Dječaci 0 Posted January 12, 2012 Dakle,golf 2 benzinac 1.6,karb je jikov-28 30 (na netu piše da je licencna kopija pierburga 2e3) I sada ga ja očistio u nadi da će bit bolje,al niš.. Simptomi su: Ponekad radi na 3 cilindra,kad ga palim,moram dat gas,i jako teško pali,al kad ga upalim,na leru radi normalno,normalno prima gas i sve,kompresija je dobra,šta može bit? Znači problem je kod paljenja motora,bez gasa ga ne mogu upalit? Share this post Link to post Share on other sites
rango27 0 Posted January 12, 2012 provjeri pritisak goriva Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted January 13, 2012 Neznam točno kakav je taj carb. al ako je sličan pierburgu 2e2 onda po tim simptomima bi rekao da ti previše zatvara klapnu (leptir) od zraka koji se nalazi na vrhu frge, može biti da je treba podesiti ili ne radi dobro, kod 2e2 je na vakum. Share this post Link to post Share on other sites
Dječaci 0 Posted January 18, 2012 Ima li još ko ideju? vakume sam sve provjerio,sve spojeno,auto radi normalno kad ga upališ,al teško upali....šta može bit? Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted January 19, 2012 Kad si mjenjao svjecice zadnji put?provjeri njih. Kad ti radi na tri klipa odpoji mu jednu jednu po jednu svjecicu pa ces vidjeti koja nereagira na skidanje kabla. Koristi izolirana kljesta za kablove od svjecica da te nepodere struja. Share this post Link to post Share on other sites
Aigor 0 Posted January 19, 2012 očisti sviječke razdjelnil platine ako imaš i probaj ponovo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 19, 2012 prije paljenja stisnes gas 2-3 puta.. dal onda bolje upali? Sto se događa s klapnom od čoka.. dali je tad zatvorena skroz.. il na pola il nimalo...? Jos ima mislim sema preko vode.. nalazi se s prednje strane karba (uz samu glavu) Share this post Link to post Share on other sites
narc. 0 Posted January 20, 2012 mene zanima takodjer za dvicu 1.6b ali verzija sa ubrizgavanjem, 88god, noviji tip duje. sto bi moglo bit uzrok za iste simptome na ubrizgavnju? lambda zaze mozda? Share this post Link to post Share on other sites
Dječaci 0 Posted January 20, 2012 Klapna čoka je jako malo otvorena,svječice sam očistio al isto sranje,meni se čini da dobiva na sve cilindre iskru...a kad se ugrije radi normalno....nit ne dimi,nit ne radi na 3 cilindra,posve normalno. Kad je ugrijan,ugasim ga,pokušam opet upaliti i opet isto sranje Share this post Link to post Share on other sites
rango27 0 Posted January 20, 2012 nemoj da ti se ćini da dobiva iskru nego budi siguran ima-nema, provjeri nisi napisao koliki ti je pritisak goriva, nigdje neznaš ni da li daje gorivo dok verglaš, provjeri jednostavno je Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 20, 2012 znači kad das 2put gas (motor neradi) i onda probas upalit onda isto nece da upali? Ok.. onda ajd ovako.... Nalij benge u čep od ulja i nalij u jedan otvor od karba..... i opet ono 2put gas i verglaj... i vidi dali ce tad upalit. Zeznut je to lkarb.. pogotovo ovako preko ekrana za rjesiti... P.S kad upali dal zadimi crno (trenutno) Share this post Link to post Share on other sites
Dječaci 0 Posted January 20, 2012 Ne zadimi crno. Ima iskre,sad sam provjerio. Kak nek provjerim pritisak benzina? kažem,jedino kad ga palim je problem,i onda kad ga nekako upalim,radi na 3 cilindra dok se ne ugrije.... Share this post Link to post Share on other sites
Dječaci 0 Posted January 20, 2012 Oprostite na duplom postu,al riješio sam problem,jedna žica se bila otpojila na karbu,sad radi normalno,dva put dam gas i onda upali,dok je tak hladno i dok je pod čokom onda dosta dimi bijelo...jel to normalno?i dok dam gas naglo tad ne dimi? Zahvaljujem se. Share this post Link to post Share on other sites
rango27 0 Posted January 20, 2012 odi kod nekoga, ili posudi manometar sa njim se mjeri pritisak goriva Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 20, 2012 dimi bijelo jer je to kondezacija... manometar mu i netreba.. to je niskotlačna pumpa..... bitno je da karb nepresuši a to bi osjetio na turi... Share this post Link to post Share on other sites
Dječaci 0 Posted January 20, 2012 Kažem,sve normalno radi,al ću zamjenit svječice iz preventive. I to što nekad ne upali iz prve,to je nesavršenost karburator sistema Samo još jedno pitanje. čovjek koji je imao auto prije mene kaže da mu je trošio 13L?? to nije normalno za 1.6 benzin. Šta može bit? Može li se kako smanjit potrošnja? Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted January 20, 2012 Ja imam u svojo jedinici taj motor ali karb 2e2 ! treba naštelat karb. i čok! bolje da su ostavili onaj čok na sajlu da ga sam vratiš , ovak dok se čok posve ne vrati auto troši više goriva! Kad se sve poštela oko 7-8 l bi trebala bit potrošnja! Share this post Link to post Share on other sites
Dječaci 0 Posted January 20, 2012 Ima gdje kakav manual da se to štela il baš mora ić k majstoru? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 20, 2012 Ja imam u svojo jedinici taj motor ali karb 2e2 ! treba naštelat karb. i čok! bolje da su ostavili onaj čok na sajlu da ga sam vratiš , ovak dok se čok posve ne vrati auto troši više goriva! Kad se sve poštela oko 7-8 l bi trebala bit potrošnja! ja sam sebi to sredio i vratio ručni čok u pogon.... manje trosi i nikad problema s karbom Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted January 21, 2012 Promjeni mu svjecice pa ces vidjeti jel bolje,kad vec radi na tri klipa znas li koja to trebas vidjeti ako znas izmjeni mjesta svjecicama pa ako radi isto na tri klipa na istom mjesto moze ti biti i kabli,razvodna kapa rotor i sl. Share this post Link to post Share on other sites
saleOs 0 Posted January 21, 2012 auto mu ne radi na 3 klipa već se ponaša kao da radi na tri klipa( koliko sam shvatio)! Meni ista stvar nisam ga palio 3 mj. i neki dan ga upalim i tak radi a kad se zagrije sve ok! nešt se u karbu prenetilo al nema sad veremena s tim se zezat! Bit će nešt do čoka! Share this post Link to post Share on other sites