0
oficir__G2

Alternator se pali tek na 2800 rpm , Polo 6n2 SDI

Recommended Posts

Pozz ekipa!

Evo ovako problem je nastao kad sam mijenjao alternator, na autu je bio Bosh 90A s kumplung remenicom, ali buduci da ga 5 dana nisam nasao a auto mi trebao , stavili smo Valeo 90A od benzinca i samo stavili kumplung remenicu i to je to, ali sad vidim da pocinje filat tek na nekih 2800 rpm , pa sad dal je to normalno ( glupo pitanje ) i dal se to to da nekako podesit.....

LP

desial ti se ista stvar ko i meni

ili se tokinula žica od pobude,to provjeri tak da kad daš kontakt onda ti ne svijetli žaruljica od akumulatora na tabli ;) ,ap reagira tek na broj okretaja pobuda kojom alternator počinje sa filanjem

desial ti se ista stvar ko i meni

ili se tokinula žica od pobude,to provjeri tak da kad daš kontakt onda ti ne svijetli žaruljica od akumulatora na tabli ;) ,ap reagira tek na broj okretaja pobuda kojom alternator počinje sa filanjem

Hmmmm

mislim da mi svijetli akumulator, ali ujutro odmah idem vidit zicum jer je bila podosta nategnuta...

Nadam se da je to ,,

THNX

Ne svijetli akumulator kad dam kontakt, zica je spojena, ali mi se konektor na samom alternatoru cini malo potrgan, idem ga skinu pa javim....

meni se čini da je taj alternator mal dugo stajao pa ima loš kontakt izmedju četkica i kolektora !nebi bilo loše vidjet stanje četkica!

Hmm nakon kaj smo raskopali alternator imal sam kaj vidit, zica od konektora u plastici pukla. sutra sanacija toga.

I jos jedno pitance, stari alternator je imao plavu i zelenu zicu, a ovaj ima samo plavu- i elektriar reko da spojim smo plavu a zelenu ne, sad kaj vi mislite o tome...

NIsam sad dugo zavirivo pod haubu od trojke al mogla bo ova zelena što si ti imao bit od obrtomjera !ak ti radi obrtomjer onda ok (netreba ti ) !znam da s trojkam bilo nekog sranaj s lampicom od ulja da se upali preko 2000ok i pišti a to je imalo veze s alternatorom!ak sve radi kak terba

netreba ti!

NIsam sad dugo zavirivo pod haubu od trojke al mogla bo ova zelena što si ti imao bit od obrtomjera !ak ti radi obrtomjer onda ok (netreba ti ) !znam da s trojkam bilo nekog sranaj s lampicom od ulja da se upali preko 2000ok i pišti a to je imalo veze s alternatorom!ak sve radi kak terba

netreba ti!

Nije trojka, Polo 6n2 SDI je u pitanju ... ...

ovo s trojkama nije problem nego je napravljeno tako da kad ti prestane punit alternator svijetli i alternator i ulje da bi vozač odmah reagirao i stao jer kad svjetli samo akumulator mnogi samo nastave sa vožnjom

provjeri sa ommetrom dali fila dosta (preko 13,5V) i da li ti radi obrtomjer jer te dvije žice su jedna za kontrolnu lampicu a jedna za obrtaje koje možda ni nemaš pa ti je majstor zato i rekao da je netrebaš

ovo s trojkama nije problem nego je napravljeno tako da kad ti prestane punit alternator svijetli i alternator i ulje da bi vozač odmah reagirao i stao jer kad svjetli samo akumulator mnogi samo nastave sa vožnjom

provjeri sa ommetrom dali fila dosta (preko 13,5V) i da li ti radi obrtomjer jer te dvije žice su jedna za kontrolnu lampicu a jedna za obrtaje koje možda ni nemaš pa ti je majstor zato i rekao da je netrebaš

Fila on skoro 14v, ali kazem tek kad ga dignem iznat 2800 rpm, obrtaji rade normalno cak i kad je ta zica iskljucena ;) , dns cu ga opet skinut i to sve polemit na novo pa cemo vidjet kaj ga muci.

Thnx na odgovorima ....

moj frend je imao takav kvar na fiat tipu. njemu su se odvojile neke diode od mosta ili samo jedna. morao ga je dic preko 3000-3500 da pocne punit a lampica normalo pokazivala da je sve u redu. zamjenio taj most i sve ok.

Evo problem rijesen, kao što rekoh puko prikljucak za zicu ali u plastici, to smo polemili i sad radi sve 5 ,

Hvala svima na pomoci ;)

0