ZIKSI 0 Posted November 5, 2011 E ovako dragi ljudi pomagajte Problem je sljedeći imam golfa dvojku iz 87. tu su slike i sve.Kad sam ga kupio nekad mi se znalo desiti da nije htio kratka svjetla odma upaliti i onda ga ja cimnem na rućici za duga palit i upale se i kratka odjednom.Nakon nekog vremena neće žmigavci odjednom.Znaći kada upalim prekidać od sve četri žmigavca oni se upale i sve radi kako treba.Kada dam kontak lampica na tabli od žmigavaca lagano žiži(ZNAĆI U VOŽNJI JELI KAO DA NAKO LAGANO ŽIŽI I TREPERI U RITUMU RADA MOTORA) kad ručkicu cimnem gore il dolje ona svjetli jako i vani se ništa ne dešava i da ne zaboravim ćim stavim novi osigurać du odma izgori ćim cimnem rućicu.Odem kod autoelektrićara stavi novi relej i osigurać i to proradi na kratko izađem par metara ćujem osigurać di vrisne.Skidaj volan i rućica nije imao taku i ništa.Evo prije par dana stavim druge ručkice novi osigurać i ista stvar nakon par metara ista stvar osigurać izgori,ručkice su te trenutno na autu sada kratka uopšte više neće vozim se pod dugima...Ima li itko takva iskustva?Šta da radim jebemu??? Evo par slika đekova da dobijete predođbu: Share this post Link to post Share on other sites
Ishmael 0 Posted November 6, 2011 Provjeri da li ti na rucicu dolazi struja sa glavnog prekidaca svjetala,to ti je ona treca uticnica zavucena gore lijevo sa tri debele zice,bijela ti je kratko svijetlo,zuta dugo... Probnom lampicom vidi da li dolazi struja sa glavnog prekidaca i da li dobijas struju na bijelu i zutu kada mjenjas na prekidacu dugo i kratko.Moguce da ti ne valja i taj drugi prekidac sto si ga stavio... Sto se tice zmigavaca moguce je da imas kratki spoj u instalaciji...da li imas instalaciju za kuku?Da li je auto bio udaren ili je nesto vareno po njemu? Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 6, 2011 Provjeri da li ti na rucicu dolazi struja sa glavnog prekidaca svjetala,to ti je ona treca uticnica zavucena gore lijevo sa tri debele zice,bijela ti je kratko svijetlo,zuta dugo... Probnom lampicom vidi da li dolazi struja sa glavnog prekidaca i da li dobijas struju na bijelu i zutu kada mjenjas na prekidacu dugo i kratko.Moguce da ti ne valja i taj drugi prekidac sto si ga stavio... Sto se tice zmigavaca moguce je da imas kratki spoj u instalaciji...da li imas instalaciju za kuku?Da li je auto bio udaren ili je nesto vareno po njemu? E ovako kratka svjetla sam izgleda zafrkao kad sam đek prešaltavo izgleda moram volane dole pa ga fino uštekati kako treba,A ovo moram provjeriti odzad mi je jedan kabal sumljiv,A dali žmigavci imaju veze s tom zadnjom instalacijom kuke??? Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 6, 2011 Provjeri da li ti na rucicu dolazi struja sa glavnog prekidaca svjetala,to ti je ona treca uticnica zavucena gore lijevo sa tri debele zice,bijela ti je kratko svijetlo,zuta dugo... Probnom lampicom vidi da li dolazi struja sa glavnog prekidaca i da li dobijas struju na bijelu i zutu kada mjenjas na prekidacu dugo i kratko.Moguce da ti ne valja i taj drugi prekidac sto si ga stavio... Sto se tice zmigavaca moguce je da imas kratki spoj u instalaciji...da li imas instalaciju za kuku?Da li je auto bio udaren ili je nesto vareno po njemu? I da imam kuku Share this post Link to post Share on other sites
Ishmael 0 Posted November 6, 2011 E ovako kratka svjetla sam izgleda zafrkao kad sam đek prešaltavo izgleda moram volane dole pa ga fino uštekati kako treba,A ovo moram provjeriti odzad mi je jedan kabal sumljiv,A dali žmigavci imaju veze s tom zadnjom instalacijom kuke??? Naravno da imaju veze jer na uticnici od kuke imas oba zmigavca,moguce je da je jedan od njih nazuljan pa da ti pravi kratki spoj i da zato izgara osigurac... Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 7, 2011 Naravno da imaju veze jer na uticnici od kuke imas oba zmigavca,moguce je da je jedan od njih nazuljan pa da ti pravi kratki spoj i da zato izgara osigurac... Evo vak rčkice sam vratio svoje jer oćito rućkice nisu,sada kratka svjetla rade one su rućkice u defektu bile.Znaći dole na kuki onu utićnicu i taj kabal da provjerim? Share this post Link to post Share on other sites
touran2003 0 Posted November 7, 2011 (edited) Evo vak rčkice sam vratio svoje jer oćito rućkice nisu,sada kratka svjetla rade one su rućkice u defektu bile.Znaći dole na kuki onu utićnicu i taj kabal da provjerim? A sva 4 delaju normalno?, kad upalis sva 4 ne izgori osigurac??? ak je tak, mislim da moras trazit na drugom mjestu... instalacija od automata zmigavaca prema prekidacu na volanu, ploca sa osiguracima... jer da je negdje dalje na instalaciji, pregorio bi kad su sva 4 upaljena, rajt? Edited November 7, 2011 by touran2003 Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 8, 2011 A sva 4 delaju normalno?, kad upalis sva 4 ne izgori osigurac??? ak je tak, mislim da moras trazit na drugom mjestu... instalacija od automata zmigavaca prema prekidacu na volanu, ploca sa osiguracima... jer da je negdje dalje na instalaciji, pregorio bi kad su sva 4 upaljena, rajt? da da sva četri rade normalno sve ali ovo odma izgara osigurać ćim stavim novi i opalim po ručkici,da vidiš ... Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 11, 2011 I da kada opalim ručkicu gore ili dole u stanju mirovanja znaći sve pogašeno kljuć vani iz bravice znaći kontakta nema jel sve pogašeno upali mi poziciju i napred i nazada znaći sve 4 pozicije Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 11, 2011 Morala bi ti paliti samo jedna strana ili lijeva ili desna,s obzirom na kojem položaju je ručica (tzv parking svjetlo) Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 11, 2011 Morala bi ti paliti samo jedna strana ili lijeva ili desna,s obzirom na kojem položaju je ručica (tzv parking svjetlo) Da to znam pretežno u biti kod svih vw-a Pa jebote neznam više šta u pm.. a ćaća me stari opelaš jebe nemože se to porpaviti to ti je taj tvoj vw-a šta aaa jojj Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted November 11, 2011 pusti staroga neka sere,prst u uho jebo ga opel,jel nije vidio ono smece koje je bilo.. Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 11, 2011 pusti staroga neka sere,prst u uho jebo ga opel,jel nije vidio ono smece koje je bilo.. Ma digne mi tlak u sekundiii a i žmigavci mi ti lagano piju krvv Share this post Link to post Share on other sites
touran2003 0 Posted November 12, 2011 Ma digne mi tlak u sekundiii a i žmigavci mi ti lagano piju krvv a si probao od nekog posudit automat za sva 4 zmigavca pa probat kak je s njim?, pa ako je isto onda prekidac za sva 4, nema ti druge nego jedno po jedno probat mijenjat dok ne naletis... Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted November 12, 2011 što se tiće pozicije, što se sve upali najvjerojatnije mislim 100% ti je u utičnici za prikolicu sopojena brika pozicije na jednu žicu pa ti svjetle obje!(znači i na prikolici treba biti lijeva i desna odvojene pa se majstorima to neda i spoje da obje gore zajedno! sad jedino nisam skonto koji ti osigurač pregara od čega (šta piše na poklopcu od čega je) Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 12, 2011 Od migavaca osigura pregara osigura,a ovo od kuke ne kuim skroz? Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted November 12, 2011 povadi sve sijalice i napred i iza od žmigavaca i one djekove izasa a i žice u prednjim žmigavcima i onda stavi osigurač! rastavi i taj utikač od prikolice i vidi dal se tu nešto nije iščupalo i pravi ti kratki spoj! kvar je neki sitan al kod struje je tak tražiš ga pet dana a popraviš za 2 minute! kad sve rastaviš stavi osigurač i ako tada neizbija polako sve vračaj dio po dio i prati dal će izbit i kad!ak recimo iizbije kad sastavljaš prednji deni žmigavac znači tu je kvar negdje ti dodiruje masu i onda si već na 80% puta da riješiš kvar! ja obično prvo pogledam dal nije bio neki udarac i dal je sve čitavo ovak vizualno !jer naprimjer ak vidim da ti je razbijen (recimo prednji lijevi žmig onda najprije to pregledam da nije došlo do naslanjanja mase na plus kod udarca itd! ili recimo ta utičnica za prikolicu je labava pa se žice proribale! Share this post Link to post Share on other sites
Ishmael 0 Posted November 12, 2011 povadi sve sijalice i napred i iza od žmigavaca i one djekove izasa a i žice u prednjim žmigavcima i onda stavi osigurač! rastavi i taj utikač od prikolice i vidi dal se tu nešto nije iščupalo i pravi ti kratki spoj! kvar je neki sitan al kod struje je tak tražiš ga pet dana a popraviš za 2 minute! kad sve rastaviš stavi osigurač i ako tada neizbija polako sve vračaj dio po dio i prati dal će izbit i kad!ak recimo iizbije kad sastavljaš prednji deni žmigavac znači tu je kvar negdje ti dodiruje masu i onda si već na 80% puta da riješiš kvar! ja obično prvo pogledam dal nije bio neki udarac i dal je sve čitavo ovak vizualno !jer naprimjer ak vidim da ti je razbijen (recimo prednji lijevi žmig onda najprije to pregledam da nije došlo do naslanjanja mase na plus kod udarca itd! ili recimo ta utičnica za prikolicu je labava pa se žice proribale! ja se isto kladim na utikac od prikolice... Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 14, 2011 ja se isto kladim na utikac od prikolice... Nije utinica gledo sam Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted November 14, 2011 moraš onak kak sam ti rekao rastavi sve i kad sastavljaš pratiš kad će izbit osigurač! Evo ti primjer: legi na puntu upali auto,ode na poso, ide s posla auto neće upalit !izbio osigurač stavi drugi upali dodje kuć kasnije oće ponvo upalit on ništa opet izbio osigurač! ja čačkam gledam šta može bit i bila mu pregorena žarulja stop-svjetla te ona nit u žarulji pravila kratki spoj!Znači na istom osiguraču bio signal za pumpu i stop-svjetlo! to sam ti naveo kao primjer, htjeli mu mjenjat komp,pumpu a na kraju tak glup kvar! to je kod elektrike 10dana tražiš a za 2 min popraviš! Čudim se ,da si taj tvoj električar nije dao mal truda da nadje gdje je kratki spoj! Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted November 14, 2011 Vozi nekom strujicu,izhebat ces se ko soma dolara,onaj sta tamo peva.. I jos ces popizdit pa ces ga il polupat il prodat.. Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 15, 2011 Vozi nekom strujicu,izhebat ces se ko soma dolara,onaj sta tamo peva.. I jos ces popizdit pa ces ga il polupat il prodat.. prije ja pod zemlju neg duja na prodaju Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 15, 2011 moraš onak kak sam ti rekao rastavi sve i kad sastavljaš pratiš kad će izbit osigurač! Evo ti primjer: legi na puntu upali auto,ode na poso, ide s posla auto neće upalit !izbio osigurač stavi drugi upali dodje kuć kasnije oće ponvo upalit on ništa opet izbio osigurač! ja čačkam gledam šta može bit i bila mu pregorena žarulja stop-svjetla te ona nit u žarulji pravila kratki spoj!Znači na istom osiguraču bio signal za pumpu i stop-svjetlo! to sam ti naveo kao primjer, htjeli mu mjenjat komp,pumpu a na kraju tak glup kvar! to je kod elektrike 10dana tražiš a za 2 min popraviš! Čudim se ,da si taj tvoj električar nije dao mal truda da nadje gdje je kratki spoj! Lega izvrnio sam sve žarulje i lampica je žižila opet ali automat je zzzz ujoo kad sam upalio sve 4 i nisam ove na blatobranima mogo odpojiti žmigavce nisam mogo naći di,a i našo sam neku plavu i crnu žicu s đekom,plava je bila otkinuta i pod naponom i nju sam izoliro a i tu crnu drugu sam izoliro jebote šta bi još moglo biti jebem ti žmigavce kuiš nije mi to tolki bed al imam fobiju da bi mi se sad po zimi neko mogo ljuljnit odzad pa bi imo dramu tek onda Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted November 15, 2011 znači sad nije izbio osigurač (tj neizbija) !prednje izvadiš sijalicu i onda sjenilo i tam odspojiš smedja bi trebala bit masa a ova druga plus! bitno je da više ne izbija osigurač!relej nebi trebao zujit probaj drugi ubost ak imaš neki drugi!bez sijalica neće radit žmigavci jer im sijalica stvara pad napona na releju!ako ti još izbija osigurač odspoji djek sa prekidača za palenje sva 4 žmigavca! Share this post Link to post Share on other sites
ZIKSI 0 Posted November 21, 2011 e ovako izvadim sve žarulje lampica dalje žiži i sve ostaje isto osigurać izgara,ljudi šta dalje ... Share this post Link to post Share on other sites