kile_passat 0 Posted November 23, 2011 PozdraVW ekipa! Kolega mi je poklonio dvotonsku sirenu (od Calibre mislim) i zvuk mi se sviđa pa reko aj da stavim to na auto. E sad kao i uvijek ja imam problem sa svime što želim stavit na auto Spojio sam to nekak čobanski i isprobao na akumulatoru i radi. Od svoje stare sirene sam prerezao žice i spojio ih na ovu sirenu ali ne radi...čuje se samo ono "tik" i to je to. Evo slika sirene i mog "majstorluka" E sad me zanima kako to spojiti da radi jer na ovaj način ne ide. Pomagajte Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 23, 2011 Možda ti preslab napon dolazi na trube,pa nemogu "prosvirati".Ubaci relej Share this post Link to post Share on other sites
prki89 0 Posted November 23, 2011 (edited) relej..da http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=45608&hl= Edited November 23, 2011 by prki89 Share this post Link to post Share on other sites
kile_passat 0 Posted November 23, 2011 Prema vašim procjenama...jel bi to mogao sam napraviti ili da odfuram električaru? Ako mogu sam onda evo par pitanja... Kakav relej trebam kupiti i gdje da ga stavim? Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted November 23, 2011 ako stvarno treba relej, poznavajuci tebe zovi hecima Share this post Link to post Share on other sites
ivan0703 0 Posted November 23, 2011 probaj sporit paralelno...vidin da si ti spoija serijski pa ti zato mozda nece Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted November 23, 2011 Koliko vidim na slici,spojio ih je u paralelu kako i treba Share this post Link to post Share on other sites
ivan0703 0 Posted November 23, 2011 Koliko vidim na slici,spojio ih je u paralelu kako i treba je...sad vidin..nisan primjetija da se i crna spaja....mislija san da je ono + i -,a zelena da je veza Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted November 23, 2011 Loš je kontakt!1. moguće da ti je ispod volana onaj klizni kontak zamašćen ,prljav itd ! znaći skineš volan i pogledaš! 2.masa ti je slaba ! ova rupa na nosaču ošmirglaj dobro stegni na nosač i ako ti paše na tvoj stari nosač da preko šasije još dobije masu na trubu!Truba dobiva direktan plus a masu daješ kad stisneš na volanu! to ti je lako provjerit ako daš svoj plus od žice s trube a minus s komadom žice direkt s akumulatora ako tad trube znači masa loša! Daj to PINTI da riješi ide za autoelektričara Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted November 23, 2011 (edited) ako ne znas sta radis OSTAVI I DAJ NEKOM DRUGOM da ne zapalis sta. jos se stavi osigurac izmedu + i pina 30. sad koliko ampera ovisi o jacini truba. ali kazem ako ne znas da j rade nekom drugom jer se ne igra sa strujom. Edited November 23, 2011 by Sale-vž Share this post Link to post Share on other sites
kile_passat 0 Posted November 28, 2011 (edited) Hvala svima na pomoći, riješio sam to večeras Uzeo sam + sa akumulatora direktno a masu od trube (originalnu) i eto radi Sad mogu trubit i kad nedam kontakt Loš je kontakt!1. moguće da ti je ispod volana onaj klizni kontak zamašćen ,prljav itd ! znaći skineš volan i pogledaš! 2.masa ti je slaba ! ova rupa na nosaču ošmirglaj dobro stegni na nosač i ako ti paše na tvoj stari nosač da preko šasije još dobije masu na trubu!Truba dobiva direktan plus a masu daješ kad stisneš na volanu! to ti je lako provjerit ako daš svoj plus od žice s trube a minus s komadom žice direkt s akumulatora ako tad trube znači masa loša! Daj to PINTI da riješi ide za autoelektričara Pinti nebi dao da mi spoji 1 žicu na autu koliko je vičan u autoelektrici Pričao mi je šta je radio (tj. nije radio) na praksi pa sam mu odma reko eeee sinko džaba ti praksa Edited November 28, 2011 by kile_passat Share this post Link to post Share on other sites
kile_passat 0 Posted January 20, 2012 BTW truba je spojena normalno preko kutije osigurača nedavno, uspio sam uhvatiti električara napokon Share this post Link to post Share on other sites