VK 009 DD 0 Posted January 18, 2012 Malo sam švrljo po netu i naletio sam na te žarulje, čak i na nekom forumu su pricali o njima al je to iz neke 2009 bilo.. Ugl. Imam te helline xenon look farove i stavio sam bio xenone pa je sve ošlo u krasni k.. Pa sam ih naravno skinuo.. Al još uvjek patim za tim bijelim, blještavim "led" efektom.. Ovo žuto svjetlo me živcira! A nebi u poziciu stavljo ledice a ovo ostalo da ostane zuto, ili sve ili nista, ružno mi je kad je kombinacija tupo žute i bljestavo bijele;( E sad dali je tko stavljo, kakvi su dojmovi!? Jel ima nekog posebnog efetka?? Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted January 18, 2012 (edited) nitko nije kao xenon ja sam probavao philips night guide i skoro nikakva razlika samo baceni novac ...sto se tice tih zarulja nesto bijelije jesu ali nije to to ... bilo je tema o tome Edited January 18, 2012 by Passat TDI Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted January 18, 2012 Baš sam te gledao na njihovoj stranici, i piše da "beam" ide do 4500K, što znači da ne bi trebalo biti žućkastog efekta već bjelkasti s nijansom plave. Potpuno plava je tek na nekih 10000k, a bijela počinje od nekijh 4000k na dalje, bar po onome što se sjećam iz fizike ... To je to što se tiče boje. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 18, 2012 nitko nije kao xenon ja sam probavao philips night guide i skoro nikakva razlika samo baceni novac ...sto se tice tih zarulja nesto bijelije jesu ali nije to to ... bilo je tema o tome Pa philips night guide nije ni predvidjen da bude bijeliji... Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 18, 2012 Ja sam sebi kupio za Passata B6 koji H7 ima za corner funkciju, Philips Blue Vision Ultra (ovo ultra je vazno) koji ima 4000K temperaturu boje. Nazalost zbog ljenosti nisam jos namontirao, mogao sam ali bi htio prvo slikati kako je izgledalo prije, kako izgleda poslije itd... Kad stavim, javim kako izgleda... Share this post Link to post Share on other sites
Sele 0 Posted January 18, 2012 (edited) Ja sam sebi kupio neke after zarulje koje daju nijansu bjelog i platio sam ih 50kn komad i mislim da za 50 kn daju ljepu bjelu cistu nijansu svjetla,bez da je xenon gore ak te zanima poslikam ti zarulju i kutijicu,btw meni evo drze 4 kom jer su mi dvije u svjetlima dvije u maglenkama i vec se godinu i pol bez da je crkla bilo koja btw isto je h7 Edited January 18, 2012 by Sele Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 18, 2012 (edited) Gledo sam po youtubu ima par tih usporedbi halogene vs philips blue.. I vidi se razlika onak podosta, nije žuto.. A vidio sam ja u kauflandu imaju neke kao xenon pi_ka m_terina, 50kn su. Al vidjo sam na cesti dosta tih kojekakvih seljo tuniga i di imaju u kojekakvim obicnim farovima plave zarulje, i svaki put kad mi ide u susret s takvim svjetlima jeb mamu jer ubija ta svjetlost.. I sve sam mislio da su to te iz kauflanda, pajde nabrijavale kola.. Hehehe.. (nebi da se netko uvrjedi naravno!) Mozes sele postavit ili ovdje ili u mail da vidim sto si ti stavio.. Ne želim da mi bude plavo! Imo sam xenone 6000k i to mi nikako nije sjelo, za moj ukus pre plavo.. Daleko od toga da se nije super vidjelo.. Al pre plavo ;( Edited January 18, 2012 by VK 009 DD Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 18, 2012 Ja sam sebi kupio za Passata B6 koji H7 ima za corner funkciju, Philips Blue Vision Ultra (ovo ultra je vazno) koji ima 4000K temperaturu boje. Nazalost zbog ljenosti nisam jos namontirao, mogao sam ali bi htio prvo slikati kako je izgledalo prije, kako izgleda poslije itd... Kad stavim, javim kako izgleda... Sto je s tim ULTRA? Gdje si uzeo i koja je cjena? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 18, 2012 Sto je s tim ULTRA? Gdje si uzeo i koja je cjena? Ma to je neka nova izmisljotina od Philipsa. Navodno se jako priblizavaju ksenonu sa tih 4000K. Moj tvornicki bixenon je na 4300K pa se nadam da ce biti slicno. http://www.bluevisionultra.com/ Uzeo sam H7 u Molydonu i platio ko suho zlato. 148KN komad. Upucat cu se kad ih stavim a ne budu ono sto ocekujem Kupio sam si i HB4 zarulje, isto 4000K za maglenke, ali neke kineske jeftinjare, i to moram isprobati isto... Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted January 18, 2012 Odi u metro i kupi te kao ultra white. ja ih bas gledo prekjuce. nekih 40 i nes kuna su valjda. ima i blue i white samo pazi da se ne zabunis citaj sta pise na kutiji. cini se ok. ja sam definitivno odusto od xenona. h7 cu u lecu Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted January 18, 2012 zbog čega komplikujete i neidete na xenon? a te pozicije led sa canbusom i vozdra... Naravno prije provjerite kod koga je kvalitet tamo kupite.. Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted January 18, 2012 kolega vk009dd je stavio xenone i nakon tjedan dana su mu sprzili glavni komp, nisu htjeli brisaci radit i ko zna sta. zato ih je skinuo i ide na te zarulje. a ja poucen njegovim iskustvom cu odma na te h7 zarulje bijele samo i vozdra raja. necu da razmisljam Share this post Link to post Share on other sites
nizde 0 Posted January 18, 2012 prije nego sam stavil ksenon set sam imal mali milijun tih kvazi xenon žarulja i potrošil tolko para na nnjih da bi danas mogel kupiti 2-3 xenon seta... Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted January 18, 2012 prije nego sam stavil ksenon set sam imal mali milijun tih kvazi xenon žarulja i potrošil tolko para na nnjih da bi danas mogel kupiti 2-3 xenon seta... POTPIS! Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 18, 2012 (edited) Samo treba znati kakav hid kit staviti i sve godinama radi savršeno,nema nikakvih pregaranja elektronike i ostalih problema Edited January 18, 2012 by Galaxy Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 18, 2012 Samo treba znati kakav hid kit staviti i sve godinama radi savršeno,nema nikakvih pregaranja elektronike i ostalih problema Ah samo treba.. Na moj auto xenon, jedino ako dobijem na ostatak auta garanciju 2god! E onda bi gastavio.. Naravno ako stavis ovo stavis ono.. Nece nista biti, sit sam ja te price! Ja sam jedamput popusio i opeko se, sta bi trebo kao RD1 4x se je_at s time i na posljetku ski uti sve.. Xenon na golf mkV je proslost za mene i moj autoy stoga zelim isprobati te philipsove zarulje.. Nije meni bitan efekt da ima kao xenon, da osvjetlim kao xenon npr. Meni je bitno da kad ja stanem pred auto s upaljenim svj. Ne vidim onaj zuti vec zelimbijelisnop. Bube na svom projektu tocno ima slike di je u poziciju ubacivo te philipsove ali od 5w zaruljice i extra je a i vidi se razlika, sad nezz jel takav slucaj i s h7 zaruljama.. Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 18, 2012 zbog čega komplikujete i neidete na xenon? a te pozicije led sa canbusom i vozdra... Naravno prije provjerite kod koga je kvalitet tamo kupite.. Kao sto i razzor kaze, popusio sam na xenonima glat 500€ s popravcima.. Prvo motoric brisaca, to rjesim vratim, nece. Pregorio i centralni komp. Kojeg naravno nigdje nije bilo. Dabi na kraju iso u doboj po to.. I sa gustom sam poskido xenone i nikad vise na moju peticu! I sad se najezim kad se sjetim sta sve i kako je bilo..uff Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 18, 2012 (edited) Ok,svaki sam odlučuje što i kako će nešto stavit na svoj auto,ja sam isto stavljao xenon na golf 5 i ništa "ako staviš ovo staviš ono.." nije bilo potrebno,samo konzultacija sa čovjekom koji zna što radi i koji mi je dao preporuku kakav kit moram uzeti Iznosim samo vlastita iskustva Edited January 18, 2012 by Galaxy Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 18, 2012 trebalo bi potrazit sta svabe stavljaju na svoje petice ako njih 10 nema problema, onda nabavit takav set Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 18, 2012 Ja stavljam ovo,i bez ikakvih i najmanjih problema radi,niti treba aktivirati xenon opciju u vag-comu,sve je samo plug and play,al doslovno. Obratiti pažnju na zaokruženo s crvenim Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 18, 2012 Ja stavljam ovo,i bez ikakvih i najmanjih problema radi,niti treba aktivirati xenon opciju u vag-comu,sve je samo plug and play,al doslovno. Obratiti pažnju na zaokruženo s crvenim Svaka cast kole, ali iskreno nemam muda vise staviti na auto bilo koji xenon! I dan danas jos nisam otklonio sve kvarove na autu (ne rade mi jos uvjek štrcaljke) a to bi trebo skoro rjesiti eto.. Znam, nakon sto sam se sjebo sam cuo za koje kakve varalice, balaste posebne, posebna masa i bla bla bla x stvari.. Al eto kasno, probo sam bio, kostalo me previse i vise ne isprobavam xenon. Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted January 19, 2012 Kupiš jeftine xenone rokne ti motor, elektronika i onda imaš loše mišljenje o xenonima i još savjetuješ druge da to nerade... Xenon ide na peticu bez problema ali canbus xenon kod nas obični xenon je 40-50eur a ovaj je 100eur set...naravno može se i on naći jeftnije na ebayu i sl Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted January 19, 2012 nitko nije kao xenon ja sam probavao philips night guide i skoro nikakva razlika samo baceni novac ...sto se tice tih zarulja nesto bijelije jesu ali nije to to ... bilo je tema o tome Night Guide si stavljao...vidim da imaš leće , da li si u farove s lećom stavio H7R ili H7S? Philips Night Guide je razvio različite žarulje za različite tipove farova. Ukoliko si stavio H7R (a vrlo vjerojatno jesi jer je H7S vrlo teško za pronaći) u far s lećom , nije ni čudo da nisi bio zadovoljan. Evo ti reci koje si stavio. Ne kažem da Philips Night Guide vrijedi 300kn , ali da nema razlike u usporedbi sa Premium i Vision Plus - to nije istina. Share this post Link to post Share on other sites
vale 0 Posted January 19, 2012 ja sam isto imao na mkV xenone oko godinu dana i nikad problema, osim što mi je riknuo jedan balast ali mojom krivnjom. samo se treba dobro informirat prije kupnje a ne kupit najjeftiniji set od 50€ iako sad kad imam oem xenone na audiju se ipak vidi razlika od HID seta koliko god on bio u xenon look farovima itd itd više nikad neću kupit auto bez originalnih xenona s kojima je izašao iz tvornice, u to sam sad uvjeren Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 19, 2012 To je istina,original xenon i ovi kitevi se nemogu uspoređivat po kvaliteti i intezitetu svjetlosti,ipak je oem oem Share this post Link to post Share on other sites