rabbit_vr6 0 Posted December 22, 2011 1.6D neće palit poslje polu geberalke,alnaser vrti kod nema ni trunke kompresije zašto ? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 22, 2011 i sad očekuješ jednostavan odgovor.... tko je radi gen.. netko ko se kuži u motore il sam svoj majstor? hidropodizaći su novi ili? kad su bili skinut kako su odloženi.. u kojem položaju... kako je fazirano.... koliko klipovi izlaze van bloka? Share this post Link to post Share on other sites
NeniGTI 0 Posted December 22, 2011 1.6D neće palit poslje polu geberalke,alnaser vrti kod nema ni trunke kompresije zašto ? prvo kaj možeš napravit je to da staviš motor u fazu oa da onda dalje vidiš a da niste zaboravili stavit karike? Share this post Link to post Share on other sites
vwpiston 0 Posted December 22, 2011 1.6D neće palit poslje polu geberalke,alnaser vrti kod nema ni trunke kompresije zašto ? ima puno razloga;jedan moguci je mozda hidraulicni podizaci nisu izbacili vishak ulje i ventil ostaje otvoren....ako si skidao bregastu. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 22, 2011 kakav višak kad vrti samo alnaser tj motor nema dovoljno okretaja da bi imao neki tlak ulja.... s njima moze bit da ako su novi da im treba ulja pa treba vrtit potezat dok ulje nedođe do podizača... il ako su stari pa krivo skladišteni i iz njih iscurilo ulje.... bilo je meštara sto bi stavili klip u gmt i onda stezali glavu na kojoj je bregasta Share this post Link to post Share on other sites
rabbit_vr6 0 Posted December 22, 2011 ja sam to sve radio, u fazi je 99%, moje mišljenje je da ventili nezatvaraju,šta bi moglo bit s hidropodiaćima? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 22, 2011 ako ventili nezatvaraju onda ti ih je klip stigao... jer eto kako si i radio znas da je glava ravna i klip isto (koliko toliko) rađena glava,štelani ventili? (ako je motor iz keca) Share this post Link to post Share on other sites
rabbit_vr6 0 Posted December 22, 2011 ako ventili nezatvaraju onda ti ih je klip stigao... jer eto kako si i radio znas da je glava ravna i klip isto (koliko toliko) rađena glava,štelani ventili? (ako je motor iz keca) zašto misliš da ih je "klip stigao" Share this post Link to post Share on other sites
vwpiston 0 Posted December 22, 2011 kakav višak kad vrti samo alnaser tj motor nema dovoljno okretaja da bi imao neki tlak ulja.... s njima moze bit da ako su novi da im treba ulja pa treba vrtit potezat dok ulje nedođe do podizača... il ako su stari pa krivo skladišteni i iz njih iscurilo ulje.... bilo je meštara sto bi stavili klip u gmt i onda stezali glavu na kojoj je bregasta mislim da je obrnuto...to jest ako su podizaci bez ulje onda ne otvara dovolno...inace bi trebao zatvarat, i imati kompresiju. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted December 22, 2011 (edited) Ne mogu vjerovat u ovo što čitam...... Nije mi jasno kak netko može pomislit ić radit nešto u što uopče nije siguran.... Razumijem da se mijenja ulje doma, krajnik, ploćice i takve sitnice, ali polugeneralka??? Faza?? Bregaste, pumpe.. Podizači?? Ulja pumpa je stavljena? Vakum pumpa je isto na motoru?? Dihtung je koje debljine?? nadam se da znaš na kaj se odnosi pitanje.. Ulja ima? Da nešto i nije u redu s podizačima vjerojatno bi ventili bili zatvoreni.. Tj.koja je glava uopče, hidro ili obična? Pitanja su možda bezvezna ali obzirom na pitanje nakon obavljenog "posla" i nisu za neočekivat... EDIT: sad vidim da si iz vg...nazovi ak niš ne riješiš da dođem pogledat.. 091/5479901 Edited December 22, 2011 by vr-turbo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 22, 2011 zašto misliš da ih je "klip stigao" jer ako se ventil nezatvori to ce mu klip pomoć... jebiga u dizela je tako a i u benzinaca mada kod njih nekad imas vise sreće... zato je 1.1 i 1.3 iz keca majka vwpiston... ujla ako nema onda se ventil neotvori dovoljno al zato se zatvori normalno jer na njega djeluje opruga... Zato je čest slučaj da teže upali kod izmjene podizača il vracanja starih koji nisu bili pravilno okrenuti prilikom skladistenja... Zato i pitam jesu li novi gore il ako su stari kako su skladisteni... rabbit.. jesi i prije slagao motore... tj znas posao? kod dizela imas oznaku na zamasnjaku i naravno prorez na bregastoj i kad je prvi klip gore bregasta na 1 cil mora bit na "vagi" Ako je sve ok i siguran si da nist nisi zafabriko onda mozes pokusat na potezanje... u 3-cu il 4tvrtu i tako probat. Imah i takvih slučajeva da nece nikako nabit tlak ulja dok nije auto potezano 500 m. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted December 22, 2011 kod dizela imas oznaku na zamasnjaku i naravno prorez na bregastoj i kad je prvi klip gore bregasta na 1 cil mora bit na "vagi" ?? Zamašnjak u fazi, ok Bregasta u fazi, ok, recimo A gdje mu je pumpa kad je prvi na "vagi"??? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 22, 2011 valjda zna al on veli da nema kompresije... a meni je bitnije da je pogodio bregasta-radilica tj bolje za njega Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted December 22, 2011 valjda zna al on veli da nema kompresije... a meni je bitnije da je pogodio bregasta-radilica tj bolje za njega Aha, točno.. Share this post Link to post Share on other sites
rabbit_vr6 0 Posted December 22, 2011 jer ako se ventil nezatvori to ce mu klip pomoć... jebiga u dizela je tako a i u benzinaca mada kod njih nekad imas vise sreće... zato je 1.1 i 1.3 iz keca majka vwpiston... ujla ako nema onda se ventil neotvori dovoljno al zato se zatvori normalno jer na njega djeluje opruga... Zato je čest slučaj da teže upali kod izmjene podizača il vracanja starih koji nisu bili pravilno okrenuti prilikom skladistenja... Zato i pitam jesu li novi gore il ako su stari kako su skladisteni... rabbit.. jesi i prije slagao motore... tj znas posao? kod dizela imas oznaku na zamasnjaku i naravno prorez na bregastoj i kad je prvi klip gore bregasta na 1 cil mora bit na "vagi" Ako je sve ok i siguran si da nist nisi zafabriko onda mozes pokusat na potezanje... u 3-cu il 4tvrtu i tako probat. Imah i takvih slučajeva da nece nikako nabit tlak ulja dok nije auto potezano 500 m. mislim da nisu ventili dobili, zato što sam skinu bregastu i onda vrtio rućno i onda je blio kompresije Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 22, 2011 hm.. dobro onda... sad vidi tu fazu kao sta smo rekli.... ventili su novi,stari?ako su novi dali su mjenjane vodilice i jesu li obrađene i same vodilice? pumpu si uštelovao tj barem s onom blokadom? šta je s podizačima? Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted December 22, 2011 mislim da nisu ventili dobili, zato što sam skinu bregastu i onda vrtio rućno i onda je blio kompresije To ti i nije baš neko mjerilo... Ajd zovi ak niš ne riješiš da navratim sutra il u subotu...ovak čemo potrošit vremena i vremena.... Ionak mi auto vapi za vožnjom..(stoji po par dana jer do posla imam 2 min pješke)... Share this post Link to post Share on other sites
rabbit_vr6 0 Posted December 22, 2011 hm.. dobro onda... sad vidi tu fazu kao sta smo rekli.... ventili su novi,stari?ako su novi dali su mjenjane vodilice i jesu li obrađene i same vodilice? pumpu si uštelovao tj barem s onom blokadom? šta je s podizačima? ventili su stari al su obrađeni, glava je ostalo komplet obrađena (nove vodilice i sjedišta ventila) blokadu sam stavljao podizaći su stari Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted December 23, 2011 ventili su stari al su obrađeni, glava je ostalo komplet obrađena (nove vodilice i sjedišta ventila) blokadu sam stavljao podizaći su stari De si pogledaj dali si spojio senzor od bregaste i radilice?? Share this post Link to post Share on other sites
vwpiston 0 Posted December 23, 2011 De si pogledaj dali si spojio senzor od bregaste i radilice?? onda samo probaj ovo sto ti je ,,AUTOFREAK ..poruci..kopi-past; Ako je sve ok i siguran si da nist nisi zafabriko onda mozes pokusat na potezanje... u 3-cu il 4tvrtu i tako probat. Imah i takvih slučajeva da nece nikako nabit tlak ulja dok nije auto potezano 500 m. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted December 23, 2011 De si pogledaj dali si spojio senzor od bregaste i radilice?? Šališ se?? Share this post Link to post Share on other sites
rabbit_vr6 0 Posted December 23, 2011 auto je danas upali :bravo Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted December 23, 2011 Pa sigurno su grijače stavili tam di treba i onda dobio kompresiju i upalil Share this post Link to post Share on other sites