vrb14 0 Posted October 9, 2011 Nedavno čišćen cijeli rashladni sistem zbog korozije u sistemu. U petak idem u Sloveniju (po gume naravno ) I prije Zaprešića mi se javi poruka STOP betriebs anleitung.... tak nešt, temperatura rashladne tekućine na 110-120,cijelim putem sam se smrzavao jer grijanje nije bilo zainteresirano za suradnju. I jučer idemo van, od Sesveta do Zeline (tko zna relaciju ima nekih 15-20 km) i opet STOP. Nakon izlaska u 5 ujutro na -2 stupnja upalim auto i on na 90,kao Jel davač temperature,termostat,začepljeno crijevo..........? Sva crijeva su topla (ne baš da imaju 120 stupnjeva) i nisu kruta. Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted October 9, 2011 Nedavno čišćen cijeli rashladni sistem zbog korozije u sistemu. U petak idem u Sloveniju (po gume naravno ) I prije Zaprešića mi se javi poruka STOP betriebs anleitung.... tak nešt, temperatura rashladne tekućine na 110-120,cijelim putem sam se smrzavao jer grijanje nije bilo zainteresirano za suradnju. I jučer idemo van, od Sesveta do Zeline (tko zna relaciju ima nekih 15-20 km) i opet STOP. Nakon izlaska u 5 ujutro na -2 stupnja upalim auto i on na 90,kao Jel davač temperature,termostat,začepljeno crijevo..........? Sva crijeva su topla (ne baš da imaju 120 stupnjeva) i nisu kruta. možda ti samo fali tekućine u sistemu pa zbog toga nema grijanja a i može se pregrijati provjeri protok-povrat u exp posudu možda se zaštopao Share this post Link to post Share on other sites
vrb14 0 Posted October 9, 2011 Ima tekućine, novi antifriz je unutra i ima ga dosta. Propuho sam to malo crijevo, nije zaštopano. Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted October 9, 2011 ako temp skace upreko pola,a nemas grijanja unutra u kabini onda ti fali rashladne tekucine. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 9, 2011 Termostat neotvori i nemas cirkulaciju antifriza i zato ti dize temperaturu i nemas grijanja - i jel skroz pocinje hladno puhat,i ako je skroz hladno u kabini,i nakon pola sata vremena voznje,onda imas negdje u sustavu zracni cep.. Share this post Link to post Share on other sites
vrb14 0 Posted October 9, 2011 Antifriza ima, pri visokim okretajima puše toplo, ali ak se vozim na 2000 okretaja mogu se vozit tri dana i bit će mi zima. Sad mi se nakon STOPA počela paliti i lampica grijača. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 9, 2011 Ako bljeska stop i sad jos i ta lampica sa grijacima - ujutro pravac kod majstora na dijagnostiku, mora pokazat neku gresku i onda dalje u rijesavanje kvara.. Da se nebi dalje zakompliciralo,ako to budes ignorirao.. Share this post Link to post Share on other sites
vrb14 0 Posted October 11, 2011 Samo da iznesem svoje iskustvo sa servisom Vranić u Velikoj Gorici. Začepljen cijeli sistem hlađenja jer je kod čišćenja ulito previše tekućine protiv hrđe koje je stvorilo čep, rezultat ponovno čišćenje i propuhivanje svih crijeva,sistema,kilera itd. Da ne spominjem posljedice da se na vrijeme nije rješila stvar. Ne mora biti pravilo, ali ja sigurno više ne idem tamo. Svaka čast dpeić2, dijagnoza točna Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 11, 2011 (edited) Samo da iznesem svoje iskustvo sa servisom Vranić u Velikoj Gorici. Začepljen cijeli sistem hlađenja jer je kod čišćenja ulito previše tekućine protiv hrđe koje je stvorilo čep, rezultat ponovno čišćenje i propuhivanje svih crijeva,sistema,kilera itd. Da ne spominjem posljedice da se na vrijeme nije rješila stvar. Ne mora biti pravilo, ali ja sigurno više ne idem tamo. Svaka čast dpeić2, dijagnoza točna Ajde fala bogu da se rijesilo dok nije bilo kasno..Jer nesmijem se ni sjetiti sta je sve moglo bit.. Eh sad moj ti je savjet da malo pratis kolicinu antifriza u sustavu,da nebi prilokom tog testa,mislim da test i ciscenje ide pod opterecenjem,bar tako ide u hladnjaku,pa da nije di crijevo ostetilo ili cak zna izbit i na hladnjaku mala tockica,pod pritiskom,i tu onda zna isticat tekucina,onako kapat,pa ko nekontrolira zna opet svega biti.. Al eto nadam se da je sad sve ok.. Valda su znali to sve ispitat i izracit.. Edited October 11, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 11, 2011 neznam kako uopce moze doci do hrđe u sustavu ? Ako je zahrđalo znaci nemaran si i unutra je bila obična voda... tako da si i ti djelomicno krivac ovoj posljedici... A neznam kakava je to specijalna tekucina da moze napravit čep.... nije gusta kao med pa da je pumpa nemoze slat po cjelom rashl sustavu.... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted October 12, 2011 Možda čovjeku prodali priču o zmijoljupcu u rashladnom sistemu samo da pare izvuku. Pa nije kestene natočio unutra da su mu zaštopali sistem??! Share this post Link to post Share on other sites
vrb14 0 Posted October 12, 2011 Auto je kupljen u 2. mjesecu ove godine, i u ekspanzionoj posudi je bio talog,nakon par ispiranja i novog antifriza (bila je voda od prijašnjeg vlasnika) ponovno se pojavio. Tad sam svratio do Vranića, on je reko da mi hrđa blok motora, oni sve obavili i nakon nekog vremena počelo sranje. Lampice blinkaju i tako to. Stavili su tekućinu za ispiranje hrđe ili nekakav antikoroziv, kaže frajer da ga je bilo 2 litre, a trebalo biti 2 deci. Vjerojatno je bio zračni čep, pa sam se krivo izrazio. Share this post Link to post Share on other sites