2 2
Guest alenp

TDi 90, 110 ks

Recommended Posts

Guest alenp

Ma ja kakve sam sreće cu nac nek krs koji ce se raspast cim ga ja stavim unutra :)

Al ovaj prvo ide na mjerenje kompresije i na dijagnozu dok je jos u Autu :)

Guest Markic

ta teorija je super samo to ko ga jebe, leti van iziskuje vrijeme koje je najveći problem i hendikep da si bez auta. A i novčani izdaci su veliki problem mnogima.

Edited by Markic

ja sam htio svoju 4-ku tdi od 90 isto tak nabrijat...stavit vecu turbinu..druge dizne...veci ic..plus chip..pa kad vidio da taj sport kosta skuplje nego da kupim masinu od 110 konja..odustao sam.. dobra turbina zicher ne dodje ispod 500 eura..i to je jos malo kaj sam reko..plus injektori su isto tu negdje..plus chipanje..min 300 eura..plus IC..plus moras racunat da kad ga dignes dobit ces gro momenta..kaj ako se getriba razleti?...moras i to sredit.. :)..al nemoj ti mislit da te ja odgovaram od toga..naprotiv..podrzavam..samo naprijed..samo dobro se iskalkuliraj..da se nebi zaje :)..ti mene bodri da ja 1.8 turbo stavim u svojeg ..ja cu teze za tdi-a nabrijanog :)

Svi pricate o stavljanju vece turbine, a je li moguce samo dodat jos jednu VNT 15 u paralelu?

koji ku*** je taj vnt17?! :huh:

Kakav si mi ti diesel chipper a nezna?? ??ta je VNT-17. Tvoj 110KS i PD105 KS imaju VNT-15 turbo, PD130 ima GT1749VA (VNT17), PD150 GT1749VB (VNT17), V6 TDI ima VNT-202 ili GT2052V...

Svi pricate o stavljanju vece turbine, a je li moguce samo dodat jos jednu VNT 15 u paralelu?

jo?? skuplje u startu...Zbog druge grane...I opet ti treba turbina, i opet ga treba?? čipati, i onda nek jo?? digne?? tlak punjenja, ima?? dve turbine na granici efikasnosti umjesto jedne koja radi punim plućima...

Imam priliku uzet jedan AFN viska, pa zato i pitam. Ali sve si racunam da treba puno previse ulozit da se to slozi kak spada. Usis, reparirat obje turbine, IC, ispusnu granu radit, podmazivanje drugog turba, dizne, kompresija... itd. kad jedna modifikacija stvara drugu i na kraju imas dvije turbine da se mogu pokvarit.

Kvalitetan AFN je odlican upgrade za 200 kg laksu duju. Lupis cip i vec si na 150. Svakako bi bilo dobro prije ugradnje bez obzira na prvi pogled, odnijet turbinu na provjeru i ciscenje jer ta mala VNT15 je nocna mora sto se tice zacadjenja. Evo kak moja zacadjena turbina sabija, a to ni dobro.

untitled1copyyh3.jpg

Ali meni bi u trojci vise odgovarao jedan 3.0 V6 TDI sa 230 KS iz A6 :D

Ali meni bi u trojci vise odgovarao jedan 3.0 V6 TDI sa 230 KS iz A6 :D

Jedino ako si vje??t sa flexom i ? VAS aparatom :D :D :D

Guest alenp

Zvao ja danas da vidim kolko kosta nova garett turbina za 150 KS TDi i cijena je oko 8800 kuna s PDVom, to je s ispusnom granom i drugacije ne dolazi :)

Pa sam nazval Zubaka :) Jedan dizna od 2.5 TDi-a je samo 2500 kuna a centralna je 3511 kuna.

Pa sam nazvao za IC od VW T5 koji kosta 2200 Kuna.

I tako kad sve skupa zbrojimo cirka 3200 € i motor je 1000 € :)

Al to se sve da nac jeftinije.

Zvao ja danas da vidim kolko kosta nova garett turbina za 150 KS TDi i cijena je oko 8800 kuna s PDVom, to je s ispusnom granom i drugacije ne dolazi :)

Pa sam nazval Zubaka :) Jedan dizna od 2.5 TDi-a je samo 2500 kuna a centralna je 3511 kuna.

Pa sam nazvao za IC od VW T5 koji kosta 2200 Kuna.

I tako kad sve skupa zbrojimo cirka 3200 € i motor je 1000 € :)

Al to se sve da nac jeftinije.

ae..i to ti je jedna solidna R32 masina :D...i ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Guest alenp

Da znam sad mi se vrti malo po glavi :)

Tomo kakve omjere ima FJW getriba na Ibizi 130 KS ?

Guest alenp

Naso 1.9 TDi PD 130 KS ASZ s getribom FJW za 1900 €, komplet sve, svi agregati, kod kljuc ali to mi nitko nebu znao ugradit.

Dizat snagu na 90 KS TDi ispada preskupo oko 3500-3700 € + motor.

Treba malo odspavat pa vidjet...

Treba malo odspavat pa vidjet...

:bravo Tu metodu i ja koristim nakon sto mi sine neka fiks ideja :palci

Guest alenp

A ono moram sjest slozit racunicu jel kolko kosta tuning TDIa, kompletno restauriram i nabrijem ABFa i stavim plin :)

jebes plin :D

i sam si rekao da ti je tdi bolji.

Uzmi 90 ks tdi. Imas skoro pa sve potrebno za ugradnju za razliku 110 ks.

Ako budes previse racunao i razmisljao,vjeruj mi, nis od toga nece biti. ;)

tako je to bar kod mene.Puno razmisljam pa na kraju odustanem :rotfl

ma za oko 1500 jurica od 2000 dobis 1.8T :)))))) full komplet..samo pricekas da Denis slozi svojega :)..pa da vidimo kak to ide...moj savjet..polako..bez zurbe...ko da skupljas za nes...skupljaj lovu..i kad definitvno odlucis..onda ili prodaj abf-a ili izvuci iz njega max za tu lovu :D..samo ako nemas para da ga tocis..onda ili plin ili dizel.. :)..jerbo gorivo opet poskupilo :D

Guest alenp

Opet vi o gorivu :)

Nije da ja sad nemam za gorivo :) zna Denis, tank je skoro uvijek pun al ja se vozim non stop nemogu doma bit ni pola sata odem se vozit, jednostavno takav sam, od 1.3. sam pljunuo 2600 kuna samo na gorivo i jos nije kraj mjesecu zato idem na TDi ja mogu ovu isto natocit al onda kaj nemrem nist sastrane ostavit za sredivanje :)

Najveci problem je kaj ja ocu Ovce i Novce a to je jako tesko :D al zivi bili pa vidjeli :)

Opet se bolje vozit na plin, nego vozit dizela :bleh:bleh

Stari, sredi malo tog abf-a, za kojih 600-700€ imas 200ks na njemu ko iz *****... i ne bude ti ni jedan dizel za tako malu lovu mogo prismrdit :)

a bas da ce ti neki tdi 150+ks malo trosit, varas se ;-)

ovo ??to je andy stavio oglas to je 3500 eura bez struje, zvao ja a odustao, mislio projekt, ali ipak ne

Guest alenp

Joj kad se sjedem ganjat ovog ABFa od zitnjaka do centra grada mi se kazaljaka pomakne bas da se vidi, a znam dobro da dizlo toliko nece trosit i dizlo se nemora vrtit u iber turazu da bi lijepo isao :)

Sljeme gore dolje solo idem znaci lagan sam potrosim preko cetvrtine znaci za 20 km voznje oko 10 litara :)

A na plin nikad nece imat onu zivost :)

Kao sto rekoh sjest i razmislit :)

Edited by alenp

Dobar plinski sustav i ide on isto :)

Joj ljudi nemojte sve doslovno shvaćat :)

150 KS ja gledam kao gornju granicu sa 1.9 TDi 90 ili 110 KS

Ma imo sam ja 90 KS passat sa 690k km na ledima pa je jos uvijek iso ko beba 1300 kg auto sa mnom 1400 sa 90 ks.

sto kila ima?????

Da imam 98 KG

čudim da ja imam 63kile i prelazim 3,4litre dizla

2 2