brončani 0 Posted November 26, 2011 Prvo ću pitati vlasnike koji imaju aftermarket (china) xenon, jeste li zadovoljni nakon ugradnje xenona u obične farove sa H7? Ja nisam, jer imam veliko prigušenje svjetlosti. Farovi su čisti i uredni, sa halogenkom H7 lijepo osvjetljava cestu, ali xenon tek malo jače svijetli, kao da imam mliječnu žarulju. Duga svjetla sa H7 halogenkom jače svijetle od xenona. Ali nije do xenona, jer rasvjeta ubija u jednoj leći za xenon koju imam, ogroman kontrast i ravna crta. Stavio sam u još jednu izvađenu leću i odlično osvjetljava cestu. Isprobao sam 35W xenon od 6000k i 8000k, pa 50W xenon od 4300k. Ovaj od 50W svijetli koliko toliko zadovoljavajuće, ali to nije to. I mislim da u passatov far može ići i neka druga žarulja jer je dosjed potpuno okrugao. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted November 26, 2011 ja imam kineske xenone na svom passatu. logicno je da se na duzini snopa ne moze dobiti ako se ne stalaju farovi i nema smisla da kratka svjetla svjetle 200 metara kao duga. duljina je ostala ista, samo sto je ispred auta DAN za razliku od obicnih halogenih, koje opet nisu tako lose kao npr vento sa H4.. imao sam 6000K sad idem na 5000 jer mislim da cu dobiti jos malo svjetla. kolega ima audia a6 99. godinu far je original h1, ugradio je uz minimalne prepravke h7 i opet nista nije dobio. isto svjetli. Share this post Link to post Share on other sites
boby 1 Posted November 26, 2011 ja isto stavil neke čunga lunga i prvo sam imal h7 6000k pa zamjenil samo sijalice iz znatiželje za h7r isto 6000k koje su mi ljepše davale snop u faru i na kraju stavi h7r 5000k koje su mi trenutno na autu i poanta cijele moje kalvarije je da sam dobil isto svjetlo samo nije toliko plavičasto kak sa 6000k . I da potrošil oko 600kn na sijalice :lol2 Share this post Link to post Share on other sites
edhunter 0 Posted November 26, 2011 ja isto stavil neke čunga lunga i prvo sam imal h7 6000k pa zamjenil samo sijalice iz znatiželje za h7r isto 6000k koje su mi ljepše davale snop u faru i na kraju stavi h7r 5000k koje su mi trenutno na autu i poanta cijele moje kalvarije je da sam dobil isto svjetlo samo nije toliko plavičasto kak sa 6000k . I da potrošil oko 600kn na sijalice :lol2 Ista stvar i na jednime audiu 4 kojeg sam mislio kupit , stavljen je neki madeinchinashit pa svjetle ko k...c Kada sam zamijenio da vidim što je i stavio originale ( a sad neznam , bitće h7) , svijetlilo je ok , tj imao sam norm kratka svjetla i vidljivos. Mislim da su ti i takvi ksenoni iz getroa i sl običan porez na budale Share this post Link to post Share on other sites
rusina 0 Posted December 1, 2011 Nisam prezadovoljan, sve u svemu je ok malo bolje od halogenih zarulja imam namonitiran china H7 4300k xenon, kupovao bolje halogene zarulje koje bi crkne nakon par mjeseci, ovo dura vec sace godina bez problema samo neka tako potraje. Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted December 2, 2011 jer je dosjed potpuno okrugao. Jesi siguran da si onda na dobru stranu okrenuo? I neznam sad točno ali ima h7 i h7r, jedna je s lećom jedna bez leće..ja sam imao na skuteru xenon bez leće i prezadovoljan sam bio, inače slabije vidim ali s xenonom sam po noći vidio i pod tamnim vizirom kao po danu, pa čak i bolje.. Tebi je u nečem drugome problem.. Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted December 3, 2011 E ovako , da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Znači imam xenone već 4 god i do sad nikakvih problema. Prezadovoljan sam. Radi se o H7 6000K, ali evo što mi se u zadnje vrijeme počelo događat. Upalim svjetla i sve 5, odlično radi i kad se malo duže vozim i auto se strese ugasi mi se far, nekad ljevi nekad desni i onda moram ugasit šalter i upalit i dalje sve ok. U čemu je problem, šta treba mjenjati? Hvwala unaprijed! Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted December 7, 2011 Ima li netko ideju kako ovo očistiti sa unutrašnje strane? Uploaded with ImageShack.us Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted December 7, 2011 Ima li netko ideju kako ovo očistiti sa unutrašnje strane? Uploaded with ImageShack.us Jel to magljenje farova ili? Ako je,onda fen u ruke i otvoriti farove i ponovno zadihtat ih.Jer ovo možeš osušiti privremeno fenom ali opet ćeš imat problem...Far nije nigdje puknuo?? Pozz Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted December 7, 2011 Ispala mi guma koja zatvara far iza žarulje kratkog svjetla, a u međuvremenu sam oprao auto sa miniwashem i eto belaja. Share this post Link to post Share on other sites
tomek2203 0 Posted December 7, 2011 ostavi ti far samo otvoren neka se prirodnim putem osuši ovako če ti ostat mrlje iznutra.. znači nemoj stavljat onu plastiku otraga na žaruljama, naravno kad je sunčano vani a ovo ti se rosi iznutra ako ti se prije nije možda su ti gume popustile na mjestu iza žarulja... ja sam imao isti problem na cliu. kad sam stavio leče. Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted December 7, 2011 (edited) Ispala mi guma koja zatvara far iza žarulje kratkog svjetla, a u međuvremenu sam oprao auto sa miniwashem i eto belaja. Uf,baš si našao kad ćeš oprat.. U svakom slučaju neke sitne mrlje od vode će ti ostati.Jedino da skineš far dolje i opereš ga u demineraliziranoj vodi kompletnog. Ma probaj ga osušit fenom,znači puši unutra pa vidi kako će izgledat. Jer ako ćeš čekat da se osuši po ovim temperaturama... Ako nebudeš zadovoljan onda treba far dole..Hebiga.. Edited December 7, 2011 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted December 8, 2011 Dobio sam info da far nije poželjno rastavljati jer je to problem kasnije zabrtviti i postoji mogućnost od vidljivih tragova otvaranja. A far je izgledao kao nov. A ništa, jedino pokušaj isušivanja mi preostaje. Nakon ovoga više ne pomišljam na prodaju duje dok ne strune. Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted December 8, 2011 ostavi ga uz radijator ili u krajnjem slucaju fenom iz vise puta i nabavi poklopac ... za ovo sto ce ostati fleke nakon susenja nema spasa, osim otvaranja fara Share this post Link to post Share on other sites
TheCar 0 Posted December 8, 2011 E ovako , da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Znači imam xenone već 4 god i do sad nikakvih problema. Prezadovoljan sam. Radi se o H7 6000K, ali evo što mi se u zadnje vrijeme počelo događat. Upalim svjetla i sve 5, odlično radi i kad se malo duže vozim i auto se strese ugasi mi se far, nekad ljevi nekad desni i onda moram ugasit šalter i upalit i dalje sve ok. U čemu je problem, šta treba mjenjati? Hvwala unaprijed! slično je bilo i kod mena a krivac je bio šalter , unutra se rastopi kontakt pa kad se strese izgubi se Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted December 10, 2011 Hvala puno! Već skoro uzeo drugi xenon set. Znači promjenit šalter i to bi trebalo bit to. Pozdravw i sretno! Share this post Link to post Share on other sites
inkasator01 0 Posted December 10, 2011 Hvala puno! Već skoro uzeo drugi xenon set. Znači promjenit šalter i to bi trebalo bit to. Pozdravw i sretno! za pranje farova iznutra sam procito na acc, nakidat spužve na male komadiće cca 1cmx1cm i toga nagurat u far, stavit destilirane vode i to sve mućkat i trest!, kasnije istreseš vodu i povadiš spužve i bude ko nov!ima diy na acc Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted December 27, 2011 (edited) Isušio sam far, tj. sam se isušio Moj zaključak je da se ne isplati stavljati na passata jer ne daje mnogo jaču svjetlost, nije pravi xenon. Nisam se mogao pomiriti da mi golf 2 jače svijetli sa orginalnim žaruljama, pa sam grunuo bi-xenon 6000k i dobio napokon nešto konkretno kako stvari stoje, staviti ću si 3000k ili 4300k da bude OEM look. evo nekoliko usporedbi: xenon 6000k vs orginalna žarulja, lijevo su kratka, desno duga. Kratka xenon mi raspršuju malo prema gore, ali to je slabiji dio svjetlosti tako da ne smeta jako drugima, podnošljivo je. A inače nemam podešavanje visine svj. snopa, možda bi to poboljšalo situaciju. only xenon, kratko i dugo xenon na cesti xenon van asfalta, slikano izvana iz vozačeve perspektive Edited December 27, 2011 by brončani Share this post Link to post Share on other sites
Ivanscirocco 0 Posted December 27, 2011 Pozzz! Vidim da ste se raspisali o tim xenon farovima ,a pošto sam ih i ja ugradio na corrada H-7 6000K pa me zanima zašto mi trepere ili bolje rečeno kada upalim žmigavac onda i svijetlo lagano žmiga ako imate ideju šta bi to moglo zezati? Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted December 27, 2011 Pozzz! Vidim da ste se raspisali o tim xenon farovima ,a pošto sam ih i ja ugradio na corrada H-7 6000K pa me zanima zašto mi trepere ili bolje rečeno kada upalim žmigavac onda i svijetlo lagano žmiga ako imate ideju šta bi to moglo zezati? Hvala! Vrlo vjerojatno te zeza masa, provuci si direkt masu na xenone (improviziraj za probu pa ces vidjeti dali je do toga) ako radi kasnije normalno slozi si to da izgleda sto bolje. Share this post Link to post Share on other sites
Ivanscirocco 0 Posted December 27, 2011 Budem sutra probal se malo igrat jer me to žmiganje živcira već sam ih htio skinut i baciti . Hvala ! P.S.javim rezultat Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted December 27, 2011 da se nadovezem na temu,neki dan sam malo auto ispitao vcds-om ,sve super,sam kaj mi je izbacio gresku niveliranja xenona,xenon je OEM,sta treba promijeniti,neki relej,motoric,di se to nalazi Share this post Link to post Share on other sites