luk@ 0 Posted October 30, 2011 tema mozd nema veze s konkretno vw-om ali evo pitanja: prolaze li maglenke sa upaljenom pozicijom, pod dnevna svjetla umjesto kratkih svjetala? i, ako je imo ko kavkih problema s murjom zbog upaljenih maglenki kada za to nije bilo potrebe? Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted October 30, 2011 Po neznam koji put:pod dnevna svjetla zakonski ulaze kratka (oborena) svjetla ili OEM dnevna svjetla i ništa drugo Share this post Link to post Share on other sites
-vrh- 0 Posted October 30, 2011 za upaljene maglenke u uvjetima kada nisu potrebne mogu ti pisati kaznu od ako se ne varam 300 kuna, samo što to čine izrazito rijetko, pa slobodno mogu reći gotovo nikada... ali kolega Galaxy ti je dobro odgovorio, maglenke ne prolaze pod dnevna svjetla Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted October 30, 2011 Nikad neću shvatiti zašto je toliki problem ljudima voziti s upaljenim svijetlima? Zašto bi se vozio s maglenkamai pozicijama, a ne sa kratkim svijetlima? Share this post Link to post Share on other sites
marko.p 0 Posted October 31, 2011 za upaljene maglenke u uvjetima kada nisu potrebne mogu ti pisati kaznu od ako se ne varam 300 kuna, samo što to čine izrazito rijetko, pa slobodno mogu reći gotovo nikada... ali kolega Galaxy ti je dobro odgovorio, maglenke ne prolaze pod dnevna svjetla po kojem zakonu mogu pisat kaznu?? jer čitao sam, čini mi se, u auto klubu da nemogu napisat kaznu za maglenke, samo za zadnju mogu Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted October 31, 2011 Meni kolega policajac isto rekao,za prednje maglenke nema kazne,to ljude prestraše,pa ako ide,ide, naplate kaznu Share this post Link to post Share on other sites
marko.p 0 Posted October 31, 2011 Meni kolega policajac isto rekao,za prednje maglenke nema kazne,to ljude prestraše,pa ako ide,ide, naplate kaznu ja isto pitao pa mi reko da nema kazne za prednje maglenke Share this post Link to post Share on other sites
tomek2203 0 Posted October 31, 2011 po nekoj logici mogu .. recimo imaš u maglenkama xsenon kao što sam ja imao ... i sad imaš gore recimo day light svjetla i ona sama po sebi svijetle kao mutava.. pa sad zamisli kako te magleneke bacaju svijetlost svugdje ako nisu spuštena -- - svaka tabla na cesti počne reflektirat na udaljenosti više od 500 m . Share this post Link to post Share on other sites
tomek2203 0 Posted October 31, 2011 i da u sloveniji gdje su kazne rigorozne sa upaljenim kratkim svijetlima i sa maglenkama nema kazne .. Share this post Link to post Share on other sites
-vrh- 0 Posted October 31, 2011 negdje u nekom starom auto klubu pred godinu dana, možda i malo više sam čitao da se može pisati kazna ali to u pravilu nikad ne čine... nije to ni važno, ali mi nije jasno kako je nekim ljudima toliki gušt vozit danju i noću s upaljenim maglenkama kad za to nema apsolutno nikakve potrebe, a ujutro u pola 7, kad je još napola svanulo onda ne upale nikakva svjetla... Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted October 31, 2011 ali mi nije jasno kako je nekim ljudima toliki gušt vozit danju i noću s upaljenim maglenkama kad za to nema apsolutno nikakve potrebe, ma ne kužiš, auto ti onda izgleda baš onak sporcki, to je fora Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted October 31, 2011 ma ne kužiš, auto ti onda izgleda baš onak sporcki, to je fora slažem se Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted November 1, 2011 Po neznam koji put:pod dnevna svjetla zakonski ulaze kratka (oborena) svjetla ili OEM dnevna svjetla i ništa drugo jel mozes malo pojasnit OEM dnevna svjetla? Share this post Link to post Share on other sites
Shuco 0 Posted November 1, 2011 joj luka.. previse se družiš s devčićem.. haha vidi nove audije i sve bu ti jasno Share this post Link to post Share on other sites
Shuco 0 Posted November 1, 2011 joj luka.. previse se družiš s devčićem.. haha vidi nove audije i sve bu ti jasno Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 1, 2011 (edited) jel mozes malo pojasnit OEM dnevna svjetla? OEM dnevna svjetla-original tvornički montirana svjetla koja se koriste za vožnju po danu Znači tu ne spadaju svakojake home made seljo tuning ledice koje jedva da se vide dok svjetle. Evo ti par primjera OEM dnevnih svjetala: Edited November 1, 2011 by Galaxy Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted November 1, 2011 Nova Octavia i Superb ima OEM dnevno svjetlo u maglenkama. Ima manju zaruljicu u maglenki koja se koristi za dnevno svjetlo. Tak da mislim da je to dopusteno Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 1, 2011 Da Detalj iz škodinog kataloga Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted November 1, 2011 Ja sam na golfu napravio kodiranje da mi kad upalim auto, svjetla za maglu rade smanjenim intenzitetom, tj. kao dnevna svjetla. Postoji kodiranje za tzv TFL - skandinavien kodierung. Također sam stavio da mi kad upalim auto, svijetle žmigavci smanjenim intenzitetom + pozicijska svjetla iste boje, tako da imam USA kodierung. Ovo zadnje nije dopušteno, ali ja se tako vozim već dugo. Share this post Link to post Share on other sites
dodo r1914s 0 Posted November 1, 2011 Nikad neću shvatiti zašto je toliki problem ljudima voziti s upaljenim svijetlima? Zašto bi se vozio s maglenkamai pozicijama, a ne sa kratkim svijetlima? Slažem se s kolegom.......ja se vozim sa upaljenim kratkima i ljeti i zimi.......moje mišljenje - auto je lakše uočit sa upaljenim svjetlima bezobzira da l je ljeto ili zima i prije ćeš ga uočit ako pretječe npr....... Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted November 1, 2011 posto se vec spominju maglenke dali je dozvoljeno staviti samo 1 maglenku,normalno bila bi funkcionalna nesto tipa ove slike samo ja bi stavio na desnu stranu gledano od naprijed. http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ...Sd4tVtr-VvaINog Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 1, 2011 Nije dozvoljeno,prednje maglenke moraju biti u paru Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted November 1, 2011 joj luka.. previse se družiš s devčićem.. haha vidi nove audije i sve bu ti jasno a tam je u smaku brleković pito za te maglenke pa sam ja tu isto postavio pitanje da mu pomognem u trazenju odgovora, nedruzim se ja nist s devcicem,hahah xDD, ak bog da, iduce godine sigurno prekidam dugogodisnju tradiciju u obitelji s vw-om Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted November 20, 2011 ajmo jedno pitanje, pošto ovih dana svi koristimo maglenke češće,mene sad zanima da li se isplati staviti xenon u maglenke i da li bi sa time dobio ili izgubio na vidljivosti ispred sebe? LP Share this post Link to post Share on other sites
Robiii 0 Posted November 20, 2011 ajmo jedno pitanje, pošto ovih dana svi koristimo maglenke češće,mene sad zanima da li se isplati staviti xenon u maglenke i da li bi sa time dobio ili izgubio na vidljivosti ispred sebe? LP vr-turbo je to negdje nesto komentirao, stavio slicke sa xenonima unutra, vani..bla bla...srčaj Share this post Link to post Share on other sites