0
tihca

Remenje

Recommended Posts

dok pukne... :)

salim se... preporucljivo ga je baciti van izmedju 75-80000 km ali ti to sve ovisi o samom remenu i proizvodjacu i dali su ti rolice, spaneri i vod. pumpa metnuti novi kod prosle izmjene.

Ako nisu mijenjaj ga odma sutra ujutro.

čim kupi?? rabljeni auto, odmah promjeni sve ??to treba ( nikada nemoj vjerovati prodavaču dotičnog auta da je servis obavljen nedavno.... )

remenje mo??e?? mjenjati prilikom servisa izmjenja ulja..

remen traje ovisno o vo??nji...

ae..kak ti vele..ako si kupio rabljeni..odmah ulozi malo vise..i miran si..pa promijenis sve..a inace je interval nekih 80 000 km..zavisi kak se vozis...

Dali znas kad je mjenjan remen il sto več,po??to postavljas to pitanje.

Sto se tice remena... ide ti zupčasi s ??panerom te jedna rola

Vodenma pumpa nije preko zupčastog tako da je netreba mjenjati.

Govorim o golfu iz tvog profila

post-658-1174484329.png

Edited by AUTOFREAK

Rekao mi je da je "promjenjen",ja namjeravam komplet sa ??panerima,jedan semering i jo?? ulje Castrol,al za 1 mjesec,najvi??e 2!

Kolko bi me to iza??lo,ulje bi bilo oko 500kn-5l,a ovo ostalo 1500kn???(remen,??paner,semering)?????????

Neznam na kakav semering mislis.... Trebao bi onda kupit i dihtung na poklopcu ventila posto se poklopac vec skida a dihtung s vremenom otvrdne.

Te djelove bi kupovao u servisu il? Mislim da bi trebao izac jeftinije od 1500kn ako nebi kupovao u VW servisu a rad... neznam kako tko uzima al realna cjena bi bila 400-500kn ruke (za ovlasteni servis neznam)

Guest rough k

Za tdi p-d 74 kw interval je 90 tkm, ja sam sve potrebno+ulje i filtere+ruke platio nesto preko 3000 kuna (kvalitetni zamjenski dijelovi), u uvlastenom je bli??e 9000.

P-d je druga stvar.. dosta skuplji djelovi te eto pumpa vode koja se preporučava promjenit. Remenje je nesto skuplje a i tako i rad u ovlastenom servisu.

Sutra mjenjam na PASSATU PD remenje + servis dakle svi filteri,ulje,kočiona tekučina... i s radom bi moglo bit 10tkn (ovlasteni servis) al treba racunat da se u PASSAT-a skida kompletan prednji kraj,branik,farovi,kileri,vezni lim... pa rad i nije nesto jeftin

ja sam obavio takozvani ne??to veliki servis... platio s ruke 2300kn

promjena ulja bosch blue, bosch filtera zraka i ulja,tri remenja ( servo,alternatori i zupčasti ) novo kočiono ulje bosch dot4, te oti??ao crijevo vakuum i desna spona kod kotača.

mo??da prije ili na ljeto mjenjam opleteni teflonski lajtung prednje (zato ??to bi tako spiječio ??irenje vodova zbog velike topline kočione tekućine, ali i onda ima boling pint koji dodu??e nije problem nego se javlja problem pregrijavanja samih pločica i u krajnjem slučaju diska i u svakom od tih slučajeva u ekstremnoj sitaciji nebi se dobro proveo ) i nabaviti Motul RBF600 ( jedna boca s pola litre je cca 130kn a trebat će cijela jedna litra da bi bio dobar efekt kočenja :) )

Guest rough k
P-d je druga stvar.. dosta skuplji djelovi te eto pumpa vode koja se preporučava promjenit. Remenje je nesto skuplje a i tako i rad u ovlastenom servisu.

Sutra mjenjam na PASSATU PD remenje + servis dakle svi filteri,ulje,kočiona tekučina... i s radom bi moglo bit 10tkn (ovlasteni servis) al treba racunat da se u PASSAT-a skida kompletan prednji kraj,branik,farovi,kileri,vezni lim... pa rad i nije nesto jeftin

E da, Freak, to je ta cijena. Znam da je skuplje za pd-a, htio sam da vidi razliku cijeneoriginal-zamjenski. Daj mu preporuci neke dobre replacement dijelove da se ne iskilavi bezveze.

CONTITECH kai??i su jako dobri....Contitech je i orginalni dio a imas i zamjenski Prvo nek pogleda sto se nudi od zamjenskih djelova.... a ako zeli tvornicku kvalitetu nek uzme u VW servisu djelove (set zupčastog) a ostele filtere nemora. MANN filteri,moze i BOSCH mada nema neke razlike.....

Bash me zanima koliko ljudi tu kod vas uzimaju za ruke

Evo nadjoh cjene za PD motor... mislim da su bez PDV-a

set zupčastog: 921kn

Vodena pumpa (uz povrat stare): 330kn

F-ulja : 50kn

F-zraka : 114kn

F-peludi : 69kn

F-goriva : 189kn

Edited by AUTOFREAK

Za ove Mann i Bosch budem ba?? pital u VW servisu,Polo-vac mi nudi pomoč,

nemam iskustva sa VW-ima,niti dizelima,a po??to je auto odličan ??elja je i da takav ostane

:palci

Guest Bezec

Potpuno znam o čemu govoriš, jer sam na svojem passatu to mijenjao nedavno...

Naravno OBAVEZNO i vaser pumpu! Jer opet sve to skidat dole radi pumpe :ne

Opak posel, ali ipak 10tkn???

Cjena je 7500kn + pdv i ispadne tako nekako....

Samo sto jos u ovu cjenu idu prednje disk-pločice,kočiona tekučina,Castrol TXT 505.01,G12,Ma??etna zgloba,te ovi svi filter.....

To je cjena u ovl servisu.... ista je cjena mjenjao ti ovdje u DU il u Zubaka

0