abTT 0 Posted December 3, 2011 Pozdrav, Kupio sam nedavno golf rabbit 1.6TDI i u salonu su montirane zimske gume. Serijski su 205/55 R16 ljetne, a ove zimske su 195/65 R15. Auto mi djeluje dosta cudno u smislu da je straznji dio dosta nizak, kao da je razmak do blatobrana toliko mali kao da je u autu 3 ljudi. Kod preuzimanja auta su mi rekli da je to zato jer su u bunkeru 4 ljetne gume sa felgama i da je zato "legao". Prednji dio naprotiv djeluje previsoko, kao da je razmak preveliki! Kada sam istovario ljetne kotace, nisam primjetio neko poboljsanje. Moze li netko tko ima istog takvog rabbita napisati ili izmjeriti razmake od blatobrana do kotaca naprijed i nazad? Mogu i staviti slike kroz koji dan! Please HELP!! Gledao sam neke slike bocne golf6 sa interneta i cini mi se da je kod mene to drugacije. Rabbit ima serijski nekakvo sportsko podvozje. Takoder sam primjetio da je ovjes dosta lupkav i to pogotovo kad naleti na lezeceg policajca. Auto dosta poskakuje. Da li je to normalno?? Vozio sam 5icu prije toga i ne cini mi se da se ponasa isto. Auto ima 100km. Hvala svima na pomoci! Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted December 3, 2011 Frend vozi 6-icu rabbita i odmah sam primjetio da je nešto niži u odnosu na običnog, i dosta tvrđi..meni se to sviđa..ali bili su jednaki razmaci guma-blatobran na 16" i sad na 17" Share this post Link to post Share on other sites
himzo 0 Posted December 3, 2011 Ajd stavi malo slika. Ja imam isti auto i nisam skužio taj problem. Doduše nisam još stavio zimske gume ove godine. Lani nisam primjetio to. Inače je auto malo tvrđi, i to je ok. I još samo nešto, ako nakon vožnje makadamom ili posipanja šoderom čuješ neku lomljavu u kotaču, bez brige, nije ništa. Share this post Link to post Share on other sites
Ivo_022 1 Posted December 4, 2011 (edited) Jel ti ovak izgleda prednji kraj? :rotfl (ovo je GTI sa DCC na slici) Vozila opremljena sportskim ovjesom imaju ovu zaštitu ( da se ne ošteti vozilo prilikom transporta) na prednjim oprugama (slika dolje), koju genijalci u servisu prije isporuke vjerojatno nisu skinuli !?! ( iako u takvim vozilima lijepo stoji na narančastom papiru okačenom na unutrašnjem retrovizoru da se mora skinuti prije isporuke kupcu, također i u ELSI.) Edited December 4, 2011 by Ivo_022 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 4, 2011 al on ima problem sa stražnjom visinom i tek nakon izmjene guma.. a ove zastite su samo sprijeda.. (osobno ih skidam) Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted December 4, 2011 al on ima problem sa stražnjom visinom i tek nakon izmjene guma.. a ove zastite su samo sprijeda.. (osobno ih skidam) Napisao je da automobil ima 100 km i da su gume namontirane u salonu odmah, znači on je preuzeo novi auto s zimskim gumama.. Moje mišljenje je da mu se stražnji kraj samo čini prenizak, a da je na prednjem ostvari baš ta zaštita što bi i objasnilo ovo lupkanje preko ležečih.. Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 4, 2011 Napisao je da automobil ima 100 km i da su gume namontirane u salonu odmah, znači on je preuzeo novi auto s zimskim gumama.. Moje mišljenje je da mu se stražnji kraj samo čini prenizak, a da je na prednjem ostvari baš ta zaštita što bi i objasnilo ovo lupkanje preko ležečih.. Da dečki! Hvala na odgovorima. Osobito na ove 2 fotke! Auto mi UPRAVO tako stoji!!! I da primjetio sam zaštitne plastike i bilo mi je čudno!!! Otišao sam k svome mehaničaru koji mi je rekao da to svi imaju. To me začudilo! Dakle vi kažete da to mora dolje?? Da, to bi objasnilo zašto lupa. NAPOMINJEM: u salonu su namontirane gume ODMAH dakle DejanM i kolega Ivo 022 su u pravu!!!! Što mi je sada činiti? Kako im u servisu DOKAZATI da to moraju skinuti?? Može li se nešto desiti?? Primjetio sam da auto ne amortizira dobro udarce, naravno ako mu plastika sprječava amortiziranje! Mjerio sam i razmake od centra kotača do ruba blatobrana i dobio: centar kotaca-rub OTRAGA => 37,5cm centar kotaca-rub NAPRIJED 40,5cm Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 4, 2011 DODATAK: Može li mi netko postati taj službeni dopis za sportski ovjes da se mora skinuti zaštita?? Kako nastupiti prema servisu?? Što mogu postići? Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted December 4, 2011 Pa samo odi u servis u kojem si kupio auto i reci da su zaboravili skinuti zaštite s amortizera, kao što kolega AUTOFREAK kaže oni ih skidaju svakodnevno, a u tvom slučaju im se očito potkrala pogreška A ako kažu da se to ne skida (malo nevjerojatno) jednostavno odi u neki drugi servis i oni će skinuti Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 4, 2011 Pa samo odi u servis u kojem si kupio auto i reci da su zaboravili skinuti zaštite s amortizera, kao što kolega AUTOFREAK kaže oni ih skidaju svakodnevno, a u tvom slučaju im se očito potkrala pogreška A ako kažu da se to ne skida (malo nevjerojatno) jednostavno odi u neki drugi servis i oni će skinuti Ima li kakve opasnosti u vožnji?? Osim kaj sam primijetio da na ležećim policajcima i poprečnim neravninama auto jako odskoči i teoretski i praktično može uzrokovati gubitak kontrole!! Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted December 4, 2011 Ima li kakve opasnosti u vožnji?? Osim kaj sam primijetio da na ležećim policajcima i poprečnim neravninama auto jako odskoči i teoretski i praktično može uzrokovati gubitak kontrole!! Normalno da ima,glavna funkcija amortizera je da svojim radom osigura kontakt gume i ceste u najvećoj mogućoj mjeri,s tim plastičnim drekom nema teorije da radi kako treba Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted December 4, 2011 (edited) majko isusova i svi sveci redom.. sta mislis da si malo potegao u neki slalom po zavojima, pa malo da su bile rupe, kolotrazi ili neka ispupcenja asfalta.. ili nedaj boze da se nesta pritom dogodilo s autom, pa fino bas me zanima sta bi rekli kad bi nasli te plastike gore.. cccc dat auto tako u ruke nekom.. cccc neobjasnjiv postupak ovih u servisu.. Jedno mi nije jasno,kako su mjenjali gume u servisu,bilo odmah ili poslje, ako nisu vidjeli te plastike,kad su to radili,pa te plastike nisu bas velicine 3 cm pa da ih slucajno nisu vidjeli?? Ili je auto odma stigao sa zimskim gumama i ti si ga takvog vidio i preuzeo odmah.. A pazi im odgovora zasto auto tako lezi.. Pa nemaju te felge i gume valda 150 kg pa da tako legne novi auto odzada.. majko isusova.. krajnje neodgovorano.. za profesionalce.. ako jesu profesionalci.. po meni nisu.. a oni se takvima zovu.. a mozda su u sumi.. srecom pa si skuzio anomalije na ovjesu i to odmah rijesavaj.. ako im moras dokazivati da to mora ici dole,e fuck onda i servis i radnike i auto i sve.. Edited December 4, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 4, 2011 majko isusova i svi sveci redom.. sta mislis da si malo potegao u neki slalom po zavojima, pa malo da su bile rupe, kolotrazi ili neka ispupcenja asfalta.. ili nedaj boze da se nesta pritom dogodilo s autom, pa fino bas me zanima sta bi rekli kad bi nasli te plastike gore.. cccc dat auto tako u ruke nekom.. cccc neobjasnjiv postupak ovih u servisu.. Jedno mi nije jasno,kako su mjenjali gume u servisu,bilo odmah ili poslje, ako nisu vidjeli te plastike,kad su to radili,pa te plastike nisu bas velicine 3 cm pa da ih slucajno nisu vidjeli?? Ili je auto odma stigao sa zimskim gumama i ti si ga takvog vidio i preuzeo odmah.. A pazi im odgovora zasto auto tako lezi.. Pa nemaju te felge i gume valda 150 kg pa da tako legne novi auto odzada.. majko isusova.. krajnje neodgovorano.. za profesionalce.. ako jesu profesionalci.. po meni nisu.. a oni se takvima zovu.. a mozda su u sumi.. srecom pa si skuzio anomalije na ovjesu i to odmah rijesavaj.. ako im moras dokazivati da to mora ici dole,e fuck onda i servis i radnike i auto i sve.. Sutra ujutro odmah zovem autokucu. I traziti cu hitan prijem u servis. Auto je kupljen sa rabbit ljetnim felgama ali sam trazio da mi stave zimske gume i celicne felge prije isporuke. Dakle oni su mijenjali gume i oni su morali vidjeti! Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted December 5, 2011 traži šefa postprodaje, nemaš se tu šta natezati dobro da se ništa nije dogodilo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 5, 2011 (edited) jebate komplikacije... odes u ovl i rjese ti u 5minuta ili : imas dizalicu? odes k nekome da ti podisa prednje kotače i samo iscupas platiku i gas... imah jednog sciorocca sa 40tkm i imao je jos te plastike od prvog dana kad sam ih skinuo vlasnik popizdio na servis koji mu je prodao auto sad nenabija i fino plovi Eh da... tip ovjesa nije bitan... jer to ima i 1.4 golf... Edited December 5, 2011 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 5, 2011 jebate komplikacije... odes u ovl i rjese ti u 5minuta ili : imas dizalicu? odes k nekome da ti podisa prednje kotače i samo iscupas platiku i gas... imah jednog sciorocca sa 40tkm i imao je jos te plastike od prvog dana kad sam ih skinuo vlasnik popizdio na servis koji mu je prodao auto sad nenabija i fino plovi Eh da... tip ovjesa nije bitan... jer to ima i 1.4 golf... Evo da obavijestim sve, danas je to skinuto i sada je sve okej! Auto je puno udobniji i ne nabija! Hvala svima! Share this post Link to post Share on other sites
nizde 0 Posted December 5, 2011 i kaj su rekli u ovlaštenom?? Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted December 5, 2011 Nemogu vjerovati da se takve stvari mogu događati. Pa nije auto kineska igračka kupljena na štandu za 10 kn Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 5, 2011 (edited) To se skida na nultom servisu prije isporuke kupcu (provjera ulja i svih tekućina,osposobljavanje radia,ispuhivanje guma itd itd) Očito je netko zurio (vjerovatno da sta prije predaju auto a eto i zimske gume su se metnule).... Štetit i nemože (kratkotrajno) mnogo da bi sad nesto puklo... jer plastika i nije mnogo tvrda (negdje je umjesto plastike gumiran blok) Nebranim nikog al eto događa se... P.s jesu li se bar u servisu ispričali...? Edited December 5, 2011 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 5, 2011 To se skida na nultom servisu prije isporuke kupcu (provjera ulja i svih tekućina,osposobljavanje radia,ispuhivanje guma itd itd) Očito je netko zurio (vjerovatno da sta prije predaju auto a eto i zimske gume su se metnule).... Štetit i nemože (kratkotrajno) mnogo da bi sad nesto puklo... jer plastika i nije mnogo tvrda (negdje je umjesto plastike gumiran blok) Nebranim nikog al eto događa se... P.s jesu li se bar u servisu ispričali...? Pa na žalost nisu se čak ni ispričali. Loš odnos prema kupcu. Tužnije je još da imam nulti iliti kontrolni servis poštambiljan i potpisan. A u check-listi kontrolnog servisa i piše "vizualna provjera opruga"! Na žalost očito je nulti servis bio na pol obavljen i poštambiljan. A šta reći sada, sumnjam da bi netko na mojem mjestu bio sretan da mu je to tako ispalo. Jedino kaj me tješi je da je za sada auto okej i da sam zadovoljan ležanjem, čak jako zadovoljan. Također općenito sam zadovoljan autom, osobito me iznenadio motor kojega sam podcijenio. Mislim da je i više nego dovoljan za lokalne ceste (to je 90% moje rute) i manjak snage se jače osjeća samo na autocesti i kod kretanja. Ali u rasponu od recimo 40-120km/h ima dovoljno snage i najbolje se osjeća, a u tom rasponu i najviše vozim. Koliko sam primjetio na 70km/h u 4.brzini troši najmanje, za sada sam uspio ostvariti prosjek od 3,3l-4,8l na raznim dionicama mjerenja prema MFA-u. Uskoro će već biti i 400km na satu, brzo to ide. Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted December 5, 2011 kakav fail od strane servisa. isuse boze. pa ta plastika je toliko zuta da izbija oci!! auto stoji kao jebeni gliser i njima je to zbog tezine gepeka. niakd novo necu kupit.nikad Share this post Link to post Share on other sites
abTT 0 Posted December 5, 2011 kakav fail od strane servisa. isuse boze. pa ta plastika je toliko zuta da izbija oci!! auto stoji kao jebeni gliser i njima je to zbog tezine gepeka. niakd novo necu kupit.nikad A je, tak je to. Al ipak auto kupujem radi auta, a ne radi servisa, pa mi ne mogu pokvariti to zadovoljstvo! Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted December 5, 2011 sve mi je jasno...platis taj auto,u biti PREPLATIS ga ,jer kao sta smo svi svjesni vw košta. onda ti naprave kardinalnu gresku na NULTOM servisu. kako se pouzdat u buducnosti u taj servis kad nisu bili u stanju okom prec po autu Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted December 5, 2011 mislim da to dovoljno govori o njihovoj profesionalnosti...ja nebi vozio auto na daljnje servise kod njih Share this post Link to post Share on other sites
vw GoGO 0 Posted December 6, 2011 Mislim da bi bilo dobro da to prijaviš porsche inet autu, jer to nije mala stvar,... Share this post Link to post Share on other sites