Hari_kocka 0 Posted November 4, 2011 Doslo opet vrijeme za zamjenu ulja pa nesto razmisljam: auto je vw golf 4 1.9 tdi 81kw presao 194 000km godisnja kilometraza 10 000 tako da sam i ulje u tom periodu mijenjao ulje je bilo Castrol edge 5w40 Auto nije trosio ulje Sad me zanima... ostati na istom preci na 10w40 (neki kazu zbog kilometraze da bih trebao) ili da uspem longlife Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted November 4, 2011 nista ne mjenjaj dok ne trosi... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 4, 2011 ostani na 5w40.. i miran... Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 4, 2011 Tako sam i ja mislio, ostati na ovom dok ne pocne trositi ulje. Hvala na jasnim savjetima Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted November 5, 2011 Stim uljem mozes potegnuti jos koju tisucu a ne mijenjati na 10k jer 10w40 su predvidjena za interval izmjena 10k a 5w 40 do 15k. Znam da je bolje mijenajti cesce ulje ali zasto ako ulje moze izdrazati tu kilometrazu Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted November 5, 2011 (edited) Stim uljem mozes potegnuti jos koju tisucu a ne mijenjati na 10k jer 10w40 su predvidjena za interval izmjena 10k a 5w 40 do 15k. Znam da je bolje mijenajti cesce ulje ali zasto ako ulje moze izdrazati tu kilometrazu Zbog godine dana korištenja što je i rok za mijenjanje ulja bez obzira na pređenu kilometražu a i zbog kvalitete goriva u BIH.. Edited November 5, 2011 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 7 Posted November 6, 2011 Meni su u ovlaštenom servisu u bih rekli da to ulje Castrol Edge turbodiesel 5W40 ne valja ni za fritezu, te da se mora mjenjati svakih 7tkm. Na što sam poludio i pitao šta da ljevam oni vele neki Mobil 1. Na što sam im odgovorio da ostajem kod svog ulja i da povećavam interval na 10 tkm na 15 tkm. Do sad nikakvih problema s uljem potrošnja normalna do 12 tkm ništa od 12 -15 tkm od 0,3 do 0,5 dcl ovisno o vožnji. S tim da auto po mojoj procjeni skoro 350 tkm. Od nafte ljevam uglavnom Nestropetrolov eurodiesel euro 4 ponekad svaki 5-6 tank dobije euro 5 al da se ne privikava, ili Omv-eov premium diesel. Ne mrzne dobro ide i to je to. Što se još ulja tiče sintetika se mjenja mislim 1 godišnje ili 15tkm iako bi mogla izdržati i 20tkm : Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 7, 2011 Zbog godine dana korištenja što je i rok za mijenjanje ulja bez obzira na pređenu kilometražu a i zbog kvalitete goriva u BIH.. Upravo ovo sam i mislio napisati heheh, meni je to godisnja kilometraza pa se po tome ravnam Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted November 8, 2011 ovo je glupost,kad predje 200 000 km,onda treba sipat losije ulje,jer je poceo trosit malo ulja,pa ce mu s tim jos malo dotuc turbinu i karike,pa ce trosit jos malo vise,pa ce na 300 000 tkm trebat generalku radit,a u medjuvremenu je turbina crkla...ako motor normama trazi jedno ulje,a je,5w40/5w30,znaci sinteticko,cemu onda izmisljat i kemijat...sad se on trudi ispast MAJSTOR,ono to treba,ali zasto,jer sam ja tako reko.. Share this post Link to post Share on other sites
Cotovd 0 Posted November 17, 2011 Prije godinu kad sam uzeo 3b 1.8t bio mobil 3000(ja mislim) 5w 40 u njemu. Zadnjih mjesec dana su hidropodizači počeli vrištati. Prije 2 dana ulio Motul x-cess 5w 40, motor se smirio i skroz uglađeno radi, nježniji je, čuju se samo malo 2-3 hidropodizaća jer ipak je na satu 234000 (zaokrušio ja da je na 300000) Pomalo ču cijeli auto "presvući", rupa bez dna ali neka je, volim pa dobro da ima mogučnosti Share this post Link to post Share on other sites