0
buckomotorsport

polo 6n2 ne dela antena -.-

Recommended Posts

znaci samo sumi nikakvi znakovi kod radija sjopeno milion posto dobro cak sam i novi nastavak del i opet nis promjenil sve osigurace u kutiji i opet nis -.-

a radio je original ili neki aftermarket?

si probao izvuć radio i stavit drugu antenu u njega?

da je do osigurača radio ti u opće nebi radio, odnosno možda ti je krepal SMD osigurač ali nisam siguran

Ako si stavio neki aftermarket (neoriginalni) radio,onda ti ne radi zbog toga jer antensko pojačalo u anteni ne dobija napon,jer originalni vw radio daje napon za pojačalo kroz koaksialni (antenski) kabel

si spajao možda neka pojačala na taj radio? malo mi je čudno ovo za antenu, jer i ja imam aftermarket radio i spojen je na original antenu i sve radi.

koji je točno model radija?

Ja sam stavio drugu antenu kupljenu u dućanu s autodijelovima,jer mi je stara bila potrgana.

Ta zamjenska antena je imala žicu koja se spaja na remote izvod od autoradija (plava žica) i pali antensko pojačalo kada se radio upali.

A s originalnom antenom (nisam probao,pa ti nemogu 100% garantirat),trebalo bi nekako na onu središnju žicu antenskog kabla koji ide prema anteni spojit taj remote + od radija,da se pali to pojačalo u anteni kada upališ radio

@Pantic: i ja sam imao isti slučaj kao i kolega buckomotorsport,ni meni nije ništa lovio stanice kada sam stavio neorginalni radio.

Ti možda imaš antenu bez pojačala,pa ti zato radi tako,ali dok je antena s pojačalom,ako pojačalo ne dobija napajanje,onda antena ništa ne lovi jer ugašeno pojačalo guši signal gotovo u potpunosti

Edited by Galaxy

i ja sam kupio aftermarket antenu jer sam mislio da ona sere ali ona isto ima samo navoj i to sam sve pregledo i nista a di je ta plava zica.. kod središnje konzole il gore na korovui??

Moja zamjenska antena (nije vw nego neka kineska ili čija već,ali izgleda ko original) je imala normalno koaxialni kabel i uz njega jednu tanku crvenu žicu (to je +12v napajanje za antensko pojačalo u anteni)

Tu (u mojem slučaju crvenu žicu) sam sproveo zajedno sa koaxialnim kabelom ispod krovnog tapecirunga naprijed do autoradija,normalno koaxialni kabel sam uštekao u ulaz za antenu na radiju,a tu crvenu žicu sam spojio na remote od autoradija,ta remote žica (trebala bi biti plava) se nalazi na stražnjem dijelu radija,gdje izlaze i ostale žice za spajanje radija

A ako ti ta zamjenska antena nema tu nikakvu žicu van,onda niti nema integrirano pojačalo,tj. onda samo antenski kabel uštekaš u radio i trebalo bi raditi.

Pri tom moraš paziti da ti se oplet antenskog kabla nigdje ne dodiruje sa onom središnjom žicom u tom antenskom kablu,jer i u tom slučaju ti antena neće ništa lovit

Edited by Galaxy

mislim da ti je negdje nesto u spoju pa zato neće, nevjerujem da imas antenu sa pojačalom, imam isti Polo i naravno radio nije orginal.

Sve super radi.

0