dean 1 Posted September 29, 2011 (edited) Stavio bi širi downpipe na svom 1.8T da još poboljšam ispuh, pa me zanima koja bi širina bila idealna. Već sam skidao katalizator i stavio zadnji protočni lonac i imam cijev fi 55mm dole, koja se spaja sa tim downpipeom, isto širine 55mm. Kad bi mijenjao, onda bi trebalo skupa i sa tom cijevi sve promijeniti i staviti veće širine jer nema smisla samo tih prvih 20-ak cm downpipea mijenjati...pa me zanima da li ići na fi 60 ili fi 70? Da li bi tih 5mm više u odnosu sa serijsku širinu nešto značilo? Koliko vidim, stavlja se 2,5 incha širine, što je 63,5 mm ali to su gotovi proizvodi, meni bi sve radio jedan majstor koji se bavi time, ali kaže da je teško takve mjere nabaviti. Najbliže bi bilo fi 65, ali je upitno da li će to nabaviti, pa ću vjerojatno trebati odlučiti između fi 60mm i fi 70mm...naravno razlika je i u cijeni. Pucajte EDIT: zamolio bi modove da isprave naslov, slučajno mi je uskličnik uletio umjesto 1 Edited September 29, 2011 by dean Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted September 29, 2011 ja sam imao 2,75 i osjetilo se naspram soletovih 2,5 sto je bilo gore prije ,a mozda je samo placebo bio ,uglavom ispod 63 nemoj ici Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted September 29, 2011 (edited) na rallye-u imam sada k03s turbo i fi 76 je downpipe, nakon cca 1m ide na 2,5'.. o mislim da je isplativije uzeti gotovi downpipe, iz razloga što dobiješ sa fleksibilom koje su dosta skupe za veće promjere.. stime da je od inoxa ovo je slika mojeg downpipe kupljen gotov i onda preuređen radi pogona Edited September 29, 2011 by Beli Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted September 29, 2011 a di uzet gotovi za vrT ? Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted September 29, 2011 Ja sam pravio sa fi 63 dawnpipe i to ti je.idealno za k03s a ostatak radi fi 60 bar sam ja tako a mozea stavit dawnpipe fi76 ali je to nepotrebno za seriski turbo a ostatak nikako iznad fi63 ili fi60.i preporucuje se pipe pravit od inoxa. Ako nemozes nac 63 radi 65 Share this post Link to post Share on other sites
CitiuS 0 Posted September 29, 2011 Stavio bi širi downpipe na svom 1.8T da još poboljšam ispuh, pa me zanima koja bi širina bila idealna. Za stock motor i potencijalni tuning do 200KS je 60mm sasvim dovoljno. 70mm nije problem, nema stete, samo ima dosta vece buke. Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted September 29, 2011 Hvala na odg., još ćemo vidjet šta će mi ponuditi ovaj tip, ako nabavi fi 65 je idealno po meni, a svakako će biti inox. Ali koliki je tu dobitak ako je ostatak fi 55 (srednji lonac stock i zadnji protočni)? Najbolje bi bilo sve promijeniti, ali zasad će biti tako vjerojatno. A i ne želim preveliku buku. Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted September 29, 2011 kada vec radis bilo bi ti najbolje i rijesit ostatak sa fi 60 nebi ti trebala se radi toga povecat buka,sve zavisi kakvi su ti srednji i zadnji lonac ako su kvalitetni i markirani nece biti preglasno.a sto se tice stavljanja fi 60 neces nista dobit sve cu to male razlike sitnice ali dosta sitnica kada uradis dobro dobijes neku razliku bar sam je ja dobio kada sam sve upario usis i ispuh kompletan Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted September 30, 2011 Kao što sam napisao šta imam složeno na auto, znači kompletno otvoren ispuh i auto nije bučan, čak su se neki i prečudili koliko je tih.. to govorim za normalnu lakšu vožnju.. dok kad ide u okretaje ima onaj pravi race zvuk, a ne nekakvu buku kao šta rado neka duja sa 8v Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted September 30, 2011 Kao što sam napisao šta imam složeno na auto, znači kompletno otvoren ispuh i auto nije bučan, čak su se neki i prečudili koliko je tih.. to govorim za normalnu lakšu vožnju.. dok kad ide u okretaje ima onaj pravi race zvuk, a ne nekakvu buku kao šta rado neka duja sa 8v Ma dobro, ne brine me toliko buka, nego me zanima koliki je dobitak na performansama ako ostane srednji lonac stock fi 55. Ja sam se prije zajebo jer sam stavio i zadnji lonac fi 55, a za sada neću sve mijenjati Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted September 30, 2011 razliku možeš osjetiti na višim okretajima kod chipanog auta. ali na kompletnom stock motoru ćeš možda osjetiti malo kao da je auto življi na rekaciju sa gasom. Share this post Link to post Share on other sites
tutwagen 0 Posted September 30, 2011 u mene je 3 inca i diwnpipe i ostatak auspuna od inoxa,auto je serisko turbo k03s i cipovan je do max-imuma i jos neke sitne preinake,nemam srednjeg lonca,imam samo zadnji protocni lonac,auto na malom gasu nije bucan ali pod naglim dodavanjima gasa dosta je bucan,razmisljao sam o stavljanju negog srednjeg lonca jer auto vozim svaki dan i malo me nekad pocme zivcirati bukom,ali neznam gdje naci s tako sirokim ulazom, Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted September 30, 2011 fi 70 je dovoljno za 500+ks Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted October 1, 2011 Ma da, koliko sam čitao i ja, fi 60 bi bilo sasvim dovoljno, najbolje kad bi bio cijeli sistem. Ali baš sam čitao jedan tekst na eng. o ispuhu koji je potvrdio moje mišljenje. Kažu da uži ispuh na kraju ima manje restriktivnog utjecaja od užeg ispuha na početku, tj. da je važniji širi ispuh na početku. Pa su naveli primjer. downpipe 3 incha koji se spaja na ostatak 2.5 incha je opet protočniji od cijelog 2.5 sustava. Znači meni bi i fi 60 downpipe donio neko poboljšanje, ali znam da bi bilo najbolje da je cijeli sistem fi 60, e to sad ovisi o cijeni... Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted October 1, 2011 ja sam citao da ima neki u istri a vidim da si i ti iz istre sto radi ispuh i po onome sto je covjek napiso kuzi se dosta a ima i sve mjere fi63 i fi 76 Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted October 1, 2011 ja sam citao da ima neki u istri a vidim da si i ti iz istre sto radi ispuh i po onome sto je covjek napiso kuzi se dosta a ima i sve mjere fi63 i fi 76 Aha, ma već imam dogovor s jednim iz Pule, isto poznati majstor...pa ćemo vidjeti šta i kako A znaš možda koji je taj i odakle je? Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted October 1, 2011 neznam, kako sam trazi za sebe sta da uradim naletio sam na neki forum hrvatski i tu sam cuo za njega! Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted October 11, 2011 Montira se fi 60 od turba do kraja, sa srednjim protočnim loncem, zadnji protočni je već bio fi 60, sutra je gotov auto.... Sad jedno teoretsko pitanje, je takav otvoreni ispuh bolji ili lošiji za turbinu? S jedne strane olakšava posao, manje se zagrijava, ali s druge strane malo više vrti jer auto dobiva na snazi... To uzimam u obzir jer mi turbo zuji, čuje se lagani dentist drill zvuk, sad će se sigurno jače čuti Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 30, 2014 (edited) Decki imam pitanje pomagajte....ovako rijec je isto o 1.8T motoru, ispuh je fi 60 kompletan, downpipe je isto fi 60, pa je bio katalizator gore od 2.0 16V pa je majstor koji mi je vario auspuh ubacio fi70 jedno metar cjevi iza katalizatora jer je navodno falilo fi 60 cijevi koju sam uzeo od lastovcica...i zadnji lonac je full protocni gore....i jucer skinem katalizator i sad je stvar ovakva, znaci fi60 pa negdje na sredini auta metar tog fi70 pa opet dalje fi60 do lonca.....ALI problem je taj sto auto sad ide slabije nego kad je KAT bio gore, jel to moguce????? Svi kazu da 1.8T ide bolje bez kata a moj ide slabije jbt....jel moguce da taj fi 70 pravi problem....da to isto izbacim i stavim sve fi60 ponovno? Jebeni majstori nemam kome odvest tu u Požegi da slozi to kako treba uzeo sam sve komplet od lastovcica inox i sad je od tog inoxa ostalo samo metar ipol inoxa sve ostalo obicne cijevi....sta da radim? Da i aupuh pusta na jednom mjestu nije dobro zavaren.... Eto ako netko moze pojasniti zasto ide slabije bez katalizatora..?? I sta mislite o Dubravcicu iz Sl Broda jel tko radio ispuh kod njih? Edited April 30, 2014 by said Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 30, 2014 nije ni meni jasno.. trebao bi ic bolje.. a mozda i ne dubravcic je jako jako kvalitetan ali i skup.. a to sto imas jedan komad fi 70 ti je kao manji lonac mislim da to nebi trebalo stvarat probleme Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 30, 2014 Ma sutra vracam katalizator.... Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 30, 2014 hhehehhe nemoj..stavi veci turbo Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 30, 2014 (edited) Jel imas 1 ili 2 lamda sonde. Ako imas dvi , moguce da si u safe mode. Moras napraviti varalicu na drugoj sondi ( pogledaj u topicu od ivan@turbo ) Bez kata treba ic isto ili malo bolje ali nikako losije. Takodje taj dio cijevi f70 ti nista nesmeta . To je turbo motor, sto mu vise otvoris ispuh to bolje. Edited April 30, 2014 by G-Unit Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 30, 2014 1 lambda je nema 2 to je stariji motor aeb Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted April 30, 2014 trebati ti ici dosta bolje nesto nije uredu mozda ti je limar kada je vari sprzio lamdasondu uglavnom tubo motoru downpipe dadne kao i chip vjeruj isplati se malo satim pozabavit pa da bude ok. nesto ti nije ured Share this post Link to post Share on other sites