silverline 0 Posted December 20, 2011 Evo imam jedno pitanje ako bi mozda neko tu znao pomoci. Dakle, zanima me što se smatra na autu pod dnevna svjetla ?? Jer na mom autu far izleda ovako: E sad, kad sam narucivao auto u onom ispisu opreme pise LED DNEVNA SVJETLA. Po tome ispada da su ove male LED tockice (15 komada) dnevna svjetla. OK, to sve stoji, ali kad stavim preko dana na onom prekidacu na polozaj AUTO ona se upale i gore samo ona. Dakle samo ona, i nista drugo. Cim se smraci ako je u polozaju AUTO onda se pale kratka svjetla i otraga sve. Sad u zadnje vrijeme me cesto ljudi blendaju otraga u toku dana jer mi otraga ne gori nista. Ako stavim prekidac u polozaj ''Pozicije'' onda gore ova prednja LED i otraga sve, medjutim problem je sto su tada ta prednja LED svjetla onda slabijeg intenziteta i to nije to ako se kratka ne ukljuce(to je zadnji polozaj na prekidacu). Dakle, samo kad su u polozaju AUTO ili na 0 (ako je podeseno na BC tako da svjetle stalno cak i u polozaju 0) onda LED svjetle onako bas jako, cim stavim na pozicije ili na kratka svjetla odma im se intenzitet smanji. Jer ja sada po danu (kad senzor misli i skonta da ima dosta svjetlosti vani, u polozaju AUTO, upaljena su samo prednja LED), pa moram ukljuciti kratka svjetla (zadnji polozaj na prekidacu) da bi mi gorilo i otraga. E sad mene zanima: 1. Da li je moguce ono kad kaze policija da se pod dnevna svjetla podrazumjeva samo taj prednja LED svjetla ? 2. Jeli moguce namjestiti da u polozaju prekidaca ''pozicije'' ta LED dnevna svjetle onako jakim intenzitetom (u tom slucaju bi ona radila onako full jako, a otraga bi sve svijetlilo) ? Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted December 20, 2011 Puno tog si napisao, ali ne mora ti iza po danu nista svijetliti. Samo naprijed mora svijetliti zakonski Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 20, 2011 (edited) Tako je, pod dnevnim svjetlima se smatra da ti samo rade (u tvom slucaju) te ledice naprijed u faru. Otraga ti nista ne treba radit..to je po zakonu. A to sto ti ljudi blicaju, to je zato jer nisu u potpunosti upoznati s tim pravilnikom i ne znaju definiciju dnevnih svjetala. Ti slobodno drzi prekidac na polozaju 0 ili AUTO, di se ledice same pale cim das kontakt na autu i svijetle full intezitetom. To zadovoljava sve zakone i nitko te nesmije peglat zbog toga. A oni nek blicaju i dalje! A ovo ako ukljucis na polozaj pozicije, onda je to jos uvijek pozicija, nisu vise dnevna svjetla! Jer jasno zakon kaze sto su dnevna svjetla. Pale se automatski cim se da kontakt na autu i gase se ili dimuju kad se upale kratka ili pozicija. Edited December 20, 2011 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
ajkula 0 Posted February 29, 2012 kod mene uvijek prekidač stoji na auto tako da kad got upalim auto svijetle te ledice i nitko me nije još peglao zbog toga, tako i ti drži stalno na utomatski Share this post Link to post Share on other sites