1 1
mile1989

ulje

Recommended Posts

Da li je itko točio inino 505,01 ulje, vidim da je 90kn litra što baš i nije malo s obzirom da je castrol edge TD kojeg dosta ljudi toči 70kn

kamo je to castrol 505,01 70 kn?

u trgovinama auto djelova ispod 112kn /l nisam našao

Ima ovdje to isto još malo jeftinije.

http://www.motorna-ulja.hr/castrol/

Tu sam ja kupovao, ali Shell.

racunaj da ti servis onda dođe ko birtija za auto, sve je duplo skuplje od nabavne cijene al je na jednom mjestu :D

to je cijena za litru ako se uzme 12litara...a posebno je cijena po litri ako se uzme pakovanje od 4x4l...

to je cijena za litru ako se uzme 12litara...a posebno je cijena po litri ako se uzme pakovanje od 4x4l...

na ovoj što sam ja postao ide po litri

racunaj da ti servis onda dođe ko birtija za auto, sve je duplo skuplje od nabavne cijene al je na jednom mjestu :D

:D

Ja sam zadovoljan. Platio sam 12l ulja nekih 450kn. Ulje je ok, trenutno prošao sa njim jedno 5500km, zasada nije ni kapi popio. Zasada :)

Ulje mi je ispalo nekih 38 - 39kn litra, sad se ne sjećam točno, dok sam gledao u jednom dućanu auto dijelova, isto to je bilo 115kn. Ja zadovoljan, imam taman za još jednu izmjenu ( moram ipak 1l kupit ) jer mi je i stari isto zamijenio na svom autu isto to ulje.

Da zadovoljava tu normu i da mogu stavit oznaku na pakiranje moraju ippak dobit odobrenje od švaba, tak da je ulje sigurno OK...

Inače ak pćeš jeftino proć imaš svako malo u metrou akciju 5l castrola edge turbodiesel za 300kn...

Znam ja (o INA 505.01).

Dobro ulje za starije PD motore (do 2005g) jer je stare recepture (bez niskopepelnih aditiva, izuzetno visokog HTHS indeksa i polusint baze).

Ukoliko imaš PD motor 2005> a preferiraš inu onda uzmi INA STAR (moderno niskopepelno ulje i potpuno doraslo konkurenciji tipa Castrol Edge TD).

Inače INA 505.01 se više ne proizvodi, njega zamjenjuje STAR (koji može i u starije PD motore) i ovo što se može kupit su valjda neke zalihe ali realno gledajući oba ta ulja su debelo preskupa.

ina ulje tocim samo u kosilicu za travu.

I to čak izbjegavam.. :lol2

ina ulje tocim samo u kosilicu za travu.

dizel kosilica il benzin? :lol2

Inina ulja nisu jeftina ali nemože se reći da su smeće samo što ljudi imaju predrasude,krive :rolleyes:

Inina ulja nisu jeftina ali nemože se reći da su smeće samo što ljudi imaju predrasude,krive :rolleyes:

ina je sa svojim mazivima stekla reputaciju kod radnih strojeva tako da je u današnje vrijeme teško zamislit da imaju nešto što parira castrolu shell-u i drugima...

...bar ja tako mislim... :rolleyes:

dok sam imao dvojku td-a, tocio sam od ine delta sint 10w40, i mogu rec da je auto jako mirno i tiho, skoro pa necujno radio za jednog dizela.. sad za ostale aute neznam, trenutno ne koristim od ine tako da sto se tice benzinaca, necu se mijesat.... :rolleyes:

ina je sa svojim mazivima stekla reputaciju kod radnih strojeva tako da je u današnje vrijeme teško zamislit da imaju nešto što parira castrolu shell-u i drugima...

...bar ja tako mislim... :rolleyes:

Neznam na šta misliš bez konkretnog primjera ali mislim da imaju s čime parirat,pogotovo što je to INA i takva je kakva je pa nepada nikome napamet falširat brand kao što se događa Castrolu,Shellu... koje ti u puno slučajeva proizvode Hassan & Mustafa u nekoj pripizdini i nisu vidjeli ni slova od nalje koje nam ljepe na pakovanje...

Čak mogu reći da je ulje iz naslova topica sasvim ok,održavam par Lombardini agregata koji koriste Boschov mehanički PD sistem i gas im je zaglavljen do kraja od samog trenutka paljenja znači odma 3350 rpm na hladno,imaju više tisuće radnih sati i ništa im nije,bregasta ko curica.

Inina ulja nisu vrh ponude,ali su sigurno dobra,za razliku od ine ima puno smeca na trzistu.Nekad sam u mk1 tocio delta sint 10w-40,sve je bilo super,u punta sam tocio millenium 5w-40 i vozio 15000 km i ulje je bilo lagano smedje.Oba auta su bili benzinci,al kaj se tice ulja sve je bilo ok.Stari je u mk2 1.6D tocio delta sint 10w-40 i mjenjao ga na 8000 i isto nije bilo nikakvih problema.Za ova nova ulja ne znam,ali ak su ko stara moraju bit dobra.

1 1