Zvonae 0 Posted December 17, 2011 Eto nema veze sa temom, al barem da se izjadam. Odselih se od kuće u vražju mater i nemam interneta. Tih tjedan dana sam u banani i veselim se kao malo dijete kad ću opet u subotu doma i skopčat se na forum. No kad tamo pušiona. Nisam nikad imao namjeru bit bezobrazan niti ikoga vrijeđat, pogotovo starije članove foruma, mada ni to nije mjerilo tko koliko šarafa ili koliko ima znanja, ali brate mili ovo šta čitam nema veze s vezom. Skoro pa mi se bljuje. Moram ovo izbacit iz sebe pa makar mi se lajsna crvenila slijedećih 100 godina. Koji si ti čovječe lik da imaš muda toliko srat ljudima kao što su Freak ili Mrki koji su tu među ključevima i motorima od kad je svijeta i ovog foruma. To su ljudi koji su odrastali sa autima VAG grupacije i ako ti oni nešto savjetuju poslušaj zdravo za gotovo, oni te neće zajebat. Ne želim ulazit u detalje, ali volio bi sjest s tobom na pivu i objasnit ti kako funkcionira ta glupost od hlađenja/grijanja na autu čisto da ti se ljudi na forumu ne smiju. Pozdrav! NHF stvari ponekad nisu onakve kakvima se čine! Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted December 17, 2011 Eto nema veze sa temom, al barem da se izjadam. Odselih se od kuće u vražju mater i nemam interneta. Tih tjedan dana sam u banani i veselim se kao malo dijete kad ću opet u subotu doma i skopčat se na forum. No kad tamo pušiona. Nisam nikad imao namjeru bit bezobrazan niti ikoga vrijeđat, pogotovo starije članove foruma, mada ni to nije mjerilo tko koliko šarafa ili koliko ima znanja, ali brate mili ovo šta čitam nema veze s vezom. Skoro pa mi se bljuje. Moram ovo izbacit iz sebe pa makar mi se lajsna crvenila slijedećih 100 godina. Koji si ti čovječe lik da imaš muda toliko srat ljudima kao što su Freak ili Mrki koji su tu među ključevima i motorima od kad je svijeta i ovog foruma. To su ljudi koji su odrastali sa autima VAG grupacije i ako ti oni nešto savjetuju poslušaj zdravo za gotovo, oni te neće zajebat. Ne želim ulazit u detalje, ali volio bi sjest s tobom na pivu i objasnit ti kako funkcionira ta glupost od hlađenja/grijanja na autu čisto da ti se ljudi na forumu ne smiju. Pozdrav! NHF stvari ponekad nisu onakve kakvima se čine! Ovo je potop da ni Noina arka to nemoze preziviti.. Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted January 24, 2012 malo citam i nevjerujem, al dobro ajmo na temu. Imam jedna problem sa motorom 1.6td u golfu. Temperatura čim upalim auto, tj. kad dam kontakt digne se na 70 stupnjeva. Kad se vozim temp ode do 110 stupnjeva, ventilator uredno radi i motor se ne pregrijava, ali bode me ta kazaljka. Prije par dana sve je normalno radilo, davanjem kontakta temp je bila 0 i u radu max se digla na 70 stupnjeva. U cemu je problem, molio bi za pomoc da znam traziti kvar? Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted January 25, 2012 U tom slucaju promjeni mjerac temp.motora,najvjerojatnije je to . Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted January 25, 2012 U tom slucaju promjeni mjerac temp.motora,najvjerojatnije je to . jel on odmah pored termostata? Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted January 25, 2012 O kojem se godistu radi ? Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted January 25, 2012 93 godina, motor 1.6td Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted January 25, 2012 1.6 TD pa 93.g.? Jel se nisu vec prestali proizvodit? Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted January 25, 2012 Koliko uopće košta zamjena termostata? Mislim da će i moj ići na liječenje... Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted January 25, 2012 1.6 TD pa 93.g.? Jel se nisu vec prestali proizvodit? neznam, ovo je drugi motor, od audia 80 iz 93 godine. Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted January 26, 2012 neznam, ovo je drugi motor, od audia 80 iz 93 godine. Ja taj motor nemogu naci u autodata 1.6,TD,93god. mislim da ga nema ni Audi mozda ti je 1.9TD Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted January 26, 2012 Ja taj motor nemogu naci u autodata 1.6,TD,93god. mislim da ga nema ni Audi mozda ti je 1.9TD ma 1.6td, radio sam atest na njega i tak mi je uveden u prometnu. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 26, 2012 pa isti vam je klinac bio on 1.6td il 1.9td.. zamarate se sasvim nebitnom stvari jer oba imaju termostat na istom mjestu a to je doli na pumpi vode..... Davač je gore na račvi glave.... Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted January 26, 2012 pa isti vam je klinac bio on 1.6td il 1.9td.. zamarate se sasvim nebitnom stvari jer oba imaju termostat na istom mjestu a to je doli na pumpi vode..... Davač je gore na račvi glave.... ček dolje je termostat kod pumpe, a sta je gore na glavi gdje je onaj indikator? da mi nije mozda sat poblesavio pa digne temp kazaljke na 90. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 26, 2012 dolika je kod pumpe... imas koljeno i u njemu je... a ista pasta ki na duji dizelu.. a imas google pa mos doc i do slika.. Gore ti je davač/dva grijači/ kazaljka... Lakse je promjenit davač neg sat... pa ak imas gdje nac ispravan nov il polovan i testirat... Nemora nit bit u vodi.. mozes ga naslonit na samu glavu motora... (nece bit tocan al ce se nesto događat) Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted February 6, 2012 jel to u onoj plastici sa strane glave motora? ili sa prednje strane onaj indikator na izlazu iz glave? Share this post Link to post Share on other sites
175/70 R13 0 Posted February 6, 2012 jel to u onoj plastici sa strane glave motora? ili sa prednje strane onaj indikator na izlazu iz glave? Sa prednje strane glave, ako je noviji ima dva indikatora na plastičnoj račvi, stariji ima jedan indikator, valjda ovisi o novijoj/starijoj instalaciji. Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted February 7, 2012 jel to mozda tu, nisam upućen... Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted February 8, 2012 Taj sa plaviom bojom ti je Share this post Link to post Share on other sites
zuja 0 Posted February 12, 2012 je taj plavi je otisao, jel se to da gdje kupit, pošto idu cijene tog indikatora? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 12, 2012 (edited) sve se moze kupiit... cjena.. raspitaj se... orginal je cca 250kn s brtvom Edited February 12, 2012 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
kikash 0 Posted November 12, 2012 Sličan problem i sa mojom dujom molio bi pomoć: kod mene je problem s kazaljkom temperature jednostavno je mrtva. odem kod autoelektricara i kazem o cem se radi on spoji na onaj mali indikator koji se nalazi na toj plastičnoj račvi s desne strane direktno zicu i kazaljka se pocne penjat ,kaze on otisao ti je indikator Ja odem u autodjelove promjenim indikator gumicu sve kako treba al sad mi pokazuje temp. visa nego sta je u cirka 15 km voznje kazaljka stoji na samom kraju tamo gdje bi vec auto prokuhao. Pomislim mozda su mi krivi indikator dali, zamjenim ovaj malo skuplji isti indikator samo sive boje nista se ne događa sad vise nisam pametan sta napraviti auto inace ne prokuhava,grijanje radi normalno ventilator se pali po potrebi znaci koliko se kuzim, ne bi trebao bit termostat? ili se varam ? POMAGAJTE !!! Share this post Link to post Share on other sites
kikash 0 Posted November 13, 2012 Sta nema niko nekakvo rjesenje????? Share this post Link to post Share on other sites
bobila 0 Posted November 13, 2012 Sličan problem i sa mojom dujom molio bi pomoć: kod mene je problem s kazaljkom temperature jednostavno je mrtva. odem kod autoelektricara i kazem o cem se radi on spoji na onaj mali indikator koji se nalazi na toj plastičnoj račvi s desne strane direktno zicu i kazaljka se pocne penjat ,kaze on otisao ti je indikator Ja odem u autodjelove promjenim indikator gumicu sve kako treba al sad mi pokazuje temp. visa nego sta je u cirka 15 km voznje kazaljka stoji na samom kraju tamo gdje bi vec auto prokuhao. Pomislim mozda su mi krivi indikator dali, zamjenim ovaj malo skuplji isti indikator samo sive boje nista se ne događa sad vise nisam pametan sta napraviti auto inace ne prokuhava,grijanje radi normalno ventilator se pali po potrebi znaci koliko se kuzim, ne bi trebao bit termostat? ili se varam ? POMAGAJTE !!! vjerovatno imas kratki spoj zica (kad spojis obije zice koje idu na indikator temperatura ti ode na max, kao sto si i sam naveo)..pa pogledaj malo to, ja sam imo problema s tim indikatroima, dosta ih promijenio i na kraju stavim neki za 35 kn i radi savrseno... Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted November 13, 2012 Jeli 1 pinski ili 2 pinski indikator? Share this post Link to post Share on other sites