1 1
ivan@turbo

iskustva oct chipa

Recommended Posts

odlicna cijena ... ja cu sutra zvat ove po zg-u da vidim kako oni nude ... hvala ... :zivio

evo da se javi cisto radi informacija nakon dugo razmisljanja dao sam prednost

octc.jpg

ubrzo i snimka! :mah

bas sam i ja sad malo gledao o.ct i mogu ti reci da mi se full dopada,, koliko si dobio garanciju na tu mapu i kakva je garancija, sta sve podrzava?

Garaciju imas na mapu da ce radit ispravno i da mozes uvjek dzabe vratit svoju staru mapu ili slicno a na sam motor nemas garanciju vjerovatno bi je imao kada bi to uradio u oct u autriji a ovako u nad ovo su samo ispostave a inace sam gledo sve dok sam razmisljo koji bi stavio sve su ti te garacije matanje ociju,tako da ti od toga nema nista a meni su ovi mimci stvarno bili ok tako da su rekli bilo sta da treba samo se javi sto je u njihovoj moci uradit ce.meni je bilo bitno da nedize se pritisak turba previse i samim tim sto ih preporucuje vw znaci i novo auto kada chipas ne gubis garaciju,i glavni zastupnik za balkan je neki Hrvoje iz Zg pa bi ti bilo naj bolje njemu se javit i godi se za cjenu ;-) :-)

Poslao sam mu mail al nije jos odgovorio... mislim da bude uskoro... i kazes da si prezadovoljan sa rezultatima? i ja isto nezelim sada da mi nabije veliki pritisak u turbini pa da ode sve u nepovratni k****, bas puno razmisljam o tome i kad sam citao o o.ct i skn dvoumim se.. vidjet cu kakvu ce mi Hrvoje dat ponudu pa da nakraju odlucim...

Pravi rezultati ce se vidi za koji dan auto ide slajfa ali snimit cu na pusti ubrzanje pa cu onda reci kakav je ovako prerano je jos da mogu reci 100% koliko sam dobio,ako sam dobio? ;-)

zvao danas ak dojkić za oct chip i veli 400 eurica za moj i jos veli da se mora ficicki izvaditi da bi se chip programirao, odnosno reprogramirao, a ne kao kod nekih jednostavno prikljucivanje na komp, tako da vrlo vjerojatno nastupam kod njih ovih dana :palacg

Edited by Passat TDI

mislim da se kod svih modela do 2005 mora vaditi procesor i spojiti direktno na njihov aparat,a to ti je u biti 3 min posla izvaditi i vratiti

Gabrek tuning ti ugradjuje "chip" od SKN-a , mislim da ti je cijena oko 500€ al barem znas da imas jednu od najkvalitetnijih mapa na svijetu... ja sad skupljam novce za svog golfa i sa 105 ks ce dic na 135ks

I hrvati i slovenci već cca 2 godine nemaju licencu SKN-a, iako se još nazivaju SKN

I hrvati i slovenci već cca 2 godine nemaju licencu SKN-a, iako se još nazivaju SKN

Preporuka za AE NOVAK.

To je inaće BOSCH-ov servis imaju dugogodišnju tradiciju.

Kod njih sam chipao Citroen Jumper 3.0 turbo diesel common rail sa 160ks i 400nM na cca 190ks i 480nM.

Kombi ide kao lud, bolji je odziv na gas, dosta bolje povuće na niskim i na visokim okretajima (znači na granicama na kojima mu je nedostajalo snage).

Maksimalna brzina se je povećala sa 180km/h na 195km/h.

Potrošnja se je smanjila za cca 0.5l/100km, a po trenutnoj potrošnji i cca 1l.

U toj firmi rade otac i sin naravno plus zaposlenici, vrlo su uljudni susretljivi i znaju svoj posao.

Vrijeme chipiranja cca 4 sata (testiranje, isćitavanje, nove mape, testiranje, dorada .....................)

Preporuka za AE NOVAK.

Kod njih sam chipao Citroen Jumper 3.0 turbo diesel common rail sa 160ks i 400nM na cca 190ks i 480nM.

Kombi ide kao lud, bolji je odziv na gas, dosta bolje povuće na niskim i na visokim okretajima (znači na granicama na kojima mu je nedostajalo snage).

Maksimalna brzina se je povećala sa 180km/h na 195km/h

U toj firmi rade otac i sin naravno plus zaposlenici, vrlo su uljudni susretljivi i znaju svoj posao.

Vrijeme chipiranja cca 4 sata (testiranje, isćitavanje, nove mape, testiranje, dorada .....................)

ova je "cudi"cim ti obecavaju ovoliko konja odman bar ja cim vidim da ljudi bsrataju sa konjima tako lako izgubim volju za gledat sta pisu a komoli tek sa njima suradivat mislim ne zelim nikoga omalovazavat ali na 16 ili 18 20v izvuci 15ks!

Svaka ozbiljna firma sto sam ja gledo na mom primjeru naci 1.8t 180ks

kompletan usis i ispuh od turba i chip pa 210-215ks i to je to!dok drugi sa samim chipom daju po 215-230ks mislim apsurd. :palacd

nemojte da vas zavaraju pojedini "tjuneri" sa mnostvom konja mozda ih i mogu dat ali su neki "poniji"

:zivio

Edited by ivan@turbo

Preporuka za AE NOVAK.

Maksimalna brzina se je povećala sa 180km/h na 195km/h.

Jesi ti bio sa tim kombijem na valjcima prije i poslje cipanja ili su ti to oni rekli da imas tolko konja i nm ?

Dali oni imaju opce valjke?

Ovo su strasne brojke..

Edited by dpeic2

Jesi ti bio sa tim kombijem na valjcima prije i poslje cipanja ili su ti to oni rekli da imas tolko konja i nm ?

Dali oni imaju opce valjke?

Ovo su strasne brojke..

a jake brojke....čovjek govori o 3.0 TURBO dizelu, ne znam zašto bi bio problem dignuti 30 ks ;)

Edited by dean

a jake brojke....čovjek govori o 3.0 TURBO dizelu, ne znam zašto bi bio problem dignuti 30 ks ;)

Ne govorim o tome vec od adrese koju je dao udi pa vidi imaju chip za tvoje auto na 230ks ga dizu (samo chip)pa ces znat o cemu pricam! :-P

da to sam sada nedavno saznao...a cuj ostale su im mape pa ih ugradjuju..

ja sam jucer razgovarao sa Hrvojem iz O.CT i covijek je fakat super, sve mi je objasnio i na svako pitanje je odg i moja konacna odluka ce biti O.CT

Ne govorim o tome vec od adrese koju je dao udi pa vidi imaju chip za tvoje auto na 230ks ga dizu (samo chip)pa ces znat o cemu pricam! :-P

Quote je bio za dpeica koji kaže da su ono strašne brojke :)

A što se stranice tiče, pogledao sam, nude istu snagu kao i svi drugi...

Postoji optimum i power tuning, to je velika razlika. To što si ti vidio je power tuning koji diže na 229 ks, ali ne radi se samo o remapu naravno, nego i o drugim stvarima, od ispuha do drugog turba, injektora itd....

Pogledaj recimo i SM, istu stvar ti nudi sa istim brojevima i lijepo piše na stranici da power tuning podrazumijeva izmjenu nekih stvari i custom remap.

Nego čekamo snimku da vidimo taj OCT :palacg

Taj powet tuning je obicni ku... To prodaju muda pod bubrege udi na stranicu MTM pa vidi sta ti treba za 230ks ili Oct,a moguce da oni neznaju radit mozda su ovi nasi bolji ;-)

A za SM tuning znam od prije 7god sutadivo sam sa njima a misljenje o njima cu zadrzst za sebe.

Moze se vifit koliko i motorsport daje i oni su kao ove renomirane firme sto se tice brojka (Mtm,Oct,Skn itd)

Uskro snimka imam nekog posla pa neznam ocu stici za vikend ako be onda sigurno sljedeci tjedan.

Edited by ivan@turbo

Ne znam, sad ne bih ulazio u to tko je bolji ( ma da ja ne bih plaćao ta skupa imena )...ali mislim zna se koje su nadogradnje potrebne za koju snagu otprilike i mislim da tu nema puno filozofije, nije to neka nepoznanica..

A taj power tuning bi ustvari trebao biti custom remap koji se radi prema tvom autu i komponentama koje si promijenio..

Ne znam, sad ne bih ulazio u to tko je bolji ( ma da ja ne bih plaćao ta skupa imena )...ali mislim zna se koje su nadogradnje potrebne za koju snagu otprilike i mislim da tu nema puno filozofije, nije to neka nepoznanica..

A taj power tuning bi ustvari trebao biti custom remap koji se radi prema tvom autu i komponentama koje si promijenio..

Ok nebi ni ja ulazio ko je bolji svak neka uradi sta mu odgovara ,a za ovo poznata imena sto govoris u tome i je caka sto mozes za isto para ili malo vise stavit renomirani chip umjesto ovoga "kucnog"(neka se nitko ne uvrijedi)ali moje misljenje da je sigurnije dat auto nekoj od ovih kuca nego...

A sto se tice power tuninga to nema veze sa custom mapom vec ti dizu pritisak turba previse i sa tim mozes dobit nesto malo ili nista jer vecina seriski auto ima mali turbo koji nema taj kapacitet ,a sigurno u nekom petiodu dobivas pregfijavanje i pucanje kucista.

Ok nebi ni ja ulazio ko je bolji svak neka uradi sta mu odgovara ,a za ovo poznata imena sto govoris u tome i je caka sto mozes za isto para ili malo vise stavit renomirani chip umjesto ovoga "kucnog"(neka se nitko ne uvrijedi)ali moje misljenje da je sigurnije dat auto nekoj od ovih kuca nego...

A sto se tice power tuninga to nema veze sa custom mapom vec ti dizu pritisak turba previse i sa tim mozes dobit nesto malo ili nista jer vecina seriski auto ima mali turbo koji nema taj kapacitet ,a sigurno u nekom petiodu dobivas pregfijavanje i pucanje kucista.

Hehe ali ja cijelo vrijeme pokušavam reći da se kod powera ( ili kod nekih stage 2,3... ) mijenja i turbina i drugi dijelovi, tako da recimo ako ja želim power tuning, morao bi ići na K04 turbo umjeto K03 serijskog kojeg imam sada...

Evo da kopiram objašnjenje sa stranice SM:

SM Power je namjenjen za one koji hoće više snage iz motora. Za ovakav tuning potrebno je da motor i turbo budu u perfektnom stanju i SM power nije samo klasičan remap nego uključuje i promjenu nekih mehaničkih dijelova zavisno od modela,kod nekih je to samo sport filter kod nekih usis i izduv a ima i modela gdje je potrebno postaviti drugu turbinu, dizne, intercooler... Potrebno je da nas kontaktirate za svaki model pojedinačno da Vam objasnimo šta sve treba da zamijenite da bi dobili deklarisanu snagu SM powera. Cijena SM powera je cijena samo za custom remap na dynu bez cijene tih dodatnih dijelova kao i ugradnje istih. Potrebno je dodatno da Vas posavjetujemo o načinu održavanja motora kod kojih je uradjen SM power...

Edited by dean

Nemogu ti ovako objasnit neke stvari nekontas me valjda ce mo se vidit ns nekom mitu pa ce mo popricat da se sporazumimo.

A gospodin iz SM zove se Srdan i prico sam sa njim telefoski tako da sam sa svime vrlo dobro upoznat .

Edited by ivan@turbo

Nek se kolega Perica Petar sa kombijem javi i nek napise jel ta snaga od 30 ks vise, dokazana na valjcima ili mu je to usmeno receno..

Ispada da svaka tuning kuca,garaza,supa, samo izmjenom softwera daje 30 ks i to bez obzira na stanje turba i motora..

A kad spomenes valjke,od valjaka nista..Ni v od valjaka..I realnog stanja i dokaza..

:palacg

Edited by dpeic2

Upravo tako,

To je Ivecov motor i u Daily-u razvija 180ks, tako da je ovih 190ks i više nego realno.

A na max brzini je takva drastična razlika, jer mu preko 170km/h nije davao preko 18.8l/100km, a sad ide do 21-22l/100km.

Ja sam kompenzirao sa njima, a cijena je inaće 350eura.

Edited by Perica Petar

Nek se kolega Perica Petar sa kombijem javi i nek napise jel ta snaga od 30 ks vise, dokazana na valjcima ili mu je to usmeno receno..

Ispada da svaka tuning kuca,garaza,supa, samo izmjenom softwera daje 30 ks i to bez obzira na stanje turba i motora..

A kad spomenes valjke,od valjaka nista..Ni v od valjaka..I realnog stanja i dokaza..

:palacg

Pa ok, valjci su dokaz, ali ne znam čemu toliko čuđenje kao da je to nešto novo i nemoguće dignuti snagu za 30 ks...

Ok, ni ja ne vjerujem nekim kućnim majstorima, ali problem nekih ljudi je što misle ako nije neko razvikano ime,tipa SKN i slično, onda ne valja! A možda vam baš naši trgovci prodaju maglu s tim imenima, ali o tom potom...

A što se tiče tih AE Novak, imaju dosta videa na youtubeu od auta koje su čipirali, ubrzanje prije i poslije i vidi se očita razlika ;)

Pa ok, valjci su dokaz, ali ne znam čemu toliko čuđenje kao da je to nešto novo i nemoguće dignuti snagu za 30 ks...

valjci nisu NIKAKAV dokaz ,jer mozes cuda na njima mjerit/manipulirat ,oni su samo tu informativno

1 1