Robiii 0 Posted January 5, 2012 imam ti ja doma jedan novi balast viška pa ako trebaš javi sibni cijenu na PM pa da vidim koklo bi mi odg. s obzirom da sam cijeli set (koji je trebao biti ispr. platio 200kn) BTW, javio se Canga Stanga na mail, kaze fala kaj mi se nisi odmah pokenjao na akaunt na eGayu i posaljem ti drugu balast a ti meni neispravan, da ziher, u Kinu cu slat neispravan, pa neam ja free shipping, valjda je 100kn do tamo postarina... Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted January 5, 2012 Evo, samo da javim, u 12 mj. naruceni doticni xenoni, dns dosli u original pakiranju+folija, nije bilo nikakvih dodatnih placanja. OVER P.S. odmah po zaprimanju i otpakiravanju isprobani i ne radi jedan balast, znaci isprobane sve kombinacije, obje zarulje rade ali balast NE RADI...idem Čangi Štangi poslat mail pa da vidim kaj ce rec, ak ne, mogu mu na eGayu "izjasit facu", a ak ni to ne prode, prst u uvo..kupuj dr. balas ili prodaj 75% xsenona. baj baj meni prekjučer došli, isto nisan platio carinu, isprobao i sve radi - srećom Share this post Link to post Share on other sites
tomek3 0 Posted January 5, 2012 meni prekjučer došli, isto nisan platio carinu, isprobao i sve radi - srećom bratiću sam naručil prije god i pol rade bes problema,jednom frendu več više od 2 god rade a sebi sam krive naručio pa mi doma stoje Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted January 5, 2012 bratiću sam naručil prije god i pol rade bes problema,jednom frendu več više od 2 god rade a sebi sam krive naručio pa mi doma stoje kakve imaš?? (H1, H7, H4 ) i koliko K, normalno ak su na prodaju.. može i pm.. Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted January 6, 2012 Jel probao tko staviti xenon za duga svijetla? Razmišljam ih staviti u mk4 look farove ali nemam pojma kak će to svijetliti... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 6, 2012 Jel probao tko staviti xenon za duga svijetla? Razmišljam ih staviti u mk4 look farove ali nemam pojma kak æe to svijetliti... ja imam isto tu ideju al nikak da isprobam, pa ti si imao xenone na onom prije golfu jel? trebalo bi to dobro svjetliti ja sam u ove obicne dvokomorne farove stavio u kratko i super svjetli, i ne trebam dugacka skoro zato planiram ubacit i u duga xenon vjerujem da bi bilo dobro A sad jos jedno pitanje jel isao tko na tehnicki sa xenonom u obicnom faru(bez lece) jel to prolazi ili zezaju zbog toga? Share this post Link to post Share on other sites
tomek3 0 Posted January 6, 2012 moj bratić prošao bez probleema jer ima xenon h7R koje je za farove bez leča,ako trebaš imam ti jedne nove žaruljice takve doma Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 6, 2012 To ovisi o stanici za teh. pregled,odnosno o liku koji ti pregledava auto.Nekad ne puste,a većinom da. Još uvijek u Hr vlada "divlji zapad" Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 7, 2012 moj bratiæ prošao bez probleema jer ima xenon h7R koje je za farove bez leèa,ako trebaš imam ti jedne nove žaruljice takve doma ma dobre su i ove obicne ja sam zadovoljan, a koja je uopæe razlika izmeðu tih žaruljica za farove bez leæa i ovih za leæu To ovisi o stanici za teh. pregled,odnosno o liku koji ti pregledava auto.Nekad ne puste,a veæinom da. Još uvijek u Hr vlada "divlji zapad" Ma to znam ali mislio sam jel postoji bas neki zakon za to? Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted January 7, 2012 ja imam isto tu ideju al nikak da isprobam, pa ti si imao xenone na onom prije golfu jel? trebalo bi to dobro svjetliti ja sam u ove obicne dvokomorne farove stavio u kratko i super svjetli, i ne trebam dugacka skoro zato planiram ubacit i u duga xenon vjerujem da bi bilo dobro A sad jos jedno pitanje jel isao tko na tehnicki sa xenonom u obicnom faru(bez lece) jel to prolazi ili zezaju zbog toga? Da, imao sam ih za kratka svijetla i odlično je svijetlilo ali duga su mi bila ona obična žuta H7 pa sam ih isto mislio zamijeniti xenonima no uopće ne znam kak bi to i jel bi to uopće dobro svijetlilo Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted January 7, 2012 2Kazaam- neće ti biti dobro,kad češ blicat s dugima i palit/gasit non stop blesirat će ti se,isprobano,jedino ak bi išo jednokomorne farove Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted January 7, 2012 2Kazaam- neće ti biti dobro,kad češ blicat s dugima i palit/gasit non stop blesirat će ti se,isprobano,jedino ak bi išo jednokomorne farove E to me zanimalo. Za jednokomorne H4 bixenon dobro mi je radilo bez problema ali ovo nije bixeonon pa me zanimalo kako bi se ponašalo na dugim svijetlima koja malo-malo gasiš pališ a žaruljama opet treba vrijeme da se upale...znači ništa onda od toga za duga svijetla, šteta... Share this post Link to post Share on other sites
tomek3 0 Posted January 7, 2012 ma dobre su i ove obicne ja sam zadovoljan, a koja je uopæe razlika izmeðu tih žaruljica za farove bez leæa i ovih za leæu ove žaruljice za auto bez leče imaju na sebi kao usmjerivač pa se svjetlost ne rasprši po faru Share this post Link to post Share on other sites
neno_vt 0 Posted January 7, 2012 (edited) da se pridodam temi, na autu imam tvornički ksenon passat 2004 god. koja je tamo jačina balasta i koliko Kxxx su žarulje,i koje žarulje su dost kvalitetne...slaba su mi svjetla pa bi stavio jače žarulje ak ide...su bosch-ove kvalitetne? Edited January 7, 2012 by neno_vt Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted January 8, 2012 Pozdrav svima! Imam ja pitanje oko xenona. Na svom Polu 9N sam do sada imao one slim balaste i xenon 35W , 4300K. 2g vožnje bez problema , kupljeni tu kod Sandre na forumu. U zadnjih 2-3mj mi se učinilo da jedna žarulja malo slabije svijetli , uzmem luxmetar i mjerim svjetlost na cca 1m od farova. 3800 luxa na ispravnom , 1800 luxa na drugom faru (kasnije se pokazalo da je ta žarulja malo potamnila). I ajd da probam dobiti malo više svjetla , idem uzeti xenon od 55W (komplet sve sa balastima) , spojim na auto i mjerim svjetlost u potpuno istim uvjetima a snaga 3850 luxa na oba fara (u praksi identična snaga). Jel to ok? Gdje got sam čitao , piše da taj od 55W daje oko 30% više svjetla...čak neki imaju i 75W xenon. Još jedna zanimljivost , xenon mi treperi u radu , ne onako kao kad se zagrijava prvih 5-10sec , nego konstantno tijekom rada , kao da imam muhe i komarce u farovima. Tip koji mi je prodao kaže da će proći za par dana , kao da se elektronika treba prilagoditi... Dok mi je to pisao , mislim si , koja glupost , sigurno tip mulja, što se ima balast prilagođavati i te fore , treba odmag svijetliti kako treba bez treperenja. Naravno , vozim već 5-6 dana , i dalje treperi. Jeste imali takva iskustva? Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 8, 2012 (edited) Pozdrav svima! Još jedna zanimljivost , xenon mi treperi u radu , ne onako kao kad se zagrijava prvih 5-10sec , nego konstantno tijekom rada , kao da imam muhe i komarce u farovima. Tip koji mi je prodao kaže da će proći za par dana , kao da se elektronika treba prilagoditi... Dok mi je to pisao , mislim si , koja glupost , sigurno tip mulja, što se ima balast prilagođavati i te fore , treba odmag svijetliti kako treba bez treperenja. Naravno , vozim već 5-6 dana , i dalje treperi. Jeste imali takva iskustva? imao sam ja, treperila mi zarulja i ta koja je treperila nije dugo radila, pocela crkavat, pa sam je morao zamjeniti, ali samo jedna, ova druga je radila normalno i radi jos uvjek Edited January 8, 2012 by said Share this post Link to post Share on other sites
maki89 0 Posted January 9, 2012 Vidim da se u temi spominje xenon za farove bez leća, jel mi može tko napisati više o tome, jel su u pitanju samo posebna žarulje, ili i sve ostalo? Do sada mi nije padalo na pamet ugrađivati xenon jer imam farove bez leća, ali ovo me sada zainteresiralo. Gdje se može kupiti takvo nešto (što uopće da tražim) i koliko to stvarno dobro funkcionira? Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 9, 2012 Za farove bez leće bi trebale biti xenon žarulje sa oznakom R,ima kao neku crnu zaštitu da ne bliješti. Balasti su isti kao i kod običnih žarulja.Sad dali to što pomaže,neznam,nisam imao takve Share this post Link to post Share on other sites
tomek3 0 Posted January 9, 2012 Vidim da se u temi spominje xenon za farove bez leća, jel mi može tko napisati više o tome, jel su u pitanju samo posebna žarulje, ili i sve ostalo? Do sada mi nije padalo na pamet ugrađivati xenon jer imam farove bez leća, ali ovo me sada zainteresiralo. Gdje se može kupiti takvo nešto (što uopće da tražim) i koliko to stvarno dobro funkcionira? žaruljice takve ti imam ja doma nove za 100kn javi ako trebaš Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted January 9, 2012 Dali ima i za H4 s tom R oznakom? Share this post Link to post Share on other sites
tomek3 0 Posted January 9, 2012 Dali ima i za H4 s tom R oznakom? mislim da nema h4r(nek me netko ispravi ako ima) možda ti paše h7r Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted January 9, 2012 (edited) mislim da nema h4r(nek me netko ispravi ako ima) možda ti paše h7r Ne može pasati H7 žarulja u far namijenjen za H4.... Jedan savjet za xenone u H4 faru: Ne kupujte one kombinirane xenon/halogeno žarulje jer ne valjaju! BiXenon ili H4 Xenon sa samo kratkim svijetlom ako je maska sa 4 fara! Jer ova kombinirana žarulja nema točan položaj žarulje i jako raspršuje svijetlost! Radi se o ovakvoj žarulji: Edited January 9, 2012 by g4gold Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 9, 2012 Za farove bez leće bi trebale biti xenon žarulje sa oznakom R,ima kao neku crnu zaštitu da ne bliješti. Balasti su isti kao i kod običnih žarulja.Sad dali to što pomaže,neznam,nisam imao takve H7R ima zaštitu crnu (sjenilo) i kraća je od obične H7. Puno bolja solucija za farove bez leće. Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 9, 2012 Još jedna zanimljivost , xenon mi treperi u radu , ne onako kao kad se zagrijava prvih 5-10sec , nego konstantno tijekom rada , kao da imam muhe i komarce u farovima. Tip koji mi je prodao kaže da će proći za par dana , kao da se elektronika treba prilagoditi... Dok mi je to pisao , mislim si , koja glupost , sigurno tip mulja, što se ima balast prilagođavati i te fore , treba odmag svijetliti kako treba bez treperenja. Naravno , vozim već 5-6 dana , i dalje treperi. Jeste imali takva iskustva? Trepere obadvije ili samo jedna. Ako trepere obje, onda su loši balasti. Nebi vjerovali koliko balast ima utjecaja na boju i jačinu svjetla. Lošiji balasti na 4300K žarulji daju boju kao na 6000 a svijetle duplo slabije. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 9, 2012 U pravu si. Malo je off -topic,al to sam već više puta primjetio na metal-halidnim reflektorima za vanjsku rasvjetu,rade na sličnom principu kao i auto-xenoni, u jeftinijim "čajna" izvedbama tih reflektora bilo kakva kvalitetna žarulja treperi i svjetli drukčijom bojom i slabije,nego kod onih skupljih reflektora. Share this post Link to post Share on other sites