1 1
kornjas

Promjena ulja u mjenjaču golf IV

Recommended Posts

Planiram ovih dana promijeniti ulje u mjenjaču na Golfu 1.9 tdi pa ako mi netko može ukratko postupak objasniti pošto sam to mislio sam uraditi. Radi se o ručnom mjenjaču s 5 brzina. Hvala svima na savjetima :palacd

trebat ce ti i kakva pumpica i tocis dok ne pocme curit van i to ti je to, za sto je koji saraf govori logika :)

:bravo:respekt

samo mi reci treba li skidat gore kućište od filtera zraka da se dođe do mjesta za ulijevanje ulja?

pa točiš ga od ispod auta netrebaš ništa skidat, samo auto na dizalicu, odvrni donji šaraf da iscuri staro ulje i na gornji nalij novo i to ti je sav posao

e a nakon koliko kilometara ili godina bi bilo poželjno mijenjat to ulje???

promijeni svakih 150 000 km,promijeni i filter,on ti je oko 80-tak kn,ja danas mijenjam na passatu ulje i filter,sam kaj je on automatik,razlog je taj da sporo salta i u rikverc ne ide kak treba,materijal s popustom 150 kn

Moj ima 175 000 KM i vjerojatno nikad nije mjenjano pa ga iz tog razloga mijenjam, a šalta normalno. Bolje opet zamjenit. Uzeo sam originalno ulje. :rolleyes:

manualac nema filteeeeeer

moja greska,procitao da ima automatika :/

E ovako, danas zamjenjeno ulje, čekalo se toplije vrijeme. Ispustio na donjem imbusu, a nalio s prednje strane na velikom. Uglavnom izlilo se nešto manje od dva litra ulja, a otprilike toliko sam vratio novoga unutra. Staro ulje je dosta tamno, fotkao sam staro i novo da se vidi razlika pa ću to okačiti kad stignem. ( Ako me netko može uputiti kako jer nisam još postavljao slike :-) )

U tom mjenjacu bi trebalo biti 2,2l ulja pa bi bilo dobro da si dosipaš malo.

U tom mjenjacu bi trebalo biti 2,2l ulja pa bi bilo dobro da si dosipaš malo.

Kako misliš? Nalijevao sam dok se nije počelo prelijevat, ne ide više. možda je nešto malo ostalo unutra?

Kako misliš? Nalijevao sam dok se nije počelo prelijevat, ne ide više. možda je nešto malo ostalo unutra?

ostalo ti je unutra nesto sitno,to ti je ta razlika,ako ti je pocelo curtiti van,nemas kaj vise dirat

To kaj je ostalo unutra je zanemarivo,digni prednji kraj malo u zrak da se kotaci odvoje od poda i dosipaj jos jedno 3 deci,bolje da ima malo vise ulja nutra nego da na autocesti spalis 5 brzinu

na 5ici isto ima taj čep al zbog nagiba getribe ulje se uljeva kroz otvor rikverc-prekidača :)

na 5ici isto ima taj čep al zbog nagiba getribe ulje se uljeva kroz otvor rikverc-prekidača :)

Gledajući tvoje savjete za peticu i ja sam probao kroz otvor za prekidač rikverca ali ne ide. Sad ne znam da li da dospem još malo da nagnem auto ili nije potrebno? Po logici ako ne ide više nije ni potrebno, al ako netko ima iskustva s tim više nek piše :bravo

Gledajući tvoje savjete za peticu i ja sam probao kroz otvor za prekidač rikverca ali ne ide. Sad ne znam da li da dospem još malo da nagnem auto ili nije potrebno? Po logici ako ne ide više nije ni potrebno, al ako netko ima iskustva s tim više nek piše :bravo

5ici je prekidač na samom biraču brzina i potrebno je birač pritisnut dolje i zakočit s onom L polugicom koja je na samom kučištu birača....

bio sam stavljao negdje i slike al tko ce to sad naci osim googlat... :palacg

5ici je prekidač na samom biraču brzina i potrebno je birač pritisnut dolje i zakočit s onom L polugicom koja je na samom kučištu birača....

bio sam stavljao negdje i slike al tko ce to sad naci osim googlat... :palacg

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....C2%8D&st=20

A ja mislio da i na četvorki isto ide pa džaba rastavljao onaj prekidač rikverca :bravo :bravo :bravo

Edited by kornjas

I kakav je osjećaj prilikom šaltanja? Jel velika razlika?

Ima razlike čini mi se, ali nije nešto specijalno baš. Možda sam ja još oprezan na mjenjaču dok ne ispitam situaciju :rolleyes: kad se ugrije čini mi se da se bolje šalta

1 1