4motion 0 Posted November 30, 2011 Molio bih kolege koji imaju više iskustva za pomoć pri skidanju osovina i motora prednjih brisača s Golfa MkV. Uspio sam skinuti same brisače no ne mogu skinuti plastiku koja prekriva motor brisača, a pričvršćena je nekako za donji dio vjetrobrana zbog ćega me je strah primjeniti silu. Ako ima tko kakav savjet gdje je i na koji način navedena plastika pričvršćena, neka se raspiše. Hvala unaprijed Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted November 30, 2011 sila....nekad pukne, nekad ne možda ti bude jeftinije što se sam upuštaš u tak nešto...a možda te ispadne skuplje Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted November 30, 2011 prema gore dizes, uklipsano je u sajbu... primi sastrane i dizi okomito na sajbu... ispod te cekaju dva torxa i dvije desetke, malo veca akrobacija je izvadit to sve van (skidao 4 puta, cetvrti puta pukla.sajba dok sam vracao unutra) Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 30, 2011 oteraj u servis i ovi ti to skinu dok reknes keks ja kad sam bio neku instalaciju mjenjao, uopce nisam primjetio da su se patili oko toga Share this post Link to post Share on other sites
4motion 0 Posted November 30, 2011 Hvala svima, skinuo danas bez problema, sad još "samo" razraditi mehaniku i zavariti puknutu osovinu Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted November 30, 2011 rastavi sve i pobrusi, nemoj samo špricat i razrađivat kak sam ja jer mi se nije rastavljalo, 3 tjedna je držalo Share this post Link to post Share on other sites
4motion 0 Posted December 1, 2011 (edited) rastavi sve i pobrusi, nemoj samo špricat i razrađivat kak sam ja jer mi se nije rastavljalo, 3 tjedna je držalo Meni se zaštekala osovina koja pogoni lijevi brisač, (zaokruženo crveno) kako si ju ti izbio iz kučišta? A pukla mi je tu di je žuto označeno. Edited December 1, 2011 by 4motion Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted December 1, 2011 malo zgriješ i odneseš, ne brini i meni je puklo jer nisam dobro postavio, to ti zavare, mada ti te cijele škare zamjenske koštaju 50ak eura, ja da sam znao bi ih vraga rastavljao i kasnije dao variti.... uglavnom poigraj se tim, nemoj brzopleto ko kak sam ja.... i označi di je šta bilo, dok odvojiš motorić (a moraš) ako ne staviš dobro lupat će il s jedne ili druge strane... nije komplicirano Share this post Link to post Share on other sites
4motion 0 Posted December 5, 2011 Uspio sam jučer sve to sastaviti i upogoniti i radi super, ali izgubio sam 3 sata i puuuno živaca u procesu al dobro, prvi sex je uvijek najteži. Drugi put bi rješio sve za 20 minuta. Vrijeme je poslužilo tako je na 15 stupnjeva jučer bilo puno lakše raditi i manje bojazni oko pucanja vjetrobrana. Sve u svemu posao za nepoželjet nikome. Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted December 5, 2011 čekaj nije ni meni pukla odma Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted December 6, 2011 Vidim ja ti motorici i skare prave preve probleme!! Ja sam jucer skinuo svoje i danas kod rd1 po chip da popravim taj motoric ( xenon problem kod petica)!! Jucer vozio po kisi bez brisaca :// Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted December 6, 2011 Vidim ja ti motorici i skare prave preve probleme!! Ja sam jucer skinuo svoje i danas kod rd1 po chip da popravim taj motoric ( xenon problem kod petica)!! Jucer vozio po kisi bez brisaca :// i jesi rjesio problem sa chipom? Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted December 6, 2011 tri riječi nevjernici - Local Interconnect Network Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted December 6, 2011 (edited) tri riječi nevjernici - Local Interconnect Network bravo rd1,samo mi nije jasno kako si zakljucio da ti nevjerujem. imao sam slucaj kad mjenjanje lin-chipa nije pomoglo pa pitam radio sam to vec na 3 motorica i napravio tja010.......chip i kad vec pisem ,onda cu rec da se motoric skupa sa skarama da izvadit bez puno muke i vratit na auto bez lomljenja sajbe kad zapne ja uredno skare pomaknem na osovini motorica lijevo ili desno,i za 30 sekundi bezbolno izvadim ga-stavim a za dodatnu sigurnost na sajbu stavim nekaku krpu Edited December 6, 2011 by Mexx Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted December 6, 2011 nisam skužio po tvom postu gore na šta misliš, izvini... al problem mora bit u tome, čisto sumnjam da je pregorio al to još uvijek postoji ko opcija, samo po simptomima bi trebalo bit samo problem komunikacija... ti imaš više živaca dok je to govno od auta u pitanju, ja sam svaki put sve luđi dok je na dizalici pa ne pazim tolko, naravno da ne lomim drugima šajbe, to samo sebi Share this post Link to post Share on other sites