1 1
vyex

Passat 3B '99. upozorenje kod paljenja

Recommended Posts

Pozdrav.

Na navedenom Passatu nakon što grijač odradi svoje, okrenem ključ i upali, nakon toga odma počne 2 ili 3 puta blicati ona lampica sa uskličnikom ko da mi je ručna zategnuta i tri puta beep-ne...

Inače sve radi ok na autu, jedino to, a počelo je sad po hladnijem vremenu, ali nije pravilo da svaki put to radi..nekad da nekad ne, al većinom da...

Jel bi itko znao u čem je problem..?

Ne kužim...pa pali auto normalno...maaalčice slabije tako po zimi... Jel to baš upozorenje takvo vezano uz akumulator ili...?

Provjeri razinu tekućina (antifriz,glicerina).... Simbol lampice koja svijetli imas objasnjen u knjizici vozila tamo gdje su upustva za rukovanje....

Kod mene isto tako kad ga upalim radi tri puta beep i blinka mi lampica od ručne i također svijetli i lampica od ABS-a... Gledo preko dijagnostike i nema nikakve greške...

Pitao par mehaničara, nitko nema pojma, samo jedan kaže da bi moglo biti do centrale ABS-a koja se prilikom paljenja zdrma zbog vibracije i negdje nastane kratki spoj pa prijavi grešku na kratko i odma nestane... Ta priča mi baš ne drži vodu...

Moram napomenut da ABS radi i auto normalno koči!

meni se dogadalo isto sa starim akumulatorom. Sad sa novim ništa.

vyex

napravi najjednostavniji test akumulatora za početak

ukopčaj voltmetar, izmjeri napon i prati ako imaš onu funkciju

max/min da ti automatski očita najviši napon kod paljenja

najmanji napon tj. pad napona kod verglanja

zatim prati koliko fila na leru (13, 13,5 14)

napiši ovdje vrijednosti, ap čemo vidjeti

a možeš i posuditi od nekog noviji accu pa probaj s njim

:palacg

Bome je greška u akumulatoru jer je dosta star, a navodno neko jutro mami nije htio upaliti (ja to nisam znao dok sam započimao temu)...uglavnom, kupljen je drugi, ali me sad zanima koliko vremena auto smije biti otkopčan sa akumulatora,a da se ne resetira ecu i da ga moram na kojekakva resetiranja VAG com-om voziti...? odnosno, kolko imam vremena da spojim novi akumulator nakon što otkopčam stari?

Kilometraža, sat i radio će ti se resetirat praktički odmah, za sve ostalo nemaš problema...tj. sve možeš doma riješit sam..

Znači može stajat i tjedan dana, dođe na isto...

ako ne želiš da ti se išta resetira

onda spoji preko kablova ovaj accu koji vadiš van

odspoji ga, on je i dalje uštekan na auto

možeš ga maknuti, biće i dalje na kablovima onim za paljenje

ubaci drugi accu unutra i spoji ga

makni kablove sa tarog accu i voziiiiiiiii

:rotfl

Bio je ipak problem u akumulatoru, jer nakon zamjene sve radi ok...zamjenio sam ga u roku par sekundi tako da nije dugo bio otkopčan i resetirala se kilometraža (ona koju mogu i sam ručno) i sat, a radiostanice su čak ostale :)

Hvala svima!

1 1