0
Perica Petar

Ugradnja šibera

Recommended Posts

Zanima me dali netko ima iskustva ili mišljenje kako ugraditi šiber od g3 na g3 bez šibera ?

Dali se je isplativo zezati sa ovim šiberom sa slika (originalni od g3) ili staviti univerzalni npr. Webasto Hollandia 100 koj sam si ugradio na kombi (C. Jumper) ?

imgp3826v.th.jpg

imgp3827.th.jpg

Edited by Perica Petar

Ja trazio neki nacin da zatvorim ta rupa na krovu, ti hoces da busis..nemoj to da stavljas, bice ti neupotrebljiv po kratko vrjeme, a mozda i problemi imas

Ja trazio neki nacin da zatvorim ta rupa na krovu, ti hoces da busis..nemoj to da stavljas, bice ti neupotrebljiv po kratko vrjeme, a mozda i problemi imas

Nemam klimu, pa ga zato hoću ugraditi tj. da mi malo cirkulira zrak.

Ugradio sam ga i na kombi i pomaže strujanju zraka i eliminira onu enormu temperaturu unutra (nakon stajanja na suncu)

Pričaj mi malo o tom webastu, di si ga uzeo, koja cijena i dali je univerzalan? Ja već duže gledam da bi stavio na fiat doblo..

iskreno, mani se corava posla.

to jedino fino izgleda na autu, nista vise. i 90% ih nije ispravno.

ja sam se napatio dok nisam rijesio vodu od njega.

radije skupljaj za klimu, ima ih par tu na forumu sto su se u kompletu prodavale.

pozdrav.

auto bez šiber ko ženska bez pi*ke :) ,jel sa klimom ili bez, ali šiber mora biti :D ,zadnja 3 auta su mi imala šiber i sljedeći isto će ga imati :)

ali da bi ga naknadno išao ugrađivati...hm, ko prvo trebaš jebenog meštra,ko drugo ,bar 400eura da to na kraju izgleda ko da je tamo rođen :)

To je jedna od večih gluposti koje možeš ugraditi na auto, sa svim šiberima na mojim autima do sada sam imao samo sr_ _ a, bio Audi bio Mercedes

Po meni se jednostavno ne isplati, ja ga imam na svojem i samo cekam kad se bude neke pokvarilo na njemu... Nemas ni neku cirkulaciju zraka kad ga otvoris, jer vise te sunce opizdi po glavi nego kaj ti on pomogne dok je otvoren...

Tak da, imas pametnijih stvari za ulaganje na autu :D:respekt:

Stavit novi krov po tvornickim punktovima je najbolje ;)

I dobar majstor.

Jedino tako bi to bilo ono pravo pravo ;)

Nikad nisam imao problema ni na jednom autu sa time..nadam se da ce i ostati tako.A ako se i pokvari nesto ipak je starije auto od kojeg je sve moguće. B)

najbolje ti bi bilo nabavit plašt krova od druge trojke,vjerojatno bi moral i unutarnja pojačanja druga stavljati,od ovog koji ima šiber jer mislim da nisu ista i nemaš ga za kaj zašerafiti....i treba ti pravi limar da ti to napravi kak spada...za tu lovu ugradiš klimu.... :punk

ali osjecaj kad si u svom filmu,pa proviris cijeli kroz siber van...e to nemre nijedna klima pruziti...iako su klima i siber dva razlicita svijeta

Šiber u autu mi je zakon, nebitno imao auto klimu ili ne. Prvo auto nisam uspio naći sa šiberom ali mi je kod kupnje drugoga, šiber bio prioritet.

A što se tiče ugradnje šibera u golf 3, može se sve to napraviti pogotovo jer se može naći cijeli krov bez problema. Samo treba naći meštra koji ce ti to sve lijepo otpunktirati i sve lijepo prebaciti na tvoje auto. Isplativosti nema sigurno ali ako ti je to gušt zašto ne. Skoro svaki šiber na Golfu 3 ima problem sa pucanjem lijeve vodilice pa zna stvarati probleme.

dajte ljudi, otpunktirati cijeli krov radi jednog jebenog sibera?

nemogu da vjerujem :)

iako, mislim da je jedini nacin da se to i uradi kvalitetno je da se stavi novi krov....

rekao ti je kolega gore, treba ti 400eura za to sve (ako ne i vise), a za 400 eura ugradis klimu i jos silu stvari na autu,

ili prodas taj auto, nadoplatis i nadjes bolji sa siberom...

dajte ljudi, otpunktirati cijeli krov radi jednog jebenog sibera?

nemogu da vjerujem :)

iako, mislim da je jedini nacin da se to i uradi kvalitetno je da se stavi novi krov....

rekao ti je kolega gore, treba ti 400eura za to sve (ako ne i vise), a za 400 eura ugradis klimu i jos silu stvari na autu,

ili prodas taj auto, nadoplatis i nadjes bolji sa siberom...

pa koji je problem otpunktirati lim (oplatu) krova i onaj poprečni nosač?

a ove izjave prodaj pa kupi drugi auto sa šiberom su odlične. Prodati auto u koje je ipak nešto uložio i zna u kakvom je stanju i zbog šibera kupiti auto staro najmanje 14-15 godina koje je "mačak u vreći".

pa koji je problem otpunktirati lim (oplatu) krova i onaj poprečni nosač?

a ove izjave prodaj pa kupi drugi auto sa šiberom su odlične. Prodati auto u koje je ipak nešto uložio i zna u kakvom je stanju i zbog šibera kupiti auto staro najmanje 14-15 godina koje je "mačak u vreći".

nisam rekao da je problem. gdje sam napisao da je to "problem"?

pod tim sam mislio da siber stvarno nije vrijedan tolike zezancije i novaca i truda po mom misljenju.

ti mislis da jest, ok.

to je to.

a ima tu na forumu lijepih trojka koje se prodaju i nisu macak u vreci, no dobro, necemo o tome, to je vec tema za sebe...

to sam i ja mislio raditi na dvojci kompletan krov ali sad mi se nekako dopada platneni krov

kak imaju polici i twingo

Ako ugrađuješ ugrađuj original. Ja imam na svom golfu taj zamjensi webasto, nešto slično kao taj Hollandia 100. Obožavam šiber i stvarno pomaže, čak i ovaj zamjenski ali da nabrojim par nedostataka:

Nije original! Nema onu zaštitu da sunce ne udara direktno u tebe nego je golo staklo (zatamnjivanje malo pomaže) , ručni je, da bi ga stavio u svog golfa moraš rezat krov a to znači da moraš rezat jedan od nosača koji se nalaze u krovu a to nikako nije dobro, jer ako idem sa pasice dole meni cijeli auto škripi jer se savija a i neželim znat šta bi se desilo ako dođe do kakvog jačeg sudara, jer je cstruktura krova oslabljena. original golf sa šiberom ima drugačije izvedene nosače. Nema odvoda, znaci ako je krov i malo morak i šiber otvoren voda ce ti dokapat nutra jer nema kamo. Moraš rezat platno na krovu... Ja mislim da je to to zašto mi se ne sviđa taj zamjenski :lol:

Ako bas zelis siber odreži cijeli krov na stupovima i zavari na svoga pa imaš sve original.

a ima tu na forumu lijepih trojka koje se prodaju i nisu macak u vreci, no dobro, necemo o tome, to je vec tema za sebe...

da baš, u ovih 5 ili možda 6 godina koliko sam na forumu, načitao sam se priča vlasnika koji su kupili auto od nekoga sa foruma a taj auto je imao predznak APOTEKA.

Preporučaš mu kupnju drugog auta a pita za ugradnju šibera :palacg

da baš, u ovih 5 ili možda 6 godina koliko sam na forumu, načitao sam se priča vlasnika koji su kupili auto od nekoga sa foruma a taj auto je imao predznak APOTEKA.

Preporučaš mu kupnju drugog auta a pita za ugradnju šibera :palacg

ideš od teme. rekao sam da je to priča za sebe.

kupnja novog auta je vise karikirana nego sto je bila ozbiljan prijedlog a ti se svezao toga kao pjan plota...

i ok, ponavljam, ti si za ugradnju šibera, ja nisam. mislim da nije vrijedan toliko novca i truda.

EOD

ideš od teme. rekao sam da je to priča za sebe.

kupnja novog auta je vise karikirana nego sto je bila ozbiljan prijedlog a ti se svezao toga kao pjan plota...

i ok, ponavljam, ti si za ugradnju šibera, ja nisam. mislim da nije vrijedan toliko novca i truda.

EOD

neozbiljnim izjavama nije mjesto u podforumu "Tuning" :palacd

i da EOD

neozbiljnim izjavama nije mjesto u podforumu "Tuning" :palacd

i da EOD

konstantno ides u offtopic. nadam se da ce ta neozbiljnost biti primjecena.

skacio si se samo moje te usputne izjave, totalno nebitne u prici.

pomozi covjeku kako da odradi to kad si vec za. okani se mene vise.

0