1 1
dean

1.8T downpipe

Recommended Posts

A u pm....da meni na lambdi ne radi onaj grijac sto ju dogrijava, jel moguce da se ona sad ne moze dovoljno ugrijati pa da zeza i auto ide slabije?

I da kad je varen ispuh stavio je lambdu i vario oko nje rekao je da joj ne moze bit nista.... I jos mi je kasnije uslo vode u taj utikac od lambde i tad je grijac otisao.....

Znaci da ne vracam katalizator? Da probam prvo lambdu promjeniti?

Idem na dijagnostiku veceras pa cu vidjet jel javio koju gresku

Znas da se na Yugu stavljala sira cijev umjesto lonca da dobijes "opasniji" zvuk :)

Tako da nije to zasigurno.. ;)

Sretno..

Edited by VWEDRAN

E kad smo kod toga, meni dugo vremena javlja neku grešku lambde, a nemam kat isto, više se ne sjećam šta je taj tip napravio sa lambdom dok je radio ispuh.

Na vag comu mi javlja dvije greške:

00561 - Mixture Adaptation: Adaptation Limit (Add) Exceeded - Possible Causes

• Mass Air Flow Sensor (G70) faulty
  • Fuel Pressure too Low
  • Leaks in Intake Air System and/or Exhaust System
  • Injector(s) faulty (i.e. coked)

I druga greška je 16519 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1; Heating Circuit: Malfunction ( ovu grešku nisam našao na ross tech listi)

Edited by dean

Evo decki rjesen problem....izbacio mi je greske i bio je u safe modu....e sad zasto ih je zbacio neznam....jel moguce da je zato sto je majstor stavio neku zastitu od varenja na akumulator zbog struje?

obrisali greske i provozali se i ide bolje nego prije...zesci je iz niskih okretaja :grrr ....dakle ne vracam kat nazad do tehnickog

Hvala na savjetima :)

Deane ja isto stalno imam gresku lambda sonde jer mi je kako sam rekao gore izgorio grijac u njoj pa se malo pomuti dok je auto hladan....probaj pregledati njen utikac da nema vlage u njemu jer je i kod mene usla voda pa je lambda dobila po nosu

A izgleda da je i meni otišao taj grijač po opisu greške 16519, sigurno i tebi izbacuje tu istu? Ali meni se ponaša normalno, tj. nisam primijetio ništa čudno, iako ta greška stoji dugo pa ne znam da li utječe na šta....

Deane kod mene je bilo 16515

Jopa nisam :P sinoc prvo zaustavljanje otkad sam ubacio motor i nista pogledao dokumente i gas dalje :) a pred kucom me zaustave

auto ponovno ne ide, javlja istu gresku kao kod kolege Deana

00561 - fuel mixture adjustment

12-00-- Adaptation Limit (Add) Exceeded

Zna netko zasto se to dogadja?

prvo provjeri dali koliki ti je tlak benzine na rail-u

može biti do maf-senzora

a može biti do boostleak ili propuštanje isušnih plinova..

tj, ako ti pušta negdje brtva

Da, nisam napomenio da se ta greska pojavila i ka sam skinuo kat, i onda je obrisana i sad se opet pojavila, opet obrisana i javila se nakon 5km voznje

Beli - koja brtva? Provjerit cu ovo sve, al najprije mislim da cu uzet drugu lambdu

između turba i downpipe-a

kada bilo šta na autu radiš, usis ili ispuh, mjenja se protok zraka/ispušnih plinova.

e sada, stavis npr veći usis i imaš dosta više zraka, ecu se pokušava prilagoditi većoj masi zraka - s tim da pojača malo količinu goriva. to ecu može u nekim mjerama, to ti je ta "adapcija" - a kada pređe te mjere onda ti javlja grešku, kao što je tebi javilo.

sada trebaš, ako imaš vcds, pregledati vrijednosti mjernih blokova (specified / actual = zadano / stvarno) i vidi šta ti odstupa.

kada to provjeriš već je lakše utvrditi "kvar" - a tebi valjda (pošto si skinuo kat = veći protok ispušnih plinova) lambda daje vrijednosti koje ti puno odstupaju pa ti javlja grešku i stavi auto u safe mode

Beli znas da sam uzeo tu brtvu originalnu ne bi trebala pustati...

Josipe imam vagcom i gledao sam te mjerne blokove al nema zadanih vrijednosti, morat cu kod nekog tko ima bolji program

šta baš ide slabije s tom greškom? ja nemam pojma ni otkad je imam, znao sam za lambdu odavno, ali za ovo ne. A auto leti (možda bi trebao i bolje), neki dan sam čistio malo usis sa liqui moly sprejem na vrlo jednostavan način i malo je življi na gasu. Sad za koji dan ionako moram vratit katalizator zbog tehničkog pa ćemo provjeriti da li pušta negdje dole.

Beli znas da sam uzeo tu brtvu originalnu ne bi trebala pustati...

Josipe imam vagcom i gledao sam te mjerne blokove al nema zadanih vrijednosti, morat cu kod nekog tko ima bolji program

nikad nereci nikad...

nebi trebala, ali lako provjeriš, upališ auto hladan i staviš ruku oko turba i osjetiš ako negdje pušta.. ali daj provjeri koji ti je tlak goriva.. tebe gorivo zeza ili je lamda neispravna pa krivu informaciju u ECU šalje..

znači i neispravna lambda može za sobom povlačiti tu grešku?

Ok Beli provjerit cu i to danas...

Ne vjeruujem da je do goriva....jer sam dovezao ispravan auto kod majstora i odrezali kat stavili cjev...ja upalio krenuo kuci auto ne ide jbg obrisao gresku i gas ono ide super i tako 3-4 dana i jucer mi izbaci opet....obrisem provozam se i ugasim i kasnije nakon 2-3 sata idem kuci vozim se 5km opet izbaci gresku....znaci greska se pojavila cim je skinut kat...nasao sam drugu lambdu ova je svejedno idradila svoje i zbog grijaca onog samo moram poslati brojeve covjeku s lambde da mi posalje istu takvu

Deane ide puno slabije moj...u drugoj ne moze proklizati kad izbaci gresku :) po tome skuzim odmah

Izgleda da sam otkrio uzrok ove 00561, pušta na fleksibilnoj cijevi koja ide od turbine na downpipe, tek kad sam vratio kat se čuje i osjeti dosta više jer kat pruža otpor pa to pušta...

said, šta je sa tvojim?

Ja narucio novu lambdu, treba mi doci ovih dana pa javim rezultate

Vec sam poludio, ode u safe mod i ne ide nikako a trosi ko vrag

I Beli mi poslao svoju jednu lambdu ali nije ni s njom dobro isto izbacuje greske samo pod drugim brojevima, tako da sam odlucio uzet novu

I nova kosta 2100 kuna u ovlastenom po kat broju jbt al ima neka kao zamjenska bosch u ovlastenom a i moja originalna je bosch pa sam narucio takvu po bosch broju i ta kosta 950kn

Nadam se da ce to sad biti to

Edited by said

Vidiš, meni ne baca u nikakav safe mod, a šta misliš da će ti lambda biti povezana sa tom 00561 greškom? mislim da je ta greška sama za sebe, možda ti negdje nešto pušta kao i meni, vidjet ćemo kad se ovo moje riješi da li baca kod

evo stavio danas novu lambdu i nema vise gresku lambde.....ali idalje ima tu 00561....al ne ide u safe vise...sutra cu jos do jednog majstora da provjerimo pritisak goriva....auspuh sam pregledao i ne pusta nigdje prije lambde

Evo zamijenjena fleksibilna i nema više greške 00561, javlja se samo ova 16519 za grijač na lambdi.

Ali danas sam baš prošao eko test (sa katalizatorom naravno), sva mjerenja ok, a grijač ustvari nema veze sa mjerenjima lambde, jedino kad je auto hladan on služi da se ona prije zagrije, ali inače kad je zagrijan je sve ok očito.

ja na svome golfu prijasnjem nisam imao kat i naravno gorila mi je lampa od motora,ponistim gresku ide cca 100km i opet isto,promjenim orginalnu drugu sondu stavim novu ista stvar iako je nova,pa sam drugu sondu izvijo stavio kratko koljeno kao slovo L i rijesio problem,auto islo opet 2 godine bez greske lambde,to je mozda najjeftinija solucija iako beli to moze rijesiti kompijuterski da sve stima,i da, kad se upali grfeska motora auto ide osjetno slabije 30%

1 1