1 1
kile_passat

Truba

Recommended Posts

PozdraVW ekipa!

Kolega mi je poklonio dvotonsku sirenu (od Calibre mislim) i zvuk mi se sviđa pa reko aj da stavim to na auto.

E sad kao i uvijek ja imam problem sa svime što želim stavit na auto :lol2

Spojio sam to nekak čobanski i isprobao na akumulatoru i radi.

Od svoje stare sirene sam prerezao žice i spojio ih na ovu sirenu ali ne radi...čuje se samo ono "tik" i to je to.

Evo slika sirene i mog "majstorluka" :lol:

IMG_0194.jpg

IMG_0195.jpg

E sad me zanima kako to spojiti da radi jer na ovaj način ne ide.

Pomagajte :)

Prema vašim procjenama...jel bi to mogao sam napraviti ili da odfuram električaru?

Ako mogu sam onda evo par pitanja...

Kakav relej trebam kupiti i gdje da ga stavim?

Koliko vidim na slici,spojio ih je u paralelu kako i treba

je...sad vidin..nisan primjetija da se i crna spaja....mislija san da je ono + i -,a zelena da je veza

Loš je kontakt!1. moguće da ti je ispod volana onaj klizni kontak zamašćen ,prljav itd ! znaći skineš volan i pogledaš! 2.masa ti je slaba ! ova rupa na nosaču ošmirglaj dobro stegni na nosač i ako ti paše na tvoj stari nosač da preko šasije još dobije masu na trubu!Truba dobiva direktan plus a masu daješ kad stisneš na volanu! to ti je lako provjerit ako daš svoj plus od žice s trube a minus s komadom žice direkt s akumulatora ako tad trube znači masa loša!

Daj to PINTI da riješi ide za autoelektričara :)

soajanjereleja.jpg

ako ne znas sta radis OSTAVI I DAJ NEKOM DRUGOM da ne zapalis sta.

jos se stavi osigurac izmedu + i pina 30. sad koliko ampera ovisi o jacini truba.

ali kazem ako ne znas da j rade nekom drugom jer se ne igra sa strujom.

Edited by Sale-vž

Hvala svima na pomoći, riješio sam to večeras :)

Uzeo sam + sa akumulatora direktno a masu od trube (originalnu) i eto radi :)

Sad mogu trubit i kad nedam kontakt :lol:

Loš je kontakt!1. moguće da ti je ispod volana onaj klizni kontak zamašćen ,prljav itd ! znaći skineš volan i pogledaš! 2.masa ti je slaba ! ova rupa na nosaču ošmirglaj dobro stegni na nosač i ako ti paše na tvoj stari nosač da preko šasije još dobije masu na trubu!Truba dobiva direktan plus a masu daješ kad stisneš na volanu! to ti je lako provjerit ako daš svoj plus od žice s trube a minus s komadom žice direkt s akumulatora ako tad trube znači masa loša!

Daj to PINTI da riješi ide za autoelektričara :)

Pinti nebi dao da mi spoji 1 žicu na autu koliko je vičan u autoelektrici :lol2

Pričao mi je šta je radio (tj. nije radio) na praksi pa sam mu odma reko eeee sinko džaba ti praksa :lol:

Edited by kile_passat

BTW truba je spojena normalno preko kutije osigurača nedavno, uspio sam uhvatiti električara napokon :)

1 1