Divine 0 Posted March 26, 2007 Evo, da se odmah i predstavim, registrirao sam se nedavno načuv??i za ovaj forum od kolege. Posjedujem Golf IV 1.4 16V. Auto trenutno ima 98000km, i ba?? ovih dana sam planirao zamjenu remenja i vodene pumpe, no izgleda da će cijena ulaganja biti ne??to veća. Auto se relativno često ugasi sam od sebe kad je hladan, ne znam dal je to problem prelagane noge ili hladne ma??ine, ali od jučer je počeo osjetno gubit snagu na 2000-3000rpm, kasnije ide OK, al u kojoj god brzini bio, od 2-3k samo ??tuca, pa ako itko ima ikakvih znanja o tome? Ulja ima, od zadnje zamjene prije 12000km nije potro??io ni kapljicu, također nemam problema sa paljenjem, uvijek upali od prve, pa ne vjerujem da je ba?? do potro??enosti motora. Unaprijed hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted March 26, 2007 Ako motor nije istrosen, cisto sumnjam da je u pitanju kompresija, al nikad neznas. Jel imas problema sa paljenjem? Share this post Link to post Share on other sites
corrador 0 Posted March 26, 2007 (edited) kazes stuca, probaj pogledati sve u vezi dovoda goriva, da nije zacepljen negdi, a to sta se gasi mozda treba ler gas nastelati....... u stvari ne slusaj mene ja samo bubam, pitaj maglu "the fog" taj sve zna. kockice kaze covjek da pali uvjek ko metak......... Edited March 26, 2007 by corrador Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted March 26, 2007 E, to ti je tehnika brzog citanja... Pa vidis, i ja sam brijala na dovod goriva, al veli da od 2-3k stuca, a poslije sve ok, pa ne nalazim preveliku logiku... Share this post Link to post Share on other sites
vwrudi 1 Posted March 26, 2007 Od mog frend brat ima taj auto s tim motorom i njemu su bili slični problemi koliko ja znam...bila mu je lambda sonda u penisu. Jel ti svijetli lampica od inj. na tabli? Share this post Link to post Share on other sites
suky 0 Posted March 26, 2007 (edited) cuj meni se događalo da mi se dok je hladan i bacam ga u nižu jednostavno zgasi a ja taman u zavoju i PANIKA,no odem ti ja do svog majstora,on skine filter zraka i tam imas nekakav usis i to izvadi,počisti i sve ok,nemojte zamjerit na izrazima al nisam mehaničar,e da motor je isto 1.4 Edited March 26, 2007 by INTERCEPTOR Share this post Link to post Share on other sites
beduin 0 Posted March 26, 2007 imo sam ja taj motor. zbog kurcevog goriva koje nevalja ni za kamione i zbog njegove prljavstine, zacepe se injektori. odes fino majstoro on skine ocisti ih i auto radi ko sat. meni se auto tako gasito pri rasterecenje, recimo vozim po gradu i kocim na semaforu i stanem auto pocne da trogira i ugasi se... samo ti odnesi injektore na ciscenje. Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted March 26, 2007 cuj meni se događalo da mi se dok je hladan i bacam ga u ni??u jednostavno zgasi a ja taman u zavoju i PANIKA,no odem ti ja do svog majstora,on skine filter zraka i tam imas nekakav usis i to izvadi,počisti i sve ok,nemojte zamjerit na izrazima al nisam mehaničar,e da motor je isto 1.4 ? to se tiče panike...izlazim sa sporedne ceste na glavnu, i u motanju zavoja prebacujem u drugu, auto se ugasi, kao i servo, i skoro se zaletim u parkirane aute uz cestu jer je odjednom volan ote??ao. Sad sam se vozikao i sve 5...normalno pali, samo ??to treba malo gasa. Bio sam to povezao sa ru??enjem ispod motora kad bi auto palio nakon dan-dva stajanja, ali jedan kvalitetan majstor mi reče da elektropokretač treba samo rastaviti i podmazat, jer se situacija de??ava samo ukoliko auto pali na hladno nakon du??eg stajanja. ? to se tiče goriva, i sam sad sumnjam u to jer se situacija desila odmah nakon zadnjeg točenja goriva. A pred par mjeseci je motor bio na proči??ćavanju jer je do??lo do začađenja pa je tro??io preko 12 L po gradu, otada se potro??nja smanjila na normalu. Hvala svima, i dodatni odgovori dobrodo??li. Share this post Link to post Share on other sites
Guest tu??ni Posted March 26, 2007 ja sam imao isti problem zamjena katalizatora rje??ila problem i maknuo crjevo sa usisa toplog zraka,sad ponekad zna malo zacukavat na 2-3 tisuče obrtaja al mislim da bi bilo vrjeme zamjenit filter goriva i svječice.treba pitat autofreak-a.vjerujem da čovjek zna, Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted March 26, 2007 provjeri si usisni sistem.pocni od one dovodne cijev za hladan zrak isprek kutije filtera zraka,filter zraka po potrebi promejni i pogledaj si onu klapnu kod usisne grane.voli se jako zaprljati kod 1,4 1,6 i 1,8 motora.samo onda ocisti,ni slucajno ne stelaj polozaj te klapne. kad si sve ocistio vratis sve na svoje mjesto i NE UPALI motor nego daj kontakt i posti ga tak par minuta dok si ne najde min i max- polozaj Share this post Link to post Share on other sites
dejo29 0 Posted March 28, 2007 slu??aj ovog "đedija" taj je lud.sve zna... :-))) Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted March 28, 2007 provjeri si usisni sistem.pocni od one dovodne cijev za hladan zrak isprek kutije filtera zraka,filter zraka po potrebi promejni i pogledaj si onu klapnu kod usisne grane.voli se jako zaprljati kod 1,4 1,6 i 1,8 motora.samo onda ocisti,ni slucajno ne stelaj polozaj te klapne. kad si sve ocistio vratis sve na svoje mjesto i NE UPALI motor nego daj kontakt i posti ga tak par minuta dok si ne najde min i max- polozaj Fala majstore... Nisam dugo vlasnik tog auta, dosad nije bilo problema, pa nisam previ??e ni zabadao nos ispod haube. No, namjeravam ga voziti du??i period pa na neki način i ??elim saznat sve na ??to moram obraćat pa??nju. Share this post Link to post Share on other sites
Polo-vac 0 Posted March 28, 2007 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index.php?showtopic=5908 Ja sam ti to sve lijepo opisao ovdje, napravi si to pa se cujemo Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted March 28, 2007 @ polo-vac.....citam topic kojeg si dao.....samo ste imali gresku u tome sto ste motor palili nakon montaze klapne umjesto da ste dali samo kontakt na par minuta dok ECU "izmjeri" i podesi min i max polozaj klapne.imali ste srecu jer se inace zna dogoditi da ECU kalibrira klapnu na krivim polozajevima.pa tek onda nastaje problem. i nije potrebno ganjati,samo fino detaljno ocistit i opet vratit na motor. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 28, 2007 Prvo kao sto su ti rekli provjeri klapnu pa tek ostale stvari.... Kad vec mjenjas remenje a sumljam da to mozes sam onda taj tko ti mjenja nek baci pogled na te neke stvari. Klapna je standardna mana zbog faking iberlaufa koji ide natrag u usis pa masti sve skupa. Ona se cisti kako se cisti.. sad o tome necu a naravno nakon ciscenja treba je ustelovat a ovo od ostavljanja kontakta.. od toga nema neke pomoći jer klapna nemrda nigdje.Za to treba ukopcat VAS i stvar rjesena... preko njega vidis eventualne greske i rjesis ovo s klapnom. Nebi bilo lo??e vidjet stanje svječica a ako je bila kakva greska s elektrikom to bi trebalo bit u memoriji kompa. Share this post Link to post Share on other sites
Polo-vac 0 Posted March 29, 2007 @ polo-vac.....citam topic kojeg si dao.....samo ste imali gresku u tome sto ste motor palili nakon montaze klapne umjesto da ste dali samo kontakt na par minuta dok ECU "izmjeri" i podesi min i max polozaj klapne.imali ste srecu jer se inace zna dogoditi da ECU kalibrira klapnu na krivim polozajevima.pa tek onda nastaje problem. i nije potrebno ganjati,samo fino detaljno ocistit i opet vratit na motor. Prijatelju kao sto ti je netko rekao, to davanje kontakta ti apsolutno neigra nikakvu ulogu. ili vag com ili ga pustiti da se sam prilagodi. Rekao sam mu da ga ostavi na leru dok se ne zagrije pa da ga onda ide zganjati zato da bi procesor registrirao prazan hod (ler gas) i puno opterecenje motora. Ja sam to radio godinama tako dok si nisam nabavio VAG-com. A sto se tice toga kalibriranja klapne na krivom polozaju, vjeruj mi da mi se nije nikada dogodilo, ne kazem da mozda nisi u pravu ali se meni ni na jednom VW-u (ukljucujuci i feliciju 1.6) nije dogodilo. Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted March 29, 2007 Prijatelju kao sto ti je netko rekao, to davanje kontakta ti apsolutno neigra nikakvu ulogu. ili vag com ili ga pustiti da se sam prilagodi. Rekao sam mu da ga ostavi na leru dok se ne zagrije pa da ga onda ide zganjati zato da bi procesor registrirao prazan hod (ler gas) i puno opterecenje motora. Ja sam to radio godinama tako dok si nisam nabavio VAG-com. A sto se tice toga kalibriranja klapne na krivom polozaju, vjeruj mi da mi se nije nikada dogodilo, ne kazem da mozda nisi u pravu ali se meni ni na jednom VW-u (ukljucujuci i feliciju 1.6) nije dogodilo. Bio na izmjeni remenja i vodene pumpe. Usput je i pregledan cijeli motor, problema tehničkih nema nikakvih i razlog onog ??tucanja je od goriva. Heto... sad ne znam ko tu koga, ali preventivno ću sa izmjenom ulja zamjenit i filter zraka i svjećice. Share this post Link to post Share on other sites
Guest redbull0131 Posted March 29, 2007 ja isto imao takve probleme kad tankao supera 95, auto nemirno radi, slabo vuče, i dok kočim kao da če crknut a euro 95 je 8 kn p*** im m**** i ciganima INA kotzt mich an koje gorivo tanka?? i gdje? mo??e bit i to jedva i??ćekujem OMV benzinsku u Čk Share this post Link to post Share on other sites