OldSql 0 Posted January 8, 2012 Prijatelj me zamolio da postavim temu, pa da krenem... prvo pitanje: Sta je sve potrebno da bi se izvrsila ugradnja automatske klime umjesto manuelne? Da li postoji neki tutorial, spisak dijelova ili bilo sta slicno na internetu? Dakle potreban je kompletan spisak od do. drugo pitanje: Sta je sve potrebno da bi se podizaci stakala sa obicnih prebacili na elektricne? Auto posjeduje naprijed elektricne podizace, a zelja je da ima na sve 4 stakla ako je moguce. Takodje potreban neki tutorial ili spisak svih dijelova... U slucaju potpunog odgovora svi na temi dobijaju cevape i hladne pive Hvala. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 8, 2012 Ovo prvo neisplativo ovo drugo neznam Htio sam ti sam dat savjet u vezi prvog Slozi si climatic kontrole od sestice, izgleda ljepse nego klimatronic petice i okvir si moras stavit od jette 2011 i to ti je to. Share this post Link to post Share on other sites
OldSql 0 Posted January 8, 2012 Ovo prvo neisplativo ovo drugo neznam Htio sam ti sam dat savjet u vezi prvog Slozi si climatic kontrole od sestice, izgleda ljepse nego klimatronic petice i okvir si moras stavit od jette 2011 i to ti je to. Hvala ti na odgovoru druze, ali iskreno nista covjeku nisi pomogao... Zna i on sta je ljepse i sta je isplativo i sta nije, ali trebaju mu konkretne informacije. U ostalom sta je to sto je isplativo na bilo kojem autu? Felge? Opruge? Ispuh? Chipovanje? Jbg tom logikom onda niko nikada nista ne bi radio. Jos jednom, hvala na pokusaju. Share this post Link to post Share on other sites
Penic91 0 Posted January 8, 2012 Hvala ti na odgovoru druze, ali iskreno nista covjeku nisi pomogao... Zna i on sta je ljepse i sta je isplativo i sta nije, ali trebaju mu konkretne informacije. U ostalom sta je to sto je isplativo na bilo kojem autu? Felge? Opruge? Ispuh? Chipovanje? Jbg tom logikom onda niko nikada nista ne bi radio. Jos jednom, hvala na pokusaju. hmm po nekoj logici bi trebao mijenjat instalaciju kao i modul za podizace.Jer on sad ima instalaciju za prednja vrata,znaci treba mu instalacija za sva 4 isto tako i modul ili se mozda na modulu moze programirat ako ima opciju (neznam dal ima) da su 4 podizaca a ne 2 a za klimatronik mislim da mu treba isto tako instalacija druga, motorici klapni i displey ako sam pogrijesil di neka neko ispravi ili nadoda.... Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted January 8, 2012 svaka vrata za sebe imaju modul, a na tome su i stakla uprogramirana, može se al stvarno neznam kako bi to išlo, naravno da bi morap ugradjivat motoriće, mijenjat tapecirunge, sve ručke osim suvozačkih, a kako bi to upogonio... to je sad upitno, nisam u cijelom webu naletio dosad da je to neko radio, a svašta su probali na prvo pitanje odgovor može, naravno moraš mijenjat module centralne elektronike, motor ventilacije, instalaciju, klimatronik, ajajajaaaaj toga, zato ima još jedna opcija koja je najbolje - prodat auto i kupit da ima to dvoje jer ovo je muka božja, niko ti neće reći niti zna šta treba u sitni detalj Share this post Link to post Share on other sites
OldSql 0 Posted January 9, 2012 Hvala svima, znaci vrlo tesko izvodljivo bilo sta od to dvoje... Share this post Link to post Share on other sites
Penic91 0 Posted January 9, 2012 Hvala svima, znaci vrlo tesko izvodljivo bilo sta od to dvoje... izvodljivo je sve, i napravit ce onaj koji to oce napravit al jeftinija varijanta je prodat auto i kupit s tim Share this post Link to post Share on other sites
tomica 0 Posted January 10, 2012 Hvala svima, znaci vrlo tesko izvodljivo bilo sta od to dvoje... otidi kod nekog elektricara i porazgovaraj s njim! Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 10, 2012 (edited) Nije problem prebaciti ni climatronic i sve podizače,ali dok imaš sve potrebno za ugradnju. Treba pronači nekakav golf 5 za dijelove koji ima željenu opremu,"iščupat" kompletno sve do najmanje sitnice da bi to proradilo,a to zasigurno nije baš jeftino. Jer ovako ako se kupi climatronic po dijelovima,u pravilu uvijek nešto fali. Evo jedan primjer "swapa" u bori,kod golfa 5 je vjerovatno još kompliciranije Edited January 10, 2012 by Galaxy Share this post Link to post Share on other sites
OldSql 0 Posted January 10, 2012 izvodljivo je sve, i napravit ce onaj koji to oce napravit al jeftinija varijanta je prodat auto i kupit s tim Opija prodaje auta ne dolazi u obzir jer ovo auto je kao novo bukvalno, preslo je manje od 30.000km. Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted January 10, 2012 totalno neisplativo za raditi,vise ce love potrositi za cijeli swap nego kaj auto vrijedi,druga opcija je po meni cak i bolja,proda 5-cu i te pare kaj misli ulupati u swap doda i kupi 6-cu sa tim,ili 5-cu sa jos i vise opreme Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 10, 2012 I još jedan problem koji se zna pojaviti,ako se kvalitetno taj posao ne odradi,nakon skidanja i ponovne montaže oplata i armature zna cijela unutrašnjost "cvrčati" Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted January 10, 2012 I još jedan problem koji se zna pojaviti,ako se kvalitetno taj posao ne odradi,nakon skidanja i ponovne montaže oplata i armature zna cijela unutrašnjost "cvrčati" pogotovo ako se ne pazi prilikom demontaze/montaze Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 10, 2012 Upravo to sam i napisao Share this post Link to post Share on other sites