0
bozic.hrvoje

POTROŠNJA

Recommended Posts

pozdrav ekipo...zanima me da li netko možda ima VW PASSAT 1.9tdi, 66kw, 2000godište ( ona linija 3b2, moj motor je konkretno oznake AHH ) da mi veli koja mu je prosječna potrošnja automobila i koliko kilometara može u prosjeku preći sa punim tankom?

može li mi netko reći koji bi bili mogući uzroci eventualno povećanoj potrošnji te da li se ti uzroci mogu dijagnosticirati dijagnostikom? imam nekako osjećaj da je potrošnja malo povećana....

hvala na odgovorima

Ja vozim passat 1.9tdi 66kw, ali 1998 godište, i troši mi oko 6 litara u nekoj mješovitoj vožnji, ljeti možda nešto i manje. Ali moram napomenuti da ja dosta lagano vozim, bez previše naglih ubrzavanja i kočenja.

vozim golfa sa istim motorom i par puta sam mjerio potrošnju i ispada nešto manja od 6 litara,dakle mješovita vožnja (grad,otvorena,autoput...) i kao što maki89 kaže bez naglih ubrzavanja i kočenja...

Vozim Passat 1998 66kw, AHU motor...

Nemam board comp, neki prosjek po mojim računicama je oko 7 litara s tim da nisam baš lagan na gasu i to je po centru Zagreba po špicama...

Otvorene ceste sam ga smanjio čak i do 5.5l sa pažljivom vožnjom...

Uglavnom između 6 i 7l/100km

moj je isto 66kw ali golf 4 i u prosjeku je od 6-8 l ovisno o voznji,ja sam pretezno u gradu u guzvi a kad se docepam autoputa nezalim ga.

Moj passat je isti ko tvoj (2000.g , AHH motor) i po board compu potrošnja prosjek 5,5.

kad ga gospođa vozi pada čak ispod 5.

hoće li dijagnostika pokaziti problem povećane potrošnje? koji bi mogli biti mogući uzroci?

jer ja nekako imam osjećaj da moj troši nekako više od vaših ovdje napisanih vrijednosti...

hvala

0