1 1
Dado33

TDI 90 KS nemiran rad

Recommended Posts

Nekoliko mojih prijatelja imaju u svojim autim taj motor. Auti su različiti ( audi B4, pasat, vento, golf) ali motor je isti. Vjerojatno je ista i bosch pumpa. Svi oni imaju preko 200 000 km i isti problem. Auto upali normalno. Nema veze koja je vani temperatura. Kad daš gas, vuče normalno, na leru rade normalno.

Ali, kad se voziš jednoličnim gasom oko 2000 o/min ili nešto manje, auto zacukava ko benzinac sa lošom strujom. Jedan od njih je bio kod nekog majstora, ostavio je auto, pokupio ga nakon 2 dana i auto je išao normalno neko vrijeme, a onda opet po starom. Poslije je bio kod jednog drugog majstora koji mu je rekao da je stvar u onom elektromehaničkom dijelu bosch pumpe i ako to treba "samo očistiti", onda će ga to koštati 700-800 kn, a ako je nešto u kvaru, onda će koštati više.

Siguran sam da vas je puno imalo takve simptome na svojim autima. Zanima me kako ste to riješili i kolko je to koštalo. Molio bi da mi neko ko zna o čemu se radi, objasni šta bi to moglo biti.

Budući da je taj elektromehanički dio na tim autima na dostupnom mjestu, i nije ga problem skinuti, zanima me jel se to isplati pogledati sam i dal se može sam nešto napraviti da to cukanje prestane?

baš na 2000okr samo ili i na nekim drugim okretajima? ja imam sličan problem ali nije na 2000okr već na okretajima do 1600-1800okr

Ja na svom primjetio da radi nemirno, zalijeće se i zacukava dok ne dodje na 90 stupnjeva celziusovih a kad do tog dodje svi problemi nestaju, auto prede ko macka kraj peći bez ikakih problema

Ja koliko znam i kuzim se da je vjerojatno vam otisla elektonika boš pumpe...

i meni se tako desavalo i na golfu 3 i audiju b4,oba tdi motori....

Kod mene je sve ok , osim u leru.

Dakle, isti motor u Ventu ima 326k km, nikad nije bilo problema sa pumpom, osim prošli mjesec kad sam mijenjao gumice kod bošiste, jer sam vidio da se skuplja nešto malo nafte u onoj rupici, e sad nakon što je to promijenio primjećujem da mi u leru radi više vibracija nego prije. Čini mi se da nešto ili nije pritegao dovoljno ili je pritegao previše, pa eto ako netko što bi i to moglo biti, da znam prije nego odem do bošiste opet.

P.S. auto je kod nas prešao 220k km, dobre savjete koje smo dobili od jednog majstora su bili da ga se ne "štedi" previše i da se slobodno diže na neki prosjek od 3000-3300 obrtaja (pri šaltanju), mi smo još dodatno ubacivali i aditive, pa je se bošista iznenadio kako je nafta čista. Motor i dan danas pali čim okreneš ključ, kompresija ništa lošija nego prije, samo toči i vozi :)

Edited by Vent0

meni slican problem na 1.9tdi pd i problem stvara egr ventil koji je prdnuo,tak da pogledaj i to...

Ko ti je to radio? Imaš neki broj?

Možda ima neko ko je sam rastavljao taj elektromehanički dio?

Imas li kakvu diagnozu da to ocitas sa njom??

Pokusaj dobro ocistiti usisni dio ,vidi tamo se zna puno nakupiti garezi pa zna ometati

to kaj vam je boschista za elektroniku boschpumpe reko je elektricni dio nje...ona je odgovorna za kolicinu goriva jer neki nemaju gas sajlu....taj dio je vidljiv jer ide snop kabla unutra....sogor je imao isto tak problema i dao to ocistit i kpl pumpu predihtati... isto nekih 8ßßkn platio...

mestar je u samoboru kod vatrogasaca...

Guest dyskolia
to kaj vam je boschista za elektroniku boschpumpe reko je elektricni dio nje...ona je odgovorna za kolicinu goriva jer neki nemaju gas sajlu....taj dio je vidljiv jer ide snop kabla unutra....sogor je imao isto tak problema i dao to ocistit i kpl pumpu predihtati... isto nekih 8ßßkn platio...

mestar je u samoboru kod vatrogasaca...

meni je Purić komlpet predihtao, ispitao, ocistio, zamijenio je 2 lezaja unutra i eto prilicno lijepe cifre od 1300kn. pumpa je za G3 90KS elektronicka

1 1