0
playbox_st

novi motor mkIV

Recommended Posts

evo ovako...

nedavno sam doslovno dobio golfa mkIV 1.4 16v. naravno mojoj sreći nije bilo kraja ali ubrzo je to preraslo u tragediju. naime, auto je savršeno očuvan, ali ubrzo su počeli problemi sa motorom. nakon 2-3 posjeta ovlaštenim servisima i ostavljanja njima podosta novaca, zaključak je bio da je motor za smeće i da ga se ne isplati raditi.

e sad, u auta se razumim ali ipak nisam mehaničar toliki pa ako ima neko za savjet. naravno, želim ubaciti drugi i jači motor unutra pa ako ima ko kakvih iskustava ili savjet koji motor je najbolje staviti i sa naravno šta manje varenja, kidanja, čupanja i tako to. znači ono nešto šta bi pasalo bez puno preinaka, kočnice, poluosovine, šta ja znam, samo da nije ovo smeće koje je sad unutra. razmišljam o 1.6 fsi 115 ks ili 1.8t 150 ks.

hvala

razmišljam o 1.6 fsi 115 ks ili 1.8t 150 ks.

hvala

Nemas onda sta dalje razmisljat, nabavis 1.8T iz golfa sa getribom i poluosovinama te instalacijom i prebacis sve preko u svoj

nije bas jednostavno samo preselit.. uvjek ce nešto zajebavat....

ima forumasa koji su trpali te motore u dost auta pa nebi bilo lose da se njima obratis kad zapne.....

ima forumasa koji su trpali te motore u dost auta pa nebi bilo lose da se njima obratis kad zapne.....

Cisto informaticno, kolko km na satu ti ima 1.4 16v? i sto zeza?

Imam ti ja jedan al u top stanju :D

ma ti se šališ :)

to ti je sve jednostavno

Reći ću samo, da teorija i praksa nisu najbolji prijatelji..

U mom g4 je bio 1.4 16V motor,pa se stavljao na oko isti 1.6 16V i ima dosta toga za mijenjat, npr. 1.4 ima jednu lambda sondu,1.6 16V dvije,znači kemije na auspuhu,instalacije,stop šalter nije bio isti,zglobovi na poluosovinama su mi se raspadali po par puta,tako dugo dok nismo stavili od trice gti,to je samo par detalja,trebalo nam je dosta vremena da sve proradi kako treba,nažalost prošla su vremena stojadina....

Edited by Galaxy

Imam ti ja jedan al u top stanju :D

haha, hvala, ne treba, hvala bogu zasad sve radi besprijekorno :D cisto informativno me zanimalo :)

108000 km, a problem je valjda što ljudi koji su prije mene držali auto nisu ga palili jedno 7 miseci nešto još tako i sad je kao valjda sve ulje zapeklo u motoru, pa se probalo to čistit, al ne ide. kad ulijem ulje u motor to potraje jedno 500 km i šipka je suva totalno ka da nema ulja u motoru, sve izbaci ili šta već plus šta troši goriva dosta, a ulje sigurno ne iscuri nigdi. trebalo bi motor rastavit i počistit pa probat opet vozit, al to je već veliki trošak tako da je novi motor izgleda jedino rješenje. tako mi je savjetovano, ponavljam nisam automehaničar pa ne znam. tako je neka priča, više ne znam šta bi doda.

U mom g4 je bio 1.4 16V motor,pa se stavljao na oko isti 1.6 16V i ima dosta toga za mijenjat, npr. 1.4 ima jednu lambda sondu,1.6 16V dvije,znači kemije na auspuhu,instalacije,stop šalter nije bio isti,zglobovi na poluosovinama su mi se raspadali po par puta,tako dugo dok nismo stavili od trice gti,to je samo par detalja,trebalo nam je dosta vremena da sve proradi kako treba,nažalost prošla su vremena stojadina....

znam da nije to tek tako ubaci i vozi, zato i pitam ako je neko radio nešto slično

Nemas onda sta dalje razmisljat, nabavis 1.8T iz golfa sa getribom i poluosovinama te instalacijom i prebacis sve preko u svoj

e pa to me zanima, šta sve ne paše i triba minjat, hvala

Morao bi imat jedan kompletan g4 "donor" sa željenim motorom i onda ide swap bez problema.

Sve ostalo je gubljenje vremena,živaca i novaca.

A da se ne isplati mučit previše oko tog 1.4 16V motora i to je istina,vjerovatno je to najgori motor što ga je vw proizveo

tipični rak tih motora... ako imas srece i kompresija da je jednaka onda moze bit troska oko 4000kn

ma ti se šališ :)

to ti je sve jednostavno

Reći ću samo, da teorija i praksa nisu najbolji prijatelji..

potpisujem.... :palacg

...i što kaže Galaxy najbolje ti je kupit kompletan donor i to ti je najbezbolnija solucija, ja sam imao donora pa opet nije bilo "izvadi-stavi" ako misliš kupovat dio po dio moj savjet, nemoj....

Edited by mile1989

dali je ista situacija kad bi se ubaciva 1.9 tdi u njega ili je dizlo malo kompliciranjie stavit

Treba naći auto koji ima sve potrebne dijelove na okupu , sve izvaditi i onda se sve preseli u drugu karoseriju. Nije neka mudrost ako su auti isti i istoga godišta.

Recimo Golf 4 ima više tipova instalacija , ako je isto godište , onda se pošteka i to radi

0