lenne 0 Posted November 14, 2011 pozdrav! pomozite iz golfa 1.6 d 91" stavio bih motor u golfa 1,3 88". dali treba i sta mijenjati od elektronike na kutiji sa osiguracima i relejima, jer su razlicite. hvala!! Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted November 15, 2011 Central electric su i jedna i druga struja, samo može biti noviji ili stariji tip..ali obje su stariji tip..treba mijenjati samo struju u motornom prostoru zajedno s kutijom osigurača i relejima.. Stražnji dio struje i unutrašnjost su isti. Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted November 15, 2011 ja sam ubacivao umjesto 1.8 digifant-a višak za dizne i iskru sam izbacil...+ koji ide na bobinu sam prebacil na elektroventil boš-pumpe.. sve za verglanje oko anlasera ostaje isto...temperatura vode je temperatura vode..pritisak ulja je pritisak ulja..trebaš samo komad instalacije od kutije osigurača do grijača sa osiguračem... kod mene je umjesto releja pumpe goriva ubačen relej za grijače..sve paše...i žica od grijača uštekana na predviđeno mjesto na osiguračkoj kutiji... zakaj bi mjenjal instlaciju brisača, osvjetljenja... ak netreba jedino nemam lampicu grijača...al to tak nitko ne gleda kad pali auto..al može se i to jednostavno složiti počni to seliti..pa kad dođeš do struje..javi se tu il na PM pa ti velim točno koja žica i koji relej ide kamo.. Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted November 15, 2011 je a instalacija od sata,instalacija od rucica i sve ispod armature? ubacivao sam motor u bivsu srebrnu duju isto 88 godina i trebalo je mijenjati sve komplet,nista nije pasalo Treba ti instalacija ispod armature ako kompletnu instalaciju mijenjaš stari-novi tip..ako mijenjaš samo motor onda iskopčaš samo motornu instalaciju, ostatak se ne dira.. Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted November 15, 2011 da a sta ako ubacujes novi motor sa novijom strujom na stari tip struje,onda ti instalacija ne pase u osiguracku,a ako stavis novu osiguracku onda ti nista ne pase u nju od stare struje .... ili sam ja u zabludi i mjenjao sam sve za bezveze Ok, nema frke, u pravu si! Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted November 15, 2011 novi, stari, ovaj, onaj...1.6d ima 3 žice..i spojiš ga na Fordovu instalaciju za ravno 2min Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted November 23, 2011 Razmišljam o ubacivanju novijeg motora (2000. na dalje) u Venta 1996. , vjerojatno opet dizel 100/130 ks. Pošto će se vjerojatno sve mijenjat , čak i nadograđivat, ima li netko informacija kolika je cifra za takvo nešto i što bi se po prilici sve ostalo moralo mijenjat? Pretpostavka je da stavljam od Bore dizel od 130 ks iz 2003. P.S. pitanja mi jesu njubovska , al prvi je put da imam auto za sebe , pa prikupljam informacije , čak sam kupio i knjigu popravi sam svoj auto ... korak po korak hehe Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 23, 2011 Ako imaš kompletni auto kao "donor",onda se upusti u to.A ovako će ti uvijek nešto faliti,neka sitnica i tako to.... Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted November 23, 2011 E da to će bit problem, naći kompletan auto ... čuo sam da ima negdje motor skupa s mjenačem , al to je to, mislim da će mi trebat dosta toga uz sam motor i mjenjač. Nego znam koliko bi došao motor , al ne znam koliko bi došao takav zahvat iz novog u staro, pa ako netko ima iskustva s tim da kaže , pa da malo izračunam. Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted November 26, 2011 Blizu si Petra, on ti složi, ti platiš, nakon toga na i svi sretni i zadovoljni. Pišem ovo iz razloga što je tebi ovo prvi put, Petru neznam koji, nezna ni on, al ima zapisano i to što čovjek nije židov i pošteno odradi! Ups valjda nije reklama! Share this post Link to post Share on other sites