2 2
Guest alenp

TDi 90, 110 ks

Recommended Posts

Guest alenp

Da li netko koja je mehanicka razlika kod ta 2 motora, znaci dali AFN ima vecu turbinu, injektore, da li su drugačiji klipovi i ostalo od ALE i AHU ( 90 KS motori )

I da Ziha jel imas ti popis sta je sve potrebno za cirka 150-160 ks na tom motoru pa da mi posaljes na PM ? :)

mislim da je razlika u broju lopatica u turbini...brijem da 110-tka ima 8 a 90 4 lopatice...osim toga jaci su ventili i klipovi..i ecu :)...to ja onak laicki :D

110 ks ima druagciju turbinu promjenjive geometrije i druge dizne... to je ono kolko ja znam o dizlima, bude pik bolje napisao :) iako mislim da je vec bilo puno puta pisano o tome

Guest alenp

Ma imam TDI 90 KS za 1000 € sa svim potrebnim i 110 KS TDi za 1100 € bezgetribe.

Pa si gledam sad ako i uspijem nac getribu skupo ce me kostat ispod 300 € nece ziher.

Pa gledam jel mi se isplati dat 400 € za 20 KS

A koji god da kupim ce imat malo oveci "tuning" tj preradu.

90ks (1z i ahu) je wastegate turbo, a 110ks je vtg i stela lopatice prema pritisku turbine. kod 1z to radi wastegate. afn ima 0.205 dizne, znaci da su vece nego od 90ks. grana za turbo i je isto drugacija. ecu od 90ks (1z) radi samo do 1bar, a ecu od ahu i afn imaju drugi sensor i ecu podnosi veci pritisak turbine...

ahu ili 1z na 130-150ks: dizne 0.216, ecu (metalni) od afn-a ili ahu-a + software optimirati... veci ic je isto preporucljiv...

ja bih uzeo 110ks, motor radi mirnije i bolji sto se tice tuning-a... vidio i vozio afn-a sa ca. 248ks!!! moj bivsi afn je imao ca 170-180ks! dizne 0.232 + veci ic + software + vnt17 od 130ks pd!

Edited by RS G60

Guest alenp

Ovaj od 110 ks mi neda getribu, cockpit instalaciju, alternator, nema ICa a kosta 1100 €

Ovaj za 1000 € mi da apsolutno sve :)

Golf III 1.9 TDi, 96.g., motor s getribom i instalacijom, ne??to limarije

Telefon: 095/8263-399

Vrijeme objave: 19.03.2007.

Guest alenp

Ma ja izvucem 150-170 KS ja super zadovoljan.

tomo je iz 130 pd izvukao 174 uz ne bas malo muke, tako da su ti ambicije povece, cak i za 110ks verziju, IMHO

hmmm...bogami..za to kaj ti mislis izvuc...primjerice iz 90 konja tdi-a treba ti bar jos toliko para koliko ces platit motor..treba ti veca turbina...injektori..icc plus remapiranje ecu-a...a stari moj...skup je to sport :)..za tu lovu kupis PD-a od 150 konja..i puknes chip..i eto te na 2 glave :D

moj bivsi afn je imao ca 170-180ks! dizne 0.232 + veci ic + software + vnt17 od 130ks pd!

Guest alenp

Ma da al Tomo je stavio veci IC i "cip" ja cu ic na to da "mehanicki" dignem snagu, turbina, injekotori, IC i cip naravno :)

Ispravi me ako je Tomo radio nest vise od ICa i cipa :)

uzmi ti 1.6td pa ga nadrkaj ko ameri ;)

najjeftinija baza :)

Guest alenp
hmmm...bogami..za to kaj ti mislis izvuc...primjerice iz 90 konja tdi-a treba ti bar jos toliko para koliko ces platit motor..treba ti veca turbina...injektori..icc plus remapiranje ecu-a...a stari moj...skup je to sport :)..za tu lovu kupis PD-a od 150 konja..i puknes chip..i eto te na 2 glave :D

Ma ja bi to najrade al PD em ima skuplje dijelove, em je zajebancija oko struje, em nemam brzinomjer i tak to nema PD ispod 1400-1500 eura i to je pitanje kakav je motor :)

tomo je imao serijski 130ks pd a ne 90ks!!!

Pa da al on ce tek sad mijenjat turbinu i ode on iznad 200 KS, sad je izuvko 40 ks samo na IC i cip

Edited by alenp

sve su ti već rekli, dizne od 2.5, turbo od 130 ks il V6 (vnt 17 il 20), veći IC, i u slučaju da uzme?? 90 ks treba ti drugi komp i naravno, po??teno, al stvarno po??teno napravljeno čipanje

koji ku*** je taj vnt17?! :huh:

Guest Markic

stari, nije to samo tako. a zaboravljate da je dosta tih motora već jako umorno i ima pregr??t kilometara na leđima. tko zna kakav motor ces kupiti.

stari, nije to samo tako. a zaboravljate da je dosta tih motora već jako umorno i ima pregr??t kilometara na leđima. tko zna kakav motor ces kupiti.

E to i mene ba?? pati, imam dobar motor ali 1.9TD, mijenjo bi ga za TDi, ali je stvarno te??ko naći dobar motor da zna?? da će ići bar 100.000 jo??. Bolje uzmi slabiji motor za koji zna?? da je dobar nego neki jači koji je večinom vi??e ga??en...

koji ku*** je taj vnt17?! :huh:

garrett VNT 17 = tdi 130 turbo, VNT 20 = 2.5 V6 turbo, al neću ja o tome jer Piky je za ovo doktor, sve će vam on objasnit, i naravno ispravit me :)

Guest alenp

Joj ljudi nemojte sve doslovno shvaćat :)

150 KS ja gledam kao gornju granicu sa 1.9 TDi 90 ili 110 KS

Ma imo sam ja 90 KS passat sa 690k km na ledima pa je jos uvijek iso ko beba 1300 kg auto sa mnom 1400 sa 90 ks.

ja valjda imam sreće s motorima, i VR je bio beba, super je drljao :) a TDI fakat lepo dela, ne dimi, ide, fino zvuči... nadam se da će ostat takav i kad ga nadrkam malo...

samo treba nać dobar motor, a ak se sjebe, ah, ko ga jebe, leti van :)

2 2