Duba 0 Posted November 10, 2011 Evo priča ide ovako... Naime stavio sam ultra-mega-extra popularnu stvar... xenon... H7R žarulje i ballasti sa can-bus tehnologijom... nikako nisam bio zadovoljan izgledom jer to na autu sa lećom izgleda puno ljepše... i tako sam uzel i žarulje od 5000 Kelvina... djelovao je ok, jer su ful ful bijele ... međutim kao i sa svim tim jeftinim xenonima malo malo pa mi se neće upalit žarulja, pa recimo kad duga okinem ugasi mi se ljeva lampa itd... Jučer mi je to dojadilo totalno i išal sam vratit serijske žarulje u auto, bez problema zamijenim desnu stranu i idem mijenjat ljevu... i uspim napravit kratki spoj (moja greška, idiotska totalno) i ni manje ni više nego se zapali instalacija i počme gorit nekaj u faru... u panici malim vatrogasnim aparatom gasim "požar" ... znam da se mnogi smiju u ovom trenutku al evo ga... desi se... Zatim sam sve to raskopal, skinul far dolje sa auta da vidim kaj ćemo s tim... izgorila je jedna žica na kratkom i na dugom svjetlu i izgorilo je nešto plastike u faru i deformiralo se... E sad me zanima sljedeće, pošto vas ima dosta iskusnih ovdje... auto mi ima FULL KASKO, euroherc... jel bi se dalo kaj riješit s tim... problem je kaj će svako normalan skuzit da se nekaj prkljalo po lampama jer se vidi gdi je izvlačena žica za xenon... nije ništa rezano, samo je na mijestu razvučena izolacija i izvučena žica... Ideje... ? Share this post Link to post Share on other sites
Uvo 0 Posted November 10, 2011 Sta se tice kaska, osiguranja itd, neman pojma nista. Dok si to spaja/prespaja si radija sa upaljenim svitlima? Ocito jesi pa si dovea + na masu... Pogledaj dobro jel ti sve radi na autu kako treba sta se svitala tice. Jel ti baca gresku na tabli sada za zarulju? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 10, 2011 (edited) sad si nesto naucio inace, da imam golf 6 novi, bez obzira na kasko NEMA teoretske sanse da bi isao stavljat neke znj xenone u far pogotovo bez lece i to ako bi stavljao, dao bih majstoru i sve najskuplje uzeo da bude kak treba ideje, pa ako je samo far, razbi ga s necim i dobit ces novi bez sumnje tako da nece ni gledat dalje Edited November 10, 2011 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 10, 2011 Ma nisu bila upaljena svjetla... nego je caka u tome da sam maknul poklopac od osigurača da lakše dođem do žarulje... i žica je pala na dovod na osigurače... znači prije osigurača.... Ma nisam ja ugrađival xenon... kod automehaničara koji to inače radi već dugo, nije ovlašten... Uglavnom stvar je u tome da se to desilo mojom greškom... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 10, 2011 otrat u ovl servis i tamo ce elektricar izvidit stvar... i osiguranje to poslika i dobijes novi far to jos lakse ide ako znas nekoga iz servisa... Al sad je pitanje ako je auto jos pod garancijom onda tu osiguranje nema nista neg servis i onda smo u problemima Tako ak ima jamstvo onda nema druge neg spucat far izvani i onda si opet na osiguranju Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 10, 2011 Ma da, nebi se tel zahebat pa neznam s kojom pričom doć pre osiguranje... al znači mogal bi biti problem jer je još 3 godine pod garancijom... E da i neko me pital jel grešku baca... auto radi normalno, samo svijetli žaruljica, no to je normalno jer nisam spojil far natrag, samo sam far, branik i sve montiral natrag na auto... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted November 10, 2011 na parkingu te uvjek netko moze mlatnut... pogotovo neki kamiončić koji taman moze polomit far bez da polomi branik.... sve se moze sredit Share this post Link to post Share on other sites
iTox 0 Posted November 10, 2011 I ja sam maknuo tu plastiku kada sam mjenjao xenon ali hahahahaha!!!! :sry: Ako te zanima imam ti oba fara prednja sa samo polomljenim onim gore kopcama.. naravno moze se zavarit.. Ako ne, rijesi si kasko poz Share this post Link to post Share on other sites
vale 0 Posted November 11, 2011 kresni far čekićem i pravac na osiguranje Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 11, 2011 i nagrada onom tko je prvi predlozio Share this post Link to post Share on other sites
Uvo 0 Posted November 11, 2011 E da i neko me pital jel grešku baca... auto radi normalno, samo svijetli žaruljica, no to je normalno jer nisam spojil far natrag, samo sam far, branik i sve montiral natrag na auto... Ja san te pita to. Svaka canbus komunikacija ima zakljucenje linije sa zakljucnim otporom, po tome ti "auto" zna da nema zarulje i pali se lampica. Necu te strasit, al nekad je bolje se nerazumit u neke stvari jer covik ima manje brige u zivotu. Nadan se samo da ce ti se ugasit ta lampica kad spojis novo svitlo... ako se ne ugasi, onda imas problem (Al ako ti je i izgorila komunikacija, to se da rijesit softverski al onda vise neces imat signalizaciju izgorene lampe) Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 11, 2011 Ja san te pita to. Svaka canbus komunikacija ima zakljucenje linije sa zakljucnim otporom, po tome ti "auto" zna da nema zarulje i pali se lampica. Necu te strasit, al nekad je bolje se nerazumit u neke stvari jer covik ima manje brige u zivotu. Nadan se samo da ce ti se ugasit ta lampica kad spojis novo svitlo... ako se ne ugasi, onda imas problem (Al ako ti je i izgorila komunikacija, to se da rijesit softverski al onda vise neces imat signalizaciju izgorene lampe) Ma razumijem te skroz... kuzim kak funkcionira canbus ali uvjeren sam da bu delalo jer mislim da se nije zatvoril strujni krug preko compa, tj. siguran sam da nije... Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 13, 2011 (edited) Rade brisači... ubiti sve radi osim jednog... neki put se pali ventilator iz čista mira... evo jučer je "popizdil" skroz i moral sam ponovno akumulator odspojit, čim ugasim kontakt nakon pol minute se pali ventilator i ne staje... probal sam par puta, ne radi jedino ak ostavim kontakt... Mislim da u ponedjeljak ide na servis... Edited November 13, 2011 by Duba Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 14, 2011 Samo da vam javim da je auto ostal u servisu ... još se nezna u čemu je kvaka u vezi ovog ventilatora... I u međuvremenu je novi far gore i sad se još čeka odgovor od osiguranja... Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 17, 2011 (edited) Eto, sve je riješeno... auto radi normalno... Sve pohvale auto kući Novosel ! Edited November 17, 2011 by Duba Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 17, 2011 super, bas dobro sto si napisao u cemu je jos bio problem Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted November 17, 2011 Navodno je ušal prah od gašenja u neki kontakt od ventilatora... iako mi nema logike da bi zbog toga stalno radil bezveze al eto... bitno da je riješeno ... Share this post Link to post Share on other sites