0
Vweky

molim pomoc,savjet...

Recommended Posts

Pozdrav,imam problem sa svojim 1.9tdi-em. Unazad cca 10-ak dana sve slabije pali kad je hladan,proslu zimu na -20 palio ko mina,sad mu se nece. Al muci me sljedece,bilo vani minus ili plus on vergla i muci se. Situacija-grijaci se uredno gase,ispitani sa zicom i uredno iskre,auto vergla normalno i nakon cca 10-ak sek ko pocne primat gas al nikako da ga primi,jer cim pustim kljuc livada,a iza dimi bjelo,smrdi na naftu,neosjecam ulje. I da ulja ima. E sad sta kako? Jedan grunf mi je reko da je pukla glava,pa nesto sa cilindrom i tak to. Al auto kad upali nakon 10-15min muke,radi skroz normalno,kad odradi,tj kad je topli,pali na zub. I da aku je dobar. Valjda sam dobro opiso svoju muku,pa bi molio neki savjet sta kako dalje. Fala!

pogledaj si prvo ect senzor da li radi

i kako radi

jer on igra veliku ulogu kod hladnog paljenja

a onda ostalo

ect sensor? Hmm da,mos mi rec onak odokativno di da ga gledam? Kolko zica ide u njega,i na koji nacin ga ispitat?

ect sensor? Hmm da,mos mi rec onak odokativno di da ga gledam? Kolko zica ide u njega,i na koji nacin ga ispitat?

Isto to se i meni desavalo, senzor temperature mi ne oali grijace uopce i auto jedva upali i stepava se, kad ga ujutro lijepo odpojim odmah upali na prvi zub i radi ko urica, samo otpoji senzor i probaj....

napiši koji model motora, godina

ili

navrati do mene

pa ti još bolje sve objasnim, pogledam

lakše mi je nego tipkati

:rolleyes:

Isto to se i meni desavalo, senzor temperature mi ne oali grijace uopce i auto jedva upali i stepava se, kad ga ujutro lijepo odpojim odmah upali na prvi zub i radi ko urica, samo otpoji senzor i probaj....

dal je to ovaj senzor??? jer ni meni ne radi on..a grijači mi se pale na instr. tabli (ispravni su da napomenem), al kad je hladnije malo zna okrenuti par puta,

sensorarea.jpg

sliku sam uzel od kolege zvonca :palacg

Edited by fijo

dal je to ovaj senzor??? jer ni meni ne radi on..a grijači mi se pale na instr. tabli (ispravni su da napomenem), al kad je hladnije malo zna okrenuti par puta,

sensorarea.jpg

sliku sam uzel od kolege zvonca :palacg

Da meni je taj senzor otiso . i kad ga iskljucim radi ko urica

bice da je i meni to,jer kad to istekam,pali,ne na zub,al pali. Al vidit cemo ujutro sta komp kaze,pa javim.

bice da je i meni to,jer kad to istekam,pali,ne na zub,al pali. Al vidit cemo ujutro sta komp kaze,pa javim.

ima kakva nova informacija ili ne, jer ja mislim na dijagnostiku baš zbog toga ?? :)

Edited by fijo

ipak meni nije taj ect senzor,nego G72 intake. Mjeri temp usisnog zraka,tak da daje krivi podatak i ect opce ne pali grijace,i eto. Tak da istekam ect i grijaci rade i auto pali. Odi na dijagnostiku svakako,da budes zicer. ;)

ipak meni nije taj ect senzor,nego G72 intake. Mjeri temp usisnog zraka,tak da daje krivi podatak i ect opce ne pali grijace,i eto. Tak da istekam ect i grijaci rade i auto pali. Odi na dijagnostiku svakako,da budes zicer. ;)

hvala, budem išel prvom prilikom onda.. :palacg

eo mali update,vjerujem da je i to sa senzorima bilo banana jer je tak na kompu pokazalo,al u konacnici masina lupala,ko da nema ulja,a ima,nije ni iso kak treba,dimio ko kuga,gasio se. Oso kod majstora kaze,turbina livada,kompresija ovak na uho nema je,al bude otvorio ga u utorak pa ce bit dodatni info. Eto.

0