0
greg

Šta je točno u praksi?

Recommended Posts

Dakle kupujem Polo 1.4 16v 100ks 98.g. 130tkm,pa me zanima točno za taj motor da li valja ili ne,na šta treba obratiti pažnju,koje su mu boljke i da li je stvarno istina da se ti motori raspadaju na 150tkm ili je to samo priča "rekla-kazala",molim pomoć iz iskustva,ne "mislim,čuo sam,rekao mi je netko",hvala.

Dakle kupujem Polo 1.4 16v 100ks 98.g. 130tkm,pa me zanima točno za taj motor da li valja ili ne,na šta treba obratiti pažnju,koje su mu boljke i da li je stvarno istina da se ti motori raspadaju na 150tkm ili je to samo priča "rekla-kazala",molim pomoć iz iskustva,ne "mislim,čuo sam,rekao mi je netko",hvala.

ne valja jer trosi a ne ide. nema bas nekih mana drugih.

ja imam takvog, 160tkm, ide ok, trosi 6.5 normalne vožnje, sad me trenutno neke zeza klapna gasa..al inace dobar auto

davno sam vozio takav auto i meni ostalo u sječanju da je išao dosta dobro, o kvaliteti motora ne znam..

ako je nakon 2002 onda je ok.. ide solidno al razlike izmedju njega i slabijeg i nema toliko mnogo... ti konji se osjete jedino u visokim okretajima...

Solidan motor i moze preci dosta km..

Mane.. pustanje rashladne tekucine na hladnjaku vode i eventualno zakazivanje termostata....

Izmjena zupčastog sa svim na 70-90tkm.. ili 6god (bolje prije)

Ne znam za mane, ali auto ide ko metak za svojih 100 ks, mali je i lagan, mora ići. Ne znam šta očekujete vi koji tvrdite da ne ide. Ja sam ga vozio i sjećam se da je bio živahan, posebno na niskim okretajima je bio dosta živahniji od golfa IV 1.6

ima kratke prijenosne omjere pa vuće ko dizel.od 2000 do 6500.. i uvijek ima snage

Hvala na odgovorima,evo danas sa ga uzeo i moram reći da sam se iznenadio kako ide,ali čuo sam neke priče od nekih "mehaničara" da su ti motori loši,možda i najlošiji od VW-a,pa zato pitam ako netko iskusniji zna bilo šta o tom motoru :mah

ovo "nevalja" je došlo od likova koji su bili škrti napraviti veliki servis jer to dosta košta (na svakom autu) pa se događalo da se razlete ventili po klipovima a u biti je to dobar motor koji ne oprašta velika odstupanja od servisnih intervala

servis redovito i nema frke

Hvala na odgovorima,evo danas sa ga uzeo i moram reći da sam se iznenadio kako ide,ali čuo sam neke priče od nekih "mehaničara" da su ti motori loši,možda i najlošiji od VW-a,pa zato pitam ako netko iskusniji zna bilo šta o tom motoru :mah

možda su mislili na one motore sa 75ks, iz g4...

A šta nisu ti motori na istoj bazi napravljeni?

Ma ustvari nezanima me,nije mi bitna potrošnja,niti ubrzanje,bitno mi je samo da mi netko kaže da li je taj motor pouzdan ili je banana?

možda su mislili na one motore sa 75ks, iz g4...

ako se ne varam 1.4 16v motori su isti u polu i u golfu 4 ....

A šta nisu ti motori na istoj bazi napravljeni?

Ma ustvari nezanima me,nije mi bitna potrošnja,niti ubrzanje,bitno mi je samo da mi netko kaže da li je taj motor pouzdan ili je banana?

ja sam nakratko imao 1.4 16v al od 75ks (koji je bio čisto ok u svim pogledima) neznam u čeme je razlika pa ne mogu ništa reć...

a što se tiče g4 i 1.4 16v isti su motori trpani u 6n2 i g4...

Mozda taj motor stvarni ne valja, ali ja ga imam u skodi, 2000 godina i sad ima skoro 170000km, redoviti servisi, redovita izmjena ulja, 10000km max, i do sad nisam imao vecih problema. Alnaser servisirao, termostat, i jedino sam imao problema sa getribom, ali na kraju se ispostavila banalna stvar na biracu i to je to... :rolleyes:

Mozda auto i neide ali ide kao svako auto od 100ks, neznam sto se ocekuje, i trosi izmedu 8 i 9 l....

Edited by mate_st

E to tražim,znači ljudi koji imaju takav motor,javljajte se,koliko km ste prošli,koje boljke su mu i na šta treba obratiti pozornost? ;)

0