luk@ 0 Posted December 9, 2011 kolko bi kostalo farbanje cjelog golfa 3 (5 vrata) Share this post Link to post Share on other sites
tomica 0 Posted December 9, 2011 oko 1000eura samo na vise ako hoces dobar posao Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted December 9, 2011 haha, mislim da onda nist od toga Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted December 9, 2011 (edited) haha, mislim da onda nist od toga to je okvirno jel hiljadarka.. za kompletno lakiranje iznutra i izvana..cca..mozda mozes nac koji ojro manje..al vecinom je to to ili i vise.. e sad kad pocinjes skidat stare naslage,boje,kita i gluposti,ides radit jel pripremu,jel onda tu nalazis i hrdje,ruzine,u goroj varijanti i rupe,pa vidis da ovo nije dobro,pa ono,pa onda kaze lakirer da to nece radit dok to nepolimaris,pa ti onda jos limar uzme 700 eura ili i vise.. pa onda jel nakon izvjesnog vremena,treba se jel auto ispolirat,strojno,da se uniste curci ako su se pojavili,da se unisti narancina kora,pa onda i smirgli rade,da se sve finisira i usjaji i nakraju baci kompletan vosak,to je jos jel od 150 eura na vise.. eto tako nekako otprilike ide kompletan posao.. Edited December 9, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted December 9, 2011 mislim da cu prije prodat auto nego ga ic lakirat Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted December 9, 2011 (edited) mislim da cu prije prodat auto nego ga ic lakirat znaj da koji god auto uzmes,a da je star 15 i vise godina,a da pritom lim nikad nije radjen,znaj da ces opet uloziti te novce u njegov lim. naravno ako zelis da to bude pic-pic.. ili prodaj trojku, te nadodat par tisuca eura vise i uzet u startu nesta novije,pa na taj nacin probat izbjec limariju radit.. samo bojim se,koliko uopce mozes dobit za trojku.. pun ih je oglasnik.. ko salate.. Edited December 9, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
luk@ 0 Posted December 9, 2011 pa recimo uzet nesto s pocincanom karoserijom Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted December 9, 2011 pa recimo uzet nesto s pocincanom karoserijom e vidis ima i to svojih mana, na tom limu takodjer ima hrdje, a boja se doslovno otkida, tako da 4-5 god star auto vec ima hrdje vjeruj Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted December 12, 2011 Bio sam kod jednog lakirera, i rekao mi je da za komplet novu boju, ravnanje haube i vrata gepeka (jer se netko pametan priljubio na auto na parkingu), pokrivanje par točaka gdje je počela izbijat hrđa (skoro pa se i ne vidi, al meni izbija oči ) ... sve to za oko 11000 kn cca. 1500 €. I naravno auto bi prije pregledao , napravio cijenik , da poslije ne bi bilo skakanje cijene. Nego nisam ga pitao za osvježavanje boje, pa ako netko ima približnu cifru toga, znači sve ovo iznad što sam naveo , samo ne komplet nova boja nego samo da osvježi staru, i ima li nekih ozbiljnijih loših stvari?! Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted December 12, 2011 Bio sam kod jednog lakirera, i rekao mi je da za komplet novu boju, ravnanje haube i vrata gepeka (jer se netko pametan priljubio na auto na parkingu), pokrivanje par točaka gdje je počela izbijat hrđa (skoro pa se i ne vidi, al meni izbija oči ) ... sve to za oko 11000 kn cca. 1500 €. I naravno auto bi prije pregledao , napravio cijenik , da poslije ne bi bilo skakanje cijene. Nego nisam ga pitao za osvježavanje boje, pa ako netko ima približnu cifru toga, znači sve ovo iznad što sam naveo , samo ne komplet nova boja nego samo da osvježi staru, i ima li nekih ozbiljnijih loših stvari?! Daj mi objasni kak mislis osvjezit staru boju???? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted December 12, 2011 Daj mi objasni kak mislis osvjezit staru boju???? Mozda poliranjem? Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted December 12, 2011 Mislim da se zove strojno poliranje. Još sam čuo da neki samo nanesu tj. našpricaju tanki sloj boje, al taj mi dio nije baš jasan... Share this post Link to post Share on other sites
picek 0 Posted December 12, 2011 mislim da sa poliranjem nebus bas puno dobio ako je boja apšisala od sunca i slicnih stvari...........A kak mislis da ti nanese tanki sloj boje ako imas bazu plus bezbojni lak na autu??? Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted December 12, 2011 Ma boja se još uvijek drži dobro, samo je netko poparao vrata ključem i ima onih skoro pa neprimjetnih linija od pranja kroz godine itd. , i ako ne moram ne bi farbao cijeli auto iznova, već samo da se prekriju te površinske nepravilnosti. Naravno, tamo gdje je izbila hrđa ili gdje treba ravnanje da će se stavljat nova boja, al stalno čujem za to "osvježavanje" boje, zasad mi je jasno to strojno poliranje, al ove druge opcije koje sam načuo mi baš i nisu jasne kako to funkcionira, pa zato i pitam. Da sumiram, zanima me ima li koja jeftinija opcija od lakiranja cijelog auta za te ogrebotine, jer su na obje strane preko oba vrata i na gepeku? Ako nema ok. Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted December 12, 2011 spoliraj ga i odi poslije u automatsku praonu ida vidis veselja I nakon 2 dana opet Share this post Link to post Share on other sites
tomek2203 0 Posted December 12, 2011 spoliraj ga i odi poslije u automatsku praonu ida vidis veselja I nakon 2 dana opet nemora značit ... ja sam svog ispolirao prije mjesec dana i danas se još sjaji ... jedino što ga ja perem doma... i da ovaj cijeli prošli tjedan vani je bilo vrijeme za poludit a auto mi je ako da sam ga jučer prao .. ako več vidiš da t auto hrđa onda to saniraj pa makar morao cijeli auto lakirat.. više se isplati . nego sad daj za ovo što mi je izbilo recimo 700 kn po komadu pa za par mjeseci opet našto drugo pa tako u nadogled .. do tad češ potrošit za dva potpuna lakiranja auta... Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted December 12, 2011 E to me zanimalo, sve u svemu ipak štedit za ful lakiranje ... sve te jeftinije varijante su mi se i činile klimavima. Share this post Link to post Share on other sites