luk@ 0 Posted October 21, 2011 kada se stisne papucica od kocnice, pri pustanju nesto zaskripi, taj me zvuk iritira, a cuo sam to i na drugim golfovima, sta tocno skripi? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 21, 2011 kada se stisne papucica od kocnice, pri pustanju nesto zaskripi, taj me zvuk iritira, a cuo sam to i na drugim golfovima, sta tocno skripi? Nesekiraj se to tako mora.. Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted October 21, 2011 pa jel se moze kako rjesit to da se necuje Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 21, 2011 može se rjesit ito vrlo jednaostavno s malo troskova al treba ipak malo znanja jer se radi o kočnicama.. ove kvačice oznacuju gdje sve pakna naljeze na tanjur i zvuk dolazi otud..... Moja preporuka da koristis bakrenu mast jer običnu il onu crnu grafitnu nepomisljaj nanosit tamo.... Kako se rastavlja i sastavlja evo ti ljink (otud i ta slika) http://faculty.ccp.edu/faculty/dreed/campi...rdrum/index.htm Jedina stvar sto mi tu fali je finalno stelanje pakni... ovdje se oslanjaju na samoštelajuci sistem al u praksi to i neradi bas kako bi trebalo.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 21, 2011 no problemo... a na toj stranici imas dosta dobrih how-to šemica p.s gore ti nij eni napisan sistem raštelavnja pakni..jer nekad je nemoguce skinit bubanj bez da neraštelujes pakne... a nema ni sheme stiskanja ležaja kotača... sto je isto bitna stvar... (imas semu na stranici gdje je opisan proces izmjene zad disk ploča/pločica) Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted October 22, 2011 Ok je ovo kaj freak kaže, ali to pomaže mjesec-dva, možda duže... Staviš diskove i tiiiišiiina...ja ih stavio.. Svaka vožnja tj.stajanje te veseli kad se ništa ne čuje iza Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted October 22, 2011 a i mislio sam da je to tak nekak, a jbg, probat cu napravit to kad uhvatim vremena pa cu vidjet, al diskove necu stavljat odozada... Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted October 22, 2011 Freak hvala za ovo...sad vidim šta je. Ista stvar i kod mene, užasno iritira taj zvuk svaki put kad kočim a posebno po gradu stani-kreni - idu diskovi iza nema dvojbe... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 22, 2011 Ok je ovo kaj freak kaže, ali to pomaže mjesec-dva, možda duže... Staviš diskove i tiiiišiiina...ja ih stavio.. Svaka vožnja tj.stajanje te veseli kad se ništa ne čuje iza nebi se složio... ako se metne bakrena mast nema beda.... noviji vw-ji imaju tu plastiku i nema zvukova.. Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted October 22, 2011 stavi diskove i naj miriniji :D Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 22, 2011 (edited) da.. bacite ga u trosak, kliješta diskovi s pločicama... + sajle + rad i onda ima problem sta nema 5ti kočioni i onda ajmo nanovo trazi ublaživač kočenja il ugradi 5ti kočioni i sta onda.... ode iljadu kuna (ako ima srece smao tolio) i sta samo da nema te cvileži? + upitno je kakva ce kljesta naci... jer znamo da vole blokirat i zahebavat ručna... Ako nezeli izgled i zeli proc jeftino ovo gore podmazivanje je najbolje rjesenje.... Edited October 22, 2011 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted October 22, 2011 imo sam na audiju problema s tim zadnjim diskovima i nemislim ih stavit, bude se to malo podmazalo i bit ce dobro, ak to nebude pomoglo onda u k..., nek skripi i dalje, za tolke pare mogu trpit to malo sta skripi xD Share this post Link to post Share on other sites
vr32 0 Posted October 23, 2011 Bakrena mast riješi taj problem; ja skinem bubnjeve jedanput godišnje i nanesem bakrene masti i to je to, nema više cviljenja; obično napravim to prije tehničkog tak da i odmah pregledam stanje kočnica. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted October 23, 2011 da.. bacite ga u trosak, kliješta diskovi s pločicama... + sajle + rad i onda ima problem sta nema 5ti kočioni i onda ajmo nanovo trazi ublaživač kočenja il ugradi 5ti kočioni i sta onda.... ode iljadu kuna (ako ima srece smao tolio) i sta samo da nema te cvileži? + upitno je kakva ce kljesta naci... jer znamo da vole blokirat i zahebavat ručna... Ako nezeli izgled i zeli proc jeftino ovo gore podmazivanje je najbolje rjesenje.... Ma to je točno... Naveo sam svoj primjer jer sam ja morao mijenjat doboše, cilindriće, pakne,sajle, itd...tj sve..i kad se zbroji sve zajedno nije velika razlika...izračunaj: doboši, pakne, cilindri, ili diskovi i pločice.. konkretno 800kn-35% su diskovi i pločice trw mene koštale... Ima tu još sad i ležajevi, sajle ručne, seleni mosta, garnitura gumica za čeljusti, itd...al kad nešto slažem slažem samo jedanput.. A valjda će ti "držat" godinu dana da ne cvili...ak je samo to problem onda nema potrebe stavljat diskove.. Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted October 23, 2011 kolko kosta otprilike ta mast Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted November 20, 2011 Da ne otvaram novu temu... MOžda se radi o kvaru možda ne, riječ je o prednjim kočnicama na g3 1.9 D izgleda da cijela čeljust stoji samo na šerafu, evo kao izgleda Šta nebi trebao biti tu sa unutarnje strane jedan "štift" tako da oslanja na ovu polugu? jer ako šeraf pukne onda se pločice jednostavno otvore prema van. Ako me tko razumije šta želim reč hvala Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted November 20, 2011 Tako svaka čeljust izgleda Share this post Link to post Share on other sites
robe 0 Posted November 20, 2011 Na prošlom golfu (1.6 75 kw) smo imali još s ove ljeve strane kao neki štift i on je spriječavo da se kočnice otvore prema van. Ja neznam osobno nisam vidio to su riječi mog oca koji me i naveo da pitam dali mora biti to tako Ako mora onda uredu. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 22, 2011 to je tako.... pa tak recimo kad se kupu jeftine pločice onda znaju zveckat prilikom prelaska preko rupa.... Share this post Link to post Share on other sites