3 3
AUTOFREAK

Prjedlog za sredjivanje felgi

Recommended Posts

Dakle nakon mukotrpnog cekanja prilike za kupnjom ovakvih felgi eto osmjesila mi se sreća.

Posto su već lakirane i eto nisu u tvorničkom stanju zelio bi ih sredit da budu pic pic.

Eh sad... posljednja zamisao mi je da ih ispoliram do sjaja a na njima ugravirat natpis koji je inače na tvornički bio u plavoj boji nane??en na povr??inu felgi. Dakle ispolirat felge do sjaja i s tim ugraviranim oznamaka bi moglo dobro izgledat (taman za old school) te jos kao dodatak srce gdje je inače čep to bi na tokarski napravio od aluminija jedan ??iljak.....

Sad me zanima koliko bi doslo to poliranje.... dal netko to radi jer koliko cuujem tu treba imat jake ??ivce i puuunooo slobodnog vremena da bi se felgice dovele u sjaj. Gravuru mogu sredit,to mi nije problem.

Evo slika felgica kad su bile par sati na kecu zbog radi pokusa :mah

img6746ta9.th.jpg

img6754iz0.th.jpg

Moj prjedlog bi bio da ih ispolira??. Neznam da to neko ovako radi, a ako i radi onda sigurno ne jeftino. Jer za ispolirat felge treba ti puno ??ivaca i vremena. Naravno prste će?? si poderat, nemoj se ćudit ni ??uljevima.

Ako se odluči?? za poliranje, prolit će?? krvi i znoja, ali kad vidi?? kako se felge sijaju neće ti bit ??ao.

Nek ti Brat Djuro veli proceduru kako se ostaje bez otisaka prstiju :)

moj savjet - plati nekom da ti ih ispolira :)

jer bez zajebancije, imat će?? ??uljeve po prstima, ostat će?? bez otisaka (ak si krimos neki nemoj se ponadat, vratit će se s vremenom :) ), i jo?? kad vidi?? tragove krvi na ??mirglu - uf... :)

mislim, ono, nije nikakva mudrost, samo treba ??ivaca i volje....

Guest MRX

Ispoliraj ih i bit će pic pic.....

dosta vremena će ti trebati za ispolirati ih ali će se trud isplatiti......

ako bude?? trebao pomoć pm-aj me pa ću ti skoknuti pomoći

Edited by MRX

Prvo bih pokusao s tom nekom kiselinom koja kao skida boju s aluminija... ako nebu radilo onda eto razmisljao sam ih ispjeskarit.... lik je rekao da ima jak mini-wasch pa bi pokusao prvo s njim. Inace se lik bavi pjeskarenjem kamena a dost toga skida i s miniwasch-om....

Jos cu se raspitat pa cu vidit dali se isplati radit sam il dat nekome lovu da to odradi.

Jos samo jedno pitanje.... Sto se tiče gravure logo-a na povrsinu felge.... zanimaju me vasi prijedlozi.Dal bi bilo bolje s gravurom il onako cisto sama povrsina.... Negdje sam ovdej vidio polirane RONAL felge s takvim utisnutim logom pa mi se jako svidjelo...

Mota... kupljene su ima vec 3-4mj. za 1000kunica... koliko sam cekao priliku dao bi i vise.

Miniwashom jako zagrijat vodu, prislonit blizu felge i skida boju bez pola frke, dalje ti prestoji i sam znas sta, iako se ja sam nebi upustao u to ako nemam dovoljno slobodnog vremena :)

Slobodnog vremena bas i nemam osim navecer pa do sitnih sati al ako je taka zahebancija... radije nekome pljunut lovu.

Guest vwneon

stari moj to na ruku raditi jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

daj liku da ti spjeskari jel tak ionak ti s rukom nemres do svih mjesta a da sj... takve daba felne bila bi steta

PJESKARI

Nemoj pjeskarit jer će?? se poslje toga na??mirglat da poravna?? te brazde pod pjeskarenja.

Uzme?? desol i s njim skida?? lak, onda poslje ??mirglanje, a onda polirenzi.

Da,cuo sam vec da od pjeskarenja moze bit takvih posljedica pa su mi zato preopručili taj miniwasch koji ima pun.klinac bara (inace s njime čiste fasade i zidine u DU )

Jo?? sam u potrazi lika za poliranje.. otprilike kolika bi mogla bit cjena za 4 felge al samo naličje felge?

Neznam da se ko bude ubijo ??mirglajuć felge za neke sitne pare.

Ako skine?? lak bez o??tećenja aluminija ( brazde, ogrebotine . . . ) nemora?? ić sa nekim grubim ??mirglom, pa će?? ih prije zagladit. A onda ih odnese?? nekome ko ima polirku da napravi ogledalo od njih.

Ako misli?? polirat samo prednju stranu onda to nije tako komplicirano, nama zakutaka i ostalih pizdarija.

Sitne novce.. pa nisam ni spominjao sitne novce jer donekle znam koliko je to zaheban posao.

Da, polirao bi samo vanjski dio felge.......

Postoji jos neki nacin. U njemackome se zove "hochglanzverdichten".

"Polira" se sa kuglicama od nehrdjacucek celika. Finish je savrseniji nego kod obicnog poliranja, i povrsina felge postane tvrdja. Prasina i prljavstine se ne primaju toliko za felgu i za odrzavanje je dovoljno pranje sa mlacnom vodom i malo carlija.

nemoj.....ali NEMOJ pjeskarit :)

Oke. Ovo potonje je interesantno. Priča s kuglicama. Jel to mo??e upaliti ako spomenem nekome tko se već bavio pjeskarenjem i sl. ili je to nekakva "nova tehnologija"?

Kako se to ka??e po hrvatski i gdje?

Ah, da se dr??imo teme, ja sam da ispolira?? felge... :)

Nije bas tako nova tehnologija al je tesko doznat pojedinosti.

Pogledaj na ovu stranu: http://www.grommes-gmbh.de oni su jako poznati za takav tretman. Ima zanimljivih primjera. Inace, ako ukucas "hochglanzverdichten" u Google, dobit ces mnogo hitova.

Nazalost neznam kako se taj tretman zove na hrvatskom. Ako saznam, javit cu ti :)

Guest vwneon

a kaj se ne pjeskari s onim pjeskom ko brasno ja probo doma i savrseno je ko da si smirglo s 1000 a kad idem s grubim pjeskom oko 1 mm onda je u banani ali skida ko mutav i poslje s tim sitnim kaj je tak fin da samo polira i do jaja je cak probo na plasticnim poklopcima i super samo skino prljavstinu i neravnine

a kaj se ne pjeskari s onim pjeskom ko brasno ja probo doma i savrseno je ko da si smirglo s 1000 a kad idem s grubim pjeskom oko 1 mm onda je u banani ali skida ko mutav i poslje s tim sitnim kaj je tak fin da samo polira i do jaja je cak probo na plasticnim poklopcima i super samo skino prljavstinu i neravnine

mo??e?? malo opisat s kim i kako si to radio??

da probam ak ne bude problem....

Guest vwneon

gle za pocetak trebas kompresor cim veci od 100 L nadalje trebas i pistolj za pjeskarenje te pjesak. Pistolj osrednje kvalitete ti je 250 kn a pjesak kvarcni sam dobio ali mislim da ti je cijena za grublji 300Kn 50 kila a sitniji neznam ali je sigurno skup da boli glava. da trebas i kutiju veliku da ti stane felga i manipulativni prostor, da obavezno imati ili poklopac s rupon za ruku (obavezno imati rukavice ) i masku za usta ili cijeli u odjelo za spricanje + maska + rukavice i naocale. Pjesak ti jako frca na sve strane i odnosi sa sobom i cestice farbe/necistoce vjeruj to ne zelis udisati. A kaj se tice pjeskarenja ja popjeskario i poklopce od felgi i super je pogotovo na mjestu di je logo to nemres posmirglad i da hoces. Uglavnom probo na aluminiju i mesingu ko da je spolirano s finim pjeskom s grubim je povrsina glatka ali mat (ko pjeskareno staklo ) to se radi s grubim. E da paziti da se ne zadrzava puno na jednom mjestu.

Poslje pjeskarenja samo malo treba proci vodobrucnim ja koristim spuzvice, poslje uzeti u Bauhausu krpe za poliranje na busilici ( kosta set 120 Kn dvije polirke, nosac, i dvije paste ko keksi su smedi polira, plavi cisti.

Edited by vwneon

gle za pocetak trebas kompresor cim veci od 100 L nadalje trebas i pistolj za pjeskarenje te pjesak. Pistolj osrednje kvalitete ti je 250 kn a pjesak kvarcni sam dobio ali mislim da ti je cijena za grublji 300Kn 50 kila a sitniji neznam ali je sigurno skup da boli glava. da trebas i kutiju veliku da ti stane felga i manipulativni prostor, da obavezno imati ili poklopac s rupon za ruku (obavezno imati rukavice ) i masku za usta ili cijeli u odjelo za spricanje + maska + rukavice i naocale. Pjesak ti jako frca na sve strane i odnosi sa sobom i cestice farbe/necistoce vjeruj to ne zelis udisati. A kaj se tice pjeskarenja ja popjeskario i poklopce od felgi i super je pogotovo na mjestu di je logo to nemres posmirglad i da hoces. Uglavnom probo na aluminiju i mesingu ko da je spolirano s finim pjeskom s grubim je povrsina glatka ali mat (ko pjeskareno staklo ) to se radi s grubim. E da paziti da se ne zadrzava puno na jednom mjestu.

Poslje pjeskarenja samo malo treba proci vodobrucnim ja koristim spuzvice, poslje uzeti u Bauhausu krpe za poliranje na busilici ( kosta set 120 Kn dvije polirke, nosac, i dvije paste ko keksi su smedi polira, plavi cisti.

imas ti kakvu pjeskaru il kaj?

ja sam dao svoje felge pjeskarit i pregrubo je odradjeno.....jel me mozes kako spasit viska smirglanja? :)

3 3