smoki 0 Posted January 10, 2012 Jedan savjet za xenone u H4 faru: Ne kupujte one kombinirane xenon/halogeno žarulje jer ne valjaju! BiXenon ili H4 Xenon sa samo kratkim svijetlom ako je maska sa 4 fara! Jer ova kombinirana žarulja nema točan položaj žarulje i jako raspršuje svijetlost! Ta žarulja se radi isključivo da bi ti svijetla bila "street legal" znači da ne moraš vaditi xenon žarulje kad ideš na tehnički nego upališ duga halogena dok prođeš..jedino i isključivo za to, dugo svijetlo ne funkcionira inače.. Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted January 10, 2012 Ta žarulja se radi isključivo da bi ti svijetla bila "street legal" znači da ne moraš vaditi xenon žarulje kad ideš na tehnički nego upališ duga halogena dok prođeš..jedino i isključivo za to, dugo svijetlo ne funkcionira inače.. Ja sam mislio na kratko(xenon) svijetlo.. Puno lijepši snop se nobije sa BiXenon žaruljom. A snop na tehničkom opet nije dobar ni kad upališ tu halogenu(dugo svijetlo) jer baca na sve strane.. Ali po meni xenon u običan far sa narezanim staklom za auta starijeg godišta je loš izbor... Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 10, 2012 Vidio sam u par slučajeva da obična bolja halogena žarulja svjetli bolje i kvalitetnije od nekog lošeg kineskog xenon seta Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted January 10, 2012 Trepere obadvije ili samo jedna. Ako trepere obje, onda su loši balasti. Nebi vjerovali koliko balast ima utjecaja na boju i jačinu svjetla. Lošiji balasti na 4300K žarulji daju boju kao na 6000 a svijetle duplo slabije. Trepere obje. Evo video. Lijevo je 55W xenon koji treperi a desno 35W xenon koji radi ok. I najzanimljivije , mjerim luxmetrom i daju isto svjetla. Uopće ne kužim. Može li se kako vizualno balast 55W razlikovati od 35W (osim po nalijepnici koju možeš zalijepiti kako hoćeš)? Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 10, 2012 Trepere obje. Evo video. Lijevo je 55W xenon koji treperi a desno 35W xenon koji radi ok. I najzanimljivije , mjerim luxmetrom i daju isto svjetla. Uopće ne kužim. Može li se kako vizualno balast 55W razlikovati od 35W (osim po nalijepnici koju možeš zalijepiti kako hoćeš)? Nisam siguran da li za 55W postoji i 55W žarulja ili je ista žarulja a drugačiji balat. Nabavi 2 kvalitetnija balasta 35W i miran si. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted January 10, 2012 (edited) Nisam siguran da li za 55W postoji i 55W žarulja ili je ista žarulja a drugačiji balat. Nabavi 2 kvalitetnija balasta 35W i miran si. Po svemu sudeći - postoji. Na žarulji je bila oznaka 55W , a na balastu isto nalijepnica 55W iako u usporedbi sa 35W izgledaju identično. Izgleda da sam ja dobio 35W ali sa nalijepnicom 55W...i još lošim balastom... Da to nije sve , i žarulje su neke defektne , snop katastrofalan , nema onaj klasični polukrug nego neke crte neravnomjerne po snopu tako da 70-80% svjetla daju na cestu a onda ošter rez sa strane i vrlo malo svjetla po širini. Do sada su sve bile ok žarulje i davale ravnomjerno svjetlo po cijeloj širini snopa. Morat ću opet u nabavku xenona. Edit: E da , kako prepoznati kvalitetne balaste? Svi su danas digitalni i "made in China". Kako prepoznati koji je kvalitetan balast? A i žarulja? Edited January 10, 2012 by Ivan Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 10, 2012 Po mojem iskustvu,jedni od kvalitetnijih su Dectane Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 10, 2012 Edit: E da , kako prepoznati kvalitetne balaste? Svi su danas digitalni i "made in China". Kako prepoznati koji je kvalitetan balast? A i žarulja? Jedino probom. Reci mi kaj te zanima mogu ti ponuditi. ja ih imam na svom autu i zadovoljan sam. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted January 10, 2012 Jedino probom. Reci mi kaj te zanima mogu ti ponuditi. ja ih imam na svom autu i zadovoljan sam. Moj razlog prelaska na 55W je bit taj što sam mislio da će mi taj kit dati više svjetla. Imam još slim balaste od 35W kita koji mi je bio dobar , samo mi je jedna žarulja malo potamnila. Sad sam si naručio s ebay-a nove žarulje 35W pa ću vidjeti kako će svijetliti. Ako ne budem zadovoljan javim se. Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted January 10, 2012 Ja sam mislio na kratko(xenon) svijetlo.. Puno lijepši snop se nobije sa BiXenon žaruljom. A snop na tehničkom opet nije dobar ni kad upališ tu halogenu(dugo svijetlo) jer baca na sve strane.. Ali po meni xenon u običan far sa narezanim staklom za auta starijeg godišta je loš izbor... Ovisi na šta naletiš..evo ja imam na kecu xenon i super svijetli, jedino je kraći malo snop, odnosno odrezan jer nemam dugo svijetlo..jedina mana je šta nemogu ablendat..sve ostalo je + Share this post Link to post Share on other sites
Mahone 0 Posted January 12, 2012 Ja sam se dosta raspitavao prije nego sam ugradio Xenon kit, jer puno ljudi prica kako to nije dobro, zasjepljuje vozaca iz drugog smjera, nemoze proci na tehnickom bla bla bla.. prije otprilike godinu dana narucio sam si taj kit preko njuskala, izaslo me 420kn s postarinom.. ja sam prezadovoljan, svjetli bolje nego obicne zarulje, al opet ne previse.. dakako razlike ima, pogotovo po kisi.. tehnicki sam normalno prosao i preporucio bih to svima.. Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted January 12, 2012 Ja sam se dosta raspitavao prije nego sam ugradio Xenon kit, jer puno ljudi prica kako to nije dobro, zasjepljuje vozaca iz drugog smjera, nemoze proci na tehnickom bla bla bla.. prije otprilike godinu dana narucio sam si taj kit preko njuskala, izaslo me 420kn s postarinom.. ja sam prezadovoljan, svjetli bolje nego obicne zarulje, al opet ne previse.. dakako razlike ima, pogotovo po kisi.. tehnicki sam normalno prosao i preporucio bih to svima.. meni na passatu 3bg orginal xenon je poceo svijetliti crveno,znaci zaruzlja je pri kraju,sad jel moguce ugraditi xenon kit,s tim da bi maknuo njegov balast i stavio ovaj,jer ne mislim davati 700 kn za jednu zarulju sad Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 12, 2012 Možda da naručiš original D2S ili koji tip već ide u passat sa e-bay-a? http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=Philips...6.c0.m270.l1313 Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted January 12, 2012 da ds2 ide,poslao sam upit za 5000K philipsove,jeftinije dvije nego kod nas jedna, Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted January 12, 2012 Ja sam se dosta raspitavao prije nego sam ugradio Xenon kit, jer puno ljudi prica kako to nije dobro, zasjepljuje vozaca iz drugog smjera, nemoze proci na tehnickom bla bla bla.. prije otprilike godinu dana narucio sam si taj kit preko njuskala, izaslo me 420kn s postarinom.. ja sam prezadovoljan, svjetli bolje nego obicne zarulje, al opet ne previse.. dakako razlike ima, pogotovo po kisi.. tehnicki sam normalno prosao i preporucio bih to svima.. Sve ok...jedino se ne bi složio oko tvrdnje da se po kiši bolje vidi jer to jednostavno nije istina. Tko ne vjeruje , neka usporedi halogenu žarulju i xenon po kiši pa neka kaže pod kojim svjetlom se bolje osvjetli mokra cesta. Xenon je bolja opcija u svakom slučaju , ali po kiši se ne može nositi sa kvalitetnom halogenom. Stvar je u temperaturi svjetla , halogena daje između 2700K i 3200K , dok xenon daje 4300K (najbolja opcija) , 6000K , pa dalje... Upravo zato se u javnoj gradskoj rasvjeti i koristi živina žarulja ili sad u zadnjih par godina natrijeva , žarulja koja daje temperaturu od 2000K do 2200K i time i po kiši možete vidjeti cestu. Share this post Link to post Share on other sites
inkasator01 0 Posted January 12, 2012 Sve ok...jedino se ne bi složio oko tvrdnje da se po kiši bolje vidi jer to jednostavno nije istina. Tko ne vjeruje , neka usporedi halogenu žarulju i xenon po kiši pa neka kaže pod kojim svjetlom se bolje osvjetli mokra cesta. Xenon je bolja opcija u svakom slučaju , ali po kiši se ne može nositi sa kvalitetnom halogenom. Stvar je u temperaturi svjetla , halogena daje između 2700K i 3200K , dok xenon daje 4300K (najbolja opcija) , 6000K , pa dalje... Upravo zato se u javnoj gradskoj rasvjeti i koristi živina žarulja ili sad u zadnjih par godina natrijeva , žarulja koja daje temperaturu od 2000K do 2200K i time i po kiši možete vidjeti cestu. ovo je istina, nekad po kiši mi se čini kao da nemam upaljena svijetla Share this post Link to post Share on other sites
marko.p 0 Posted January 12, 2012 ovo za kišu je istina Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 12, 2012 Pošto zarađujem kruh s raznoraznim rasvjetama,potpis na ovo,već sam to i napisao nedugo na forumu da halogena žarulja u pojedinim slučajevima bolje osvjetljava cestu nego xenon Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted January 15, 2012 Pošto zarađujem kruh s raznoraznim rasvjetama,potpis na ovo,već sam to i napisao nedugo na forumu da halogena žarulja u pojedinim slučajevima bolje osvjetljava cestu nego xenon definiraj raznorazna rasvjeta? Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted January 17, 2012 da ne otvaram novi topic, imam jedno pitanje. frend je prije 3 god. stavio na A4 00.g, xenon iz metroa i neki dan mu je poceo svijetliti ABS, ode kod majstora i veli mu da mu je otiso kompjuter ABS i to radi tog xenona! jel to moguce? Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 17, 2012 definiraj raznorazna rasvjeta? Vanjska rasvjeta (parkirni prostori,rasvjeta okoliša...)rasvjeta dvorana,poslovnih i stambenih prostora,škola,učionica,trgovina,skladišta,kafića itd... Share this post Link to post Share on other sites
ALEN-DUBRAVA 0 Posted January 17, 2012 da ne otvaram novi topic, imam jedno pitanje. frend je prije 3 god. stavio na A4 00.g, xenon iz metroa i neki dan mu je poceo svijetliti ABS, ode kod majstora i veli mu da mu je otiso kompjuter ABS i to radi tog xenona! jel to moguce? Sumnjam da je to zbog xenona... Ako se događa nešto slično ko što je opisano u ovoj temi: (ako sam dobro shvatio što mu se događa) http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=59822 Nek proba sa drugim akumulatorom... Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 18, 2012 da ne otvaram novi topic, imam jedno pitanje. frend je prije 3 god. stavio na A4 00.g, xenon iz metroa i neki dan mu je poceo svijetliti ABS, ode kod majstora i veli mu da mu je otiso kompjuter ABS i to radi tog xenona! jel to moguce? Je moguće je. Isto kao što zgori brisač za stakla. Trebao je iskodirati kompjuter da mu primi xenon. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 18, 2012 a kako tek nakon 3 godine mu se smrdalo, kako nije odmah???? Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted January 18, 2012 probali smo drugi akumulator i opet isto! Share this post Link to post Share on other sites