touran2003 0 Posted December 29, 2012 Nadovezat ću se na ovu temu da ne otvaram drugu. Također imam problema sa žmigavcima na svom golfu mk2 (CE2). Kada uključim ili lijevi ili desni žmigavac upale se sva četiri. Promjenio sam osigurač, relej, ručice, počistio sve spojeve žarulja, skinuo centralinu daljinskog ali problem je i dalje prisutan. Jedino šta sam primjetio je to da lijevi žmigavci rade normalno ako otpojim desnu stranu (i prednji i zadnji), ali ako je bar jedan desni spojen opet se uključuju svi. Da li je tu u pitanju masa? Samo da napomenem, na autu nije ništa dirano prije toga, problem se stvorio sam od sebe. probaj s drugim prekidacem za 4 zmigavca, ili bar iskljuci postojeci(ako uopce radi bez njega) Share this post Link to post Share on other sites
edi3003_gti 0 Posted December 29, 2012 čuo sam za te probleme ako imaš daljinsko da se pale zmigavci pri otk / zaklj. zbog neke diode koja ima funkciju kao nepovratni ventil, ako je nemaš ugradenu onda je sistem žica "otvoren" i signal za bilo koju stranu će slati signal i u drugu stranu pa ćeš imati sva 4.... ali je možda i masa popustila negdje Čuo sam i ja za tu diodu ali ne znam da li ju imam jer je daljinsko naknadno ugrađeno, a kod ugradnje se uopće ne sjećam tako nečeg, samo snopa žica sa osiguračima na sebi koje je mastor pospajao i to je to. probaj s drugim prekidacem za 4 zmigavca, ili bar iskljuci postojeci(ako uopce radi bez njega) Prekidač mi je na ručicama od žmigavaca i kako sam napisao one su mijenjane tako da do toga nije. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted December 29, 2012 Čuo sam i ja za tu diodu ali ne znam da li ju imam jer je daljinsko naknadno ugrađeno, a kod ugradnje se uopće ne sjećam tako nečeg, samo snopa žica sa osiguračima na sebi koje je mastor pospajao i to je to. Dioda mora bit, bila ona vani na žicama ili u "kutijici" od daljinskog.. Potraži tu "kutijicu" i probaj je otpojit pa probat, ak je isto pogledaj na tim žicama koje idu od "kutijice" prema instalaciji auta dal imaš diode.. Ako idu dvije žice iz "kutijice"za žmigavce onda su diode unutra. Ako ide jedna, diode su na onom mjestu gdje se grana na dvije... To je jako jednostvano i brzo gotovo, ak je to sve u redu problem bi trebao bit na instalaciji ili kutiji osigurača Share this post Link to post Share on other sites
edi3003_gti 0 Posted December 29, 2012 Dioda mora bit, bila ona vani na žicama ili u "kutijici" od daljinskog.. Potraži tu "kutijicu" i probaj je otpojit pa probat, ak je isto pogledaj na tim žicama koje idu od "kutijice" prema instalaciji auta dal imaš diode.. Ako idu dvije žice iz "kutijice"za žmigavce onda su diode unutra. Ako ide jedna, diode su na onom mjestu gdje se grana na dvije... To je jako jednostvano i brzo gotovo, ak je to sve u redu problem bi trebao bit na instalaciji ili kutiji osigurača "Kutijicu" sa probao otpojit i nije bilo promjene tj nije u njoj problem. Sutra ću malo po tim žicama pogledat pa ću vidjet. Hvala na pojašnjenju. Share this post Link to post Share on other sites