava sa 24v ? Ako moze Sa kojeg bi to auta bilo najbolje presaditi , koliko bi se ks dobilo hvala? Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted September 28, 2011 Pitao bih i ja nesto da ne otvaram novu temu moze li na vr6 (AAA , ABV) da se stavi druga glava sa 24v ? Ako moze Sa kojeg bi to auta bilo najbolje presaditi , koliko bi se ks dobilo hvala? Ne može jer navoji na bloku nisu na istim mjestima i klipovi nisu isti Share this post Link to post Share on other sites
dalibor 2 Posted October 23, 2011 ABV: D 021102 B F 021N AAA: E 021102 B B 021N AAA motora Bregaste osovine 021 109 101 021 109 102 N i B - TAB i TAB 014 002 014 002 B - Izmjerena Kut otvaranja 220 ° CA na 1mm ventila - Razlika između ulazne i izlazne: 115 ° - Ispušni otvori: 222 ° BTDC, zatvara izlaz: 2 ° BTDC - Unos otvara: 8 ° N., OT: Ulaz uključuje: 228 ° sgš OT - Ventila: 10,2 mm abv motora Bregaste osovine 021 109 101 021 109 102 M i - TAB i TAB 014 002 014 002 B - Izmjerena Kut otvaranja 220 ° CA na 1mm ventila - Razlika između ulazne i izlazne: 119 ° - Ispušni otvori: 230 ° BTDC, zatvara izlaz: 10 ° BTDC - Unos otvara: 8 ° N., OT: Ulaz uključuje: 228 ° sgš OT - Ventila: 10,2 mm Share this post Link to post Share on other sites
dalibor 2 Posted October 23, 2011 sam ih imam, i malko se osjeti razlika od 4000 pa nadalje u biti nije vrijedno spomena , ako nekog zanima imam jos jedne ABV bregaste Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted October 23, 2011 ja vam prodam lijepo 2.9 abv da se ne mučite Share this post Link to post Share on other sites
dalibor 2 Posted October 23, 2011 ja vam prodam lijepo 2.9 abv da se ne mučite ili moj 2.8 sa vec ubacenim 2.9 bregastim, i opet se ne mučite Share this post Link to post Share on other sites
GTi_G60 0 Posted October 23, 2011 eeh, kad bi tako prestale sve moje brige, sutra bi ga kupio mene su najvise zanimale razlike zato sta imam jedan 2,9 motor, sa puknutim blokom, i jedan 2,8 sa izgorenim klipom. od ta dva motora jedan ce bit 2,9T, pitanje je samo da vidim sa kojim dijelovima mogu kemijati... tocnije sa 2,8 je napravljeno cca 40-50tkm otkad je kuci i znam sve sta mu moze biti, a sa 2,9 0km, zato cisto da se znam pripremiti ako koja klipnjaca ili radilica bude neispravna. ovako kad su sve iste, sve ostaje od 2,8, sa klipovima i glavom i svime u njom od 2,9. petre jos jednom hvala, nadam se da neces bas tako brzo prodat vr-a ( dok ne dodes na kavu ) Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted October 23, 2011 Lako ja sa Polom ili Lupom dodjem na kavu , a u bunkeru ti dovezem veera Share this post Link to post Share on other sites
GTi_G60 0 Posted October 23, 2011 Lako ja sa Polom ili Lupom dodjem na kavu , a u bunkeru ti dovezem veera nemoj sinko , i ovako neman vise mjesta, jedino mozes ako ces odnit stogod Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted October 23, 2011 Jedan Rallye front ? Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted October 24, 2011 kad vec radis 2.9T sto nebi bio 3.0T Share this post Link to post Share on other sites