0
polic na kvadrat

koliko mA smije vući...

Recommended Posts

Pozdrav ljudovi!

Imam pitanje elektrotehničkog smijera.

Dakle imam Polo 6n2 sdi i gore je akumulator od 66Ah ali ja sam ga mjenjao i stavio Vartu od 74Ah čisto onako rekoh bolje daj je jači*

E sada zanima me ako spojim na stalno napajanje potrošač od 36mA dali bi taj potrošač izvukao* akumulator za recimo 10dana.

Znam da je možda čudno pitanje ali eto malo kemijam pa me zanima do koliko mA smije vući konstantno iz akumulatora.....

Zapravo radi se o tome da se taj potrošač resetira* i morao bih namještati postavke svaki put ako bi ga spojio na napajanje od Radija jer nema kao radio još jedan + za stendby nego samo +i- te mi to predstavlja problem.

Uređaj može raditi stalno nije mu niš ali me zanima koliko tih mA smije vući iz akumulatora

u specifikacijama piše potrošnja od 13mA do 36mA

I da radi se termometru vanjske temperature pošto polić nema niš od opreme tako ni njega nema....

Molim pomoć ljudi****

Pozdrav ljudovi!

Imam pitanje elektrotehničkog smijera.

Dakle imam Polo 6n2 sdi i gore je akumulator od 66Ah ali ja sam ga mjenjao i stavio Vartu od 74Ah čisto onako rekoh bolje daj je jači*

E sada zanima me ako spojim na stalno napajanje potrošač od 36mA dali bi taj potrošač izvukao* akumulator za recimo 10dana.

Znam da je možda čudno pitanje ali eto malo kemijam pa me zanima do koliko mA smije vući konstantno iz akumulatora.....

Zapravo radi se o tome da se taj potrošač resetira* i morao bih namještati postavke svaki put ako bi ga spojio na napajanje od Radija jer nema kao radio još jedan + za stendby nego samo +i- te mi to predstavlja problem.

Uređaj može raditi stalno nije mu niš ali me zanima koliko tih mA smije vući iz akumulatora

u specifikacijama piše potrošnja od 13mA do 36mA

I da radi se termometru vanjske temperature pošto polić nema niš od opreme tako ni njega nema....

Molim pomoć ljudi****

ne bi ti trebao isprazniti akumulator to je mala struja...to je negdje oko 1 kohm otpor. jesi izmjerio tu struju ili gledaš samo po specifikacijama? jer ako imaš više malih potrošača može se nabrat....

36 mA = 0,036A

74Ah

---------- = 2055,5 H

0,036A

znači oko 2000 sati mu treba da ti izvuče akumulator... to je nešto preko 80 dana...

ne bi ti trebao isprazniti akumulator to je mala struja...to je negdje oko 1 kohm otpor. jesi izmjerio tu struju ili gledaš samo po specifikacijama? jer ako imaš više malih potrošača može se nabrat....

Gle ima modul centralnog zaključavanja i instrument tabla to je stalno pod naponom + kaj bi ovo spojio znači na standardnu potrošnju bi spojio još i ovih od 13 do 35 mA

Zanima me koliko troši standardno recimo neki noviji auto koji ima još kojekakvih potrošača ovaj moj autek bogec je siromah nema ništa osim gore navedenih potrošača...

Gle ima modul centralnog zaključavanja i instrument tabla to je stalno pod naponom + kaj bi ovo spojio znači na standardnu potrošnju bi spojio još i ovih od 13 do 35 mA

Zanima me koliko troši standardno recimo neki noviji auto koji ima još kojekakvih potrošača ovaj moj autek bogec je siromah nema ništa osim gore navedenih potrošača...

kolko mi je u sječanju mislim da svi auti vuku do negdje 0.3A

iz znatiželje pitam, stavljanjem akumulatora sa više Ah od tvornički propisanog za tajj auto, jeli ima kakvih ograničenja, može li alternator punit dobro taj akumulator?

možeš ti stavit jačeg ali ne puno jačeg zbog anslasera.. ja kad samstavljao muziku u svoj bivši auto stavio sam najjači akomulaator koji mi je stao unutra i nakon par mjeseci pregorio mi alternator .. tako da ne valja pretjerivat. a ovaj koji češ ti stavit ti je i dosta od 75 .. još ako imaš coming leaving home fukciju kao ja i xsenon ona ti je taj super

Edited by tomek2203

Riješeno!

Imao sam krive upute proizvoda točnije nisu bile detaljne tako da sada bude sve šljakalo kako spada.

Točnije evo radi ko beba...

Svejedno hvala!

Oznaka Ah na akumulatoru označava njegov kapacitet te s toga neće zbog toga otići Alnaser ni Alternator a sad kemijanja s Muzikom to je priča za sebe...kondenzatori i ostale šeme sve ima svoje....tako da nije bed staviti veći akumulator...

Mene samo mučila ta potrošnja da mi ne izvuče akić*

i zahvale

kruger_vk

što mi je pomogao u mojem problemčiću...

Pozdrav ljudovi!

:respekt

I još samo da nadodam,treba razlikovati Ah (ampersate) i ampere.

Ampersat je kapacitet akumulatora,npr ako je 75Ah,to znači da potrošač koji vuče struju od jednog ampera, potroši akumulator za 75 sati,

a amperi su max. trenutna struja koju akumulator može dati (npr. slikovito rečeno ako bi prebrikali + i - na akumulatoru,ako piše na njemu npr 350A,tada bi kroz tu "briku"potekla struja od 350A),naravno sve to vrijedi pod uvjetom da je akumulator u top formi

I još samo da nadodam,treba razlikovati Ah (ampersate) i ampere.

Ampersat je kapacitet akumulatora,npr ako je 75Ah,to znači da potrošač koji vuče struju od jednog ampera, potroši akumulator za 75 sati,

a amperi su max. trenutna struja koju akumulator može dati (npr. slikovito rečeno ako bi prebrikali + i - na akumulatoru,ako piše na njemu npr 350A,tada bi kroz tu "briku"potekla struja od 350A),naravno sve to vrijedi pod uvjetom da je akumulator u top formi

:respekt

0