1 1
MARKA

naknadna ugradnja klime

Recommended Posts

neznam jesm li u dobrom podforumom

ekipo imam 3 ali bez klime pa me zanima koliko bi kostala ugadnja i di ima za nabaviti?

auto je golf 3 gti edition 95, 2.0 8v

Najbolje skinut s donora jer tad ces znat sto gdje ide.. koja kopča ovamo,koja tamo... Posao nije lak,treba skinut komplet tablu i svu ventilaciju pa provlačit cjevi itd itd... Kompressor i nosac za kompressor..kai??...lajtunzi...

Kume, instalaciju za klimu nemas, a i da imas super, ali ostaje ti brdo drugih sitnica :) nadi trojku i skidaj sve sa nje sta se tice klime, posao je heben ;-)

mislim da ti se to ne isplati bas sam nedavno pricao o ugradnji klime sa jednim majstorom za klime i rekao mi je da je ugradnja manualne klime velika zajeb...,a da se automatska klima moze tesko ugraditi ali da on ne zna nikog spozobnog za taj posao ,mozda to moze 5 majstora u cjeloj Hr. kaze daje to pun kur.. posla!!

:zivio

mislim da ti se to ne isplati bas sam nedavno pricao o ugradnji klime sa jednim majstorom za klime i rekao mi je da je ugradnja manualne klime velika zajeb...,a da se automatska klima moze tesko ugraditi ali da on ne zna nikog spozobnog za taj posao ,mozda to moze 5 majstora u cjeloj Hr. kaze daje to pun kur.. posla!!

hahaha dobar ti je taj majstor

kao ??to je M7 napisao, nadje?? trojku sa klimom i sve povadi??

a instalacije klime nisu toliki problem jer se lako daju odvojiti od ostatka

hahaha dobar ti je taj majstor

kao ??to je M7 napisao, nadje?? trojku sa klimom i sve povadi??

a instalacije klime nisu toliki problem jer se lako daju odvojiti od ostatka

po tom pitanju, isplati li se dovesti iz njemacke g3 sa dosta opreme, izmedjuostalog i climatronicom i prebacit sve sta ti treba na svoj g3, a ono sta ti je viska lagano prodavati?

jer, bas i mene zanima ugradnja klime...

pa onda kupi drugu trojku i vozi se s njom,prebaci ono sto imas naknadno ugradjeno u novog g3 i imas klimu!!

pa onda kupi drugu trojku i vozi se s njom,prebaci ono sto imas naknadno ugradjeno u novog g3 i imas klimu!!

vrlo rado, ali g3 se nemoze vise uvesti iz DE zbog starosne granice, a nebi se volio vozati kao ilegalac po cesti...neznam...o tom-po tom...

ja sam to radio na puntu....najgora moguća stvar za radit naautu..+ kaj mi je stalno cvilio mikro remen pa sam poludio i skinuo sve u pičku

ok ekipo uverili ste me necu nista dr..ti po autu

ako sam prezivio ljeta u mercedesu 200d sa sibrom

valjda cu i u golfu drugu god za redom

poz svima :mah

ok ekipo uverili ste me necu nista dr..ti po autu

ako sam prezivio ljeta u mercedesu 200d sa sibrom

valjda cu i u golfu drugu god za redom

poz svima :mah

ma otvori prozore i vozi se ,sto si brzi to ti je hladnije!!

i eto ti klime!!

za đabe!

Pokusali smo ugradit klimu u polo popularni oka?? :) 2 pola... 1.9SDI razlika u 1 god dana.... al ovaj bez klime nema otvor u ??asiji za cjevi... to se moglo rjesit al isao je na prodaju tako da se rjesila limarija,most i prodano.

Dakle vecina modela koji su imali opciju klime u nihovoj opremi nije problem to prebacit u auto koje nije imalo kllimu... problem ko problem moze vam bit dugotrajno cupanje instalacija.. đekova cjevi...

Kad smo već kod klime jel zna ko di bi mogao nabaviti kompresor koji se dao pripasati na motor od jedinice?

Motor je 1.6 benzin razvijen na dobro poznatom 1.6 dizela??u (samo benzinska glava) i koja bi bila cifra tog kompresora?

Malo sam trazio po forumu i nasao nesto malo o naknadnoj ugradnji klime u golfa 3, a i sve se to dosta davno pisalo... Pošto bih ja za ugradnju uzeo običnu ručnu klimu, zanima me koliko je komplicirano, dali da sam ugrađujem? I koliko bi me od prilike koštalo da mi to majstor neki ugrađuje? Radi se o golfu 3 1.9 tdi 90ks.

Vidiš i sam gore je napisamo

Armatura nan s nosačima da isčupaš postoječu ventilacij

iscrtaš i izrežeš gupu za crijeva od klime

razvučeš instalaciju

onda prednji odbijač dolje vezna s kilerima tak da tije lakše sve to smontirat

pa mislim da ti je drugačiji nosač od alternaora (barem je bil slučaj kad smo stavljali na 1.8 Bengu

postavit onu elktroniku od klime u blizini ljeve mulde

gle posla je puno čak i za nekog ko to zna ( buraz i ja smo to radili dobra dva posljepodneva s tim da on inače radi u ovlaštenom)

za cijenu ti nemrem reč kolko bi te to izašlo pošto se na tom autu bila gorila struja pa je bilo neš više posla

Ima puno posla oko toga, a jel ostaje ovaj stari ventilator na hladnjaku ili ide onaj sa dva ventilatora pošto je kod mene jedan? I da jel potrebno mjenjati filter ulja jer kad sam ga kupovao pita me lik imam li klimu ili ne, postoji li razlika?

moj rodzak je montirao klima sa golf 3 na passat megulinije TDI, platio je 300 eura klima, 200 eura ugradnja i sad ima klima u passo...tako da, ako se ima para, sve se moze

A gle ak je Pero ugurao dvije VR6-ice u Lupa onda je sve moguće.

Ako se nisi vjenčao sa autom s njim na Hrelić i kupi drugi sa klimom.

Ak si pak vjenčan s njim onda u dojčland po tricu sa klimom i paralelno

čupaš stvari van, vidiš kak idu, gdje se šta drži.....

i to trpaš u svog.

Svi na forumu ce se složit da je to najlakši način.

Gotovo nitko od majstora to ne želi radit jer ne mogu adekvatno naplatit ruke.

Ak radiš sam vrijeme nije nikad upitno.

Gotovo nitko od majstora to ne želi radit jer ne mogu adekvatno naplatit ruke.

Ak radiš sam vrijeme nije nikad upitno.

Točno to teško je takve pizdarije naplatit tako da bu ti teško najt meštra za to

da treba ti malko veči kiler s duplim ventilatorom

To bi bilo najjednostavnije da samo prebacujem sa drugog ali nemogu kupiti jos jedan golf sa klimom pa da prebacujem nemam para za to, a ako kupim samu klimu nemogu ju sam postavljati jer nebi sve znao gdje sta ide...

ma sve biu skužio,kad ubaciš kiler,kompresor,isparivač onda dalje nije problem,kad sve uglaviš nije teško sve pospajati jer su ti i cijevi taman tak da nemreš niš zaribati,a isto je i sa instalacijom ;) samo ako buš to sam radil onda si zemi 2 dana i polako to napraviš ;)

Ako ide drugi hladnjak sa dva ventilatora onda pretpostavljam da ide i druga elektronika za te ventilatore...

@ wild ti si izvadio kompletnu klimu iz svog, ajd ako ti nije problem stav mi koju sliku da vidim koliko toga ima... ; )

nemam sliku,ali evo da ti ukratko napišem

imaš kiler , isparivač i kompresor u motornom prostoru , u kabini mjenjaš samo tunel vetilacije i onda se zafrkavaš sa instalacijom :)

kolko je meni poznato nejde druga instalacija za ventilatore,jer su oni međusobno povezani, samo jedan na sebi ima đek ;)

1 1