Igor_RS 0 Posted November 21, 2011 Imam problem sa fabrickim xenonima na passsatu B6, kada dam kontakt na instrument tabli mi se pojavi AFS nije u funkciji, pogledajte korisnicke upute i blinka mi sijalica na inst . tabli kao da mi neko svjetlo ne radi, znaci blinka ne gori. A kada prikopcam na dijagnostiku prijavljuje mi senzor nivelacije xenona u desnom faru. Znaci kada upalim farove trebalo bi da se sami nivelisu, idu gore-dole, lijevo desno i sami nastimaju sebi visinu i ugao, a sada ostanu dole nisko i ne mogu se nastimati. Jel se neko mozda susretao sa ovim problemom i ima li iskustva sta da radim? Share this post Link to post Share on other sites
smmania 0 Posted November 21, 2011 ja sam frendu to rijesio tako da sam mu ponistio gresku par puta za redom i sve sljaka od tad ...... radi se o a4 b6 Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted November 21, 2011 skini far i pogledaj da ti nie samo spala ona polugica za livelaciju bilo je slucajeva kod g5 Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted November 21, 2011 meni isto to upali ponekad priko rupa.al nisan spaja na diagnostiku.bas cu vidit o cemu se radi jer bas iritira. Share this post Link to post Share on other sites
Igor_RS 0 Posted November 24, 2011 izgleda da mi je otisao ovaj dio, senzor za nivelaciju http://www.ebay.de/itm/AFS-Steuergerat-5M0...=item1e66da4389. zna li mozda neko gdje se to nalazi, kako da dodjem do njega da pogledam da nisu mozda kontakti prljavi? Share this post Link to post Share on other sites